News

Een vriendin voor elke activiteit

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om voor iedere activiteit een andere vriendin te hebben. Het maakt het leven een stuk makkelijker. Het is eigenlijk vergelijkbaar met schoenen, want die heb ik ook voor iedere activiteit. Een dagje Ardennen doe ik niet op naaldhakken. Zo heb ik een vriendin waar ik mee winkel, een shopvriendin. Zij weet exact mijn maat en smaak. Wij krijgen tijdens het winkelen dus nooit ruzie. En die ene keer dat we ruzie krijgen, gaat het bijvoorbeeld over sporten. En dat is dan haar ding weer niet, dus telt dit niet.

Voor de sportactiviteit heb ik mijn sportvriendin. Samen aan de fitnessapparaten hangen. Dat is louter het beeld wat wij schetsen, in werkelijkheid hangen wij aan de bar in de sportschool. Jus d’orange drinken. En kletsen. Over Rob met zijn lange haren bijvoorbeeld. De sportvriendin is mijn minst favoriete, maar dat komt waarschijnlijk doordat het woord sport voor vriendin staat. En het feit dat zij op zijn minst twee keer zo gemotiveerd is als ik.

Nee, leuker heb ik het met mijn roddelvriendin. Urenlange conversaties op terrasjes. Over van alles en nog wat. Haar grootste liefde is roddelen, theoretisch gezien is zij dus geen vrijgezel. Wij roddelen vanachter onze gigantische zonnebril over de barman, de schoenen van dat ordinaire wijf en over Rob van de sportclub die is vreemdgegaan met de verkoopster van Kruidvat. Uhh, Oké, Rob van de sportclub?

‘Ander onderwerp’ beveel ik.
‘Anders raak ik in de war.’
Zonder morren schakelt roddelvriendin binnen no-time over op een ander onderwerp. We zijn allen perfect op elkaar ingespeeld.

Als ik thuiskom beluister ik mijn voicemail. Zes nieuwe berichten. Het is mijn zeurvriendin. Eens per week gaan wij er gewoon even voor zitten. Terwijl wij door de stad wandelen, pikken we er een opvallende brasserie uit. Waar zo op het oog veel over te zeiken valt. Van die gelegenheid maken wij altijd dankbaar gebruik. Het brood is hard, het glas is niet vol genoeg, de stoel is smerig, het is koud binnen, of warm, het personeel is onaardig.  Uitspreken doen we het niet, althans, niet publiekelijk. We zijn zeikerds-onder-vier-ogen. En schijnheilig.
‘Alles naar wens?’ vraagt het meisje met haar chagrijnige hoofd.
‘Ja hoor, prima’ antwoorden wij dan in koor.

Eigenlijk vreselijk vermoeiend, om voor iedere activiteit een andere vriendin te hebben. Ik wil weleens een manusje van alles als vriendin. Zo eentje die alles leuk vindt, net als ik zelf. Van mijn roddelvriendin hoorde ik over een website, “vriendin gezocht” (ik denk: da’s voor kansloze, contactgestoorde mensen). Maar ik besluit het toch een kans te geven en plaats een oproepje:

Gezocht: Leuke vriendin omgeving Haarlem, 20-25jr Ben jij spontaan, gezellig, eerlijk, grappig en vooral veelzijdig? Ik zoek een vriendin om te kletsen, lachen, fitnessen (of barhangen), winkelen, sporten, roddelen, stappen, uit eten gaan, terrasjes pakken etc. Spreekt dit je aan? Stuur mij dan een mailtje!

Nu maar hopen dat ze reageert. En überhaupt bestaat…

Door doemaar88

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved