Happy camping

News door Redactie

Zodra de zomer voorbij is, begin je al te denken aan de volgende. Wat ga ik dan doen en nog belangrijker waar ga ik heen? Grote ideeën, maar de uitvoering laat op zich wachten. Elk jaar heb ik het goede voornemen om in september te beginnen met sparen. Rond maart herinner ik me dit goede voornemen weer. Blutter dan ooit loop ik naar mijn spaarpot. Ik schud, maar hoor niets. Oeps… waar zal ik belanden deze zomer?

Vorig jaar september zat ik met mijn vakantiegedachten nog in Los Angeles. Ik zag mezelf al rond paraderen in leuke jurkjes met hoge hakken. Lekker aan een terrasje zitten en ondertussen flirten met het plaatselijk mannelijk schoon. Boem, word ik even mooi van die roze wolk afgeschopt. Nee, dit jaar wordt het een primitieve vakantie. Het is doorgaans niet makkelijk om een medereiziger daarvoor te vinden. Gelukkig zat mijn zus in dezelfde positie en het leek haar érg leuk. Missie partner in crime zoeken geslaagd! Beter gezegd partners in crime, want mijn nichtje van twee gaat ook mee.

‘Waar gaan we heen?’, was haar eerste vraag. Ik riep meteen dat ik naar Italië wilde, dan valt dat mannelijk schoon verhaal toch niet zo in duigen. We hebben besloten om met de auto te gaan. Road trip! Ik spring snel in de auto en rijd naar de ANWB. Bij de ANWB kun je gratis wegenkaarten meenemen met een ledenpas, dus ik ritsel een paar kaarten van Italië mee en rijd weer terug naar mijn zus haar huis. We gaan in de tuin zitten en stippelen een route uit. Milaan, Pisa en Rome, we slaan geen stad over. We worden steeds enthousiaster en het volgende onderwerp volgt: Waar slapen we? We besluiten dat we ouderwets gaan kamperen. In mijn kinderjaren heb ik dat vaak gedaan en eerlijk gezegd waren dat wel de leukste vakanties.

Ik begin mezelf af te vragen of dit allemaal wel goed zal gaan. Zonder make-up de deur uit gaan doe ik al niet en nu zal ik toch echt zonder make-up op mijn tent uit moeten kruipen. Om vervolgens nog even over een haring te struikelen. Ook is het niet heel charmant om met je wc-rol naar het washok te lopen. Ik verdring deze gedachtes maar snel en denk aan de leuke dingen: de hele dag buiten zijn en de leuke steden bezoeken.

Ook al gaan we met een tent, mijn zus en ik willen het onszelf nog wel een beetje gemakkelijk maken. We gaan op tentenjacht! Tegenwoordig hoef je niet meer te knokken met stokken, er bestaat namelijk een tent die zichzelf als het ware opzet. Je gooit hem ingeklapt in de lucht en wanneer hij de grond bereikt is het een tent. Klinkt goed! De verkoper vertelt ons nadrukkelijk dat we de tent wel echt van ons weg moeten gooien, als je hem blijft vast houden krijg je een enorme klapper tegen je gezicht. Dat het avontuurlijk wordt weten we nu wel zeker!

Inmiddels is het alweer mei en heb ik met goede moed mijn belastingteruggave snel overgeboekt naar mijn spaarrekening. Ik heb al wat nieuwe zomerjurkjes aangeschaft en mijn haar blond geverfd. Ik ben helemaal klaar voor Italië, nu nog even wachten tot het zover is.

Arrivederci!

Door Dagmar