Emmy V.S. zelfbruiner

News door Redactie

De zomer komt eraan. Dat ene leuke jurkje aantrekken, je nieuwe collectie slippers showen, ijsjes eten zoveel je wilt en bruin worden. Helaas zit dat laatste er voor mij niet in…

Al mijn vriendinnen zijn namelijk al lichtjes gebruind door het voorjaarszonnetje (op vriendin Melkfles na). Maar helaas, na een middagje zonnen is mijn enige aandenken een complete sproetenuitbarsting. Niet hier en daar een subtiel sproetje, nee, een invasie van kwaadaardige bruine vlekjes die mijn halve gezicht in beslag nemen. Mijn sproeten houden nogal van samenklonteren, want mijn neus is overbevolkt, met als resultaat rare bruine vlekken.

Op een vrije middag na school zit ik in mijn knusse kussenhoekje wat tijdschriftjes door te bladeren. En hallo inspiratie! De oplossing voor mijn ‘probleem’: zelfbruiner!

Nou weet ik dat je daar gauw een worteltje van wordt, dus ik besluit eens ‘verstandig’ wat informatie op internet op te zoeken. De volgende dag staan de Dove zelfbruiner bodylotion en speciale gezichts-zelfbruiner in mijn kast trots te stralen, klaar om de strijd met mijn eeuwig witte huid aan te gaan. Ik neem geen risico en maak een compleet stappenplan, van scrubben en benen scheren tot het niet vergeten van de oren.

Even later heb ik gedoucht, gescrubd, geschoren en zelfs mijn hielen en ellebogen ingesmeerd om het geplette-wortel-effect te voorkomen. Braaf begin ik alles gelijkmatig te verdelen en goed in te masseren. Maar natuurlijk kan het niet helemaal goed gaan. In mijn enthousiasme ben ik vergeten dat mijn nek erg ruw is. Toch smeer ik het vrolijk in met de zelfbruiner.

De volgende ochtend word ik met een big smile wakker. Al weet ik dat je na de eerste keer niet tot nauwelijks resultaat ziet, toch trek ik een sprintje naar de enorme spiegel in de gang. Keurend bekijk ik mijn gezicht. Geen resultaat, maar ook geen rare vlekken. Stiekem voel ik me een beetje trots, denkend aan al de mensen die op internet klagen dat ze het niet goed kunnen.

Mijn ogen glijden naar mijn hals en, met een knorretje dat een verbaasd geluidje moet voorstellen, doe ik een paar stappen achteruit om maar zo ver mogelijk bij mijn spiegelbeeld vandaan te zijn. Mijn hele hals is bedekt met rare, oranje vlekken. Ik ben niet zomaar een worteltje, ik ben een mislukt worteltje wat te lang onder de zonnebank heeft gelegen. Aargh!

Snel een belletje naar mijn zus, in de veronderstelling dat die er wel raad mee weet. Ja, in mijn gedachtes is ze superzus, de zus die alles kan en weet. Haar advies: scrubben!

Dus ik duik de douchecel in, en samen met mijn trouwe scrub-handschoen begin ik aan mijn missie, de wortels verjagen! Pas als mijn huid rood brandend en schreeuwend smeekt of ik wil ophouden stop ik. Vervolgens droog ik me veel te ruw af, in de hoop dat dit het scrubeffect een handje helpt.

Ik spring uit de douchecel, struikel over de rand, klauter overeind en kijk, bang en met een paar blauwe plekken extra, in de spiegel. Met een diepe zucht laat ik mijn adem ontsnappen die ik, zonder het te merken, veel te lang had ingehouden.

Triomfantelijk grijns ik naar mijn zelfbruiner, die naar mijn verbeelding teleurgesteld een pruillipje trekt (ja, ik heb een levendige fantasie). Ik heb gewonnen! Maar het gevecht is nog niet afgelopen. Niet zolang ik geen mooi, bruin huidje heb. Emmy VS zelfbruiner: Attaaack!

Door: Emmy