News

Op kamers: de dingen die je niet verteld worden

225

Ongeveer een jaar geleden was het zover: ik zou voor het eerst op mezelf gaan wonen. Al een tijdje ‘groeide ik ernaartoe’, zoals mijn ouders dat zo mooi zeiden. Zelf formuleerde ik het iets anders: ik snakte naar vrijheid, onafhankelijkheid en de gezelligheid van het studentenleven. Net als vele anderen begon ik afgelopen jaar aan een vervolgstudie. De stad waar deze studie zich bevond, het welbekende Amsterdam, kende ik al een beetje. Bovendien was het toch niet zo ver reizen naar huis. Dus wat hield me eigenlijk nog tegen?

Ik zag het al helemaal voor me: lekker mijn eigen boodschappen doen, nooit meer ‘eten wat de pot schaft’, uitgaan tot zonsopgang, niet hoeven te melden waar je bent en wanneer je naar huis komt, thuis feestjes geven zonder toestemming hoeven te vragen en ga zo maar door.

Eind augustus was het zover, ik ging verhuizen. Op de dag zelf hebben mijn ouders geholpen alle spullen drie trappen op te slepen – nooit geweten dat ik zóveel spullen had- en toen…

Stilte.

Ineens zat ik daar dan in mijn eentje op mijn nieuwe kamer. Wat zou ik eens gaan doen? Nieuwe vrienden had ik nog niet gemaakt en de oude woonden ergens anders. Toch maar paps en mams bellen? Nee, klonk toch iets te hopeloos. Gelukkig begon school al snel en dankzij de introductieweek had ik veel nieuwe vrienden gemaakt. Maar het blijft af en toe alleen. En alleen is écht alleen. Dat betekent dat er niet elke keer wanneer je thuiskomt iemand is die vraagt hoe je dag was, en er is niet altijd iemand die je een kopje thee aanbiedt, die je boterhammen klaarmaakt, je troost wanneer je verdrietig bent en waar je gewoon even boos op kunt worden als je boos bent. Soms heb je geluk en kom je in een gezellig nieuw huis terecht, maar daar moet je in groeien. En dat groeien gebeurt niet in een dag, of een week, of een maand.

Maar er was nog een uitdaging: geld. Hoe ging ik dit nieuwe leventje met een eigen kamer, studiefinanciering, een ziektekostenverzekering, uitgaan en boodschappen doen financieren?

Ik moest het ineens allemaal zelf regelen. Maar hoe? Nu waren er twee sleutelwoorden: werk en de  IB-groep. Nu heeft de IB-groep een hele mooie site waar je dat allemaal op kunt regelen, maar wat mocht ik dan ontvangen? Wilde ik wel lenen of toch niet? Waar moest ik op zoek gaan naar werk? Wat voor werk? Wat zou het ongeveer moeten betalen wil ik rondkomen? Toen ik eenmaal had besloten wat ik wilde diende de volgende belangrijke vraag zich alweer aan: wat mag ik per maand waaraan uitgeven en hoe hou ik dit bij? Alle bonnetjes bewaren?

Natuurlijk konden ‘de ouders’ ingeschakeld worden, maar ik was bang. Bang voor de adviezen die ik er niet bij wilde hebben. Want bij de wijsheid en ervaring van mijn ouders zaten natuurlijk ook altijd de goedbedoelde, maar ongevraagde, adviezen inbegrepen. En dat was nou juist de reden dat ik uit huis wilde.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ben ik – ja, ik zeg het lekker hardop – heel erg trots op mezelf dat ik het toch maar allemaal geregeld heb. Ik heb veel leuke vrienden, een leuk baantje en de financiën gaan meestal goed. Meestal, want inderdaad: soms zijn die schoolboeken duurder dan verwacht, of die ene broek toch net iets teveel voor de studentenportemonnee.

Wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen is dat er twee kanten aan het verhaal zitten. Zelf had ik van tevoren een enorme roze bril op, die plots niet meer zo roze was. Niemand had mij van tevoren verteld dat het niet altijd even makkelijk is. Maar don’t panic: het is normaal om af en toe door de bomen het bos niet meer te zien.

Mijn tip: zet een grote pot thee, pak de pot met dropjes en ga een leuke film kijken. Het komt allemaal wel goed!

Door Olga

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

225 reacties

 • 9 jaar geleden peeeertje

  handig

 • 9 jaar geleden rozen103

  "een pot thee en pak de pot met dropjes "

  klinkt heel ja .

 • 9 jaar geleden Esther

  echt heel leuk!

 • 10 jaar geleden mariellooh

  leuk (:

 • 10 jaar geleden Maaaikie

  Ik ga aankomend jaar op kamers (tenminste, dat hoop ik!). Ik kijk er ook echt naar uit en heb er super veel zin in! Maar aan elk voordeel zit een nadeel en ik hoop dat het nadeel niet zo heel erg tegen gaat zitten en ik weer naar huis ga verlangen

 • 10 jaar geleden Bo

  leuk geschreven (:

 • 10 jaar geleden _Sanna

  Op kamers Rocks

  Behalve dat je zo af en toe geen geld hebt om eten te kopen en je dan toch maar even je spaarrekening moet plunderen :P

 • 10 jaar geleden itsiris

  leuk geschreven

 • 10 jaar geleden ElineeX

  leuk!

  Ik had over die dingen nog nooit nagedacht,

  maar nadelen zullen er inderdaad ook zijn!

  Gelukkig hoef ik er ook nog lang niet over na te denken.

 • 10 jaar geleden Runninglau

  leuk geschreven!

 • 10 jaar geleden xXaverius_Xx

  haha je bent niet de eerste die me dit verhaal verteld :P

  het lijkt me wel heerlijk dat je je niet meer hoeft te verantwoorden naar je ouders

 • 10 jaar geleden nixzer

  respect

 • 10 jaar geleden RuinedBarbie

  Ik wou ook graag zo snel mogelijk in Amsterdam op kamers dus dit is wel handig :]

 • 10 jaar geleden PrincesEline

  nou mij leuk het wel heel leuk , maare er zullen idd oiok nadelen zijn.

 • 10 jaar geleden Littleboots

  leuk verteld, ik heb nog geen seconde gedacht over op kamers wonen, ik blijf voorlopig lekker hier waar dr gekookt word voor me en de was gedaan word xD

 • 10 jaar geleden Mireille

  Eh... misschien had je daar gewoon van te voren over moeten nadenken.

 • 10 jaar geleden naomi

  Leuk, en handig! : D

 • 10 jaar geleden Koosje

  erg leuk geschreven

 • 10 jaar geleden Kimu

  Dat soort dingen moet je regelen voor je je 'vrijheid' te gemoet gaat.

 • 10 jaar geleden SmileyCyrus

  hahah leuk geschreven, maar ik wil wel snel op kamers =] 't liefst met mn BFF, maar eerst eem kijken of dat doorgaat, hihi.

 • 10 jaar geleden SASKIA0123

  ik zit samen met mijn vriend op kamers dus ik ben bijna nooit alleen

 • 10 jaar geleden Soofie_

  Ik ben afgelopen semester voor drie maanden op stage geweest naar Madrid. Voor ik vertrok, kon ik alleen maar aan de leuke dingen denken, deze kans krijg je niet zo vaak. Wanneer ik in Madrid aankwam, was het echter anders. Mijn ouders waren de eerste dagen mee naar ginder gegaan, maar toen die vertrokken waren, besefte ik pas echt dat ik hier drie maanden 'alleen' zat in een vreemd land, in een vreemde stad, waar ik niets kende.

  Naarmate ik er langer en langer zat, kwam uiteraard alles op zn pootjes terecht. Ondertussen ben ik al een tijdje terug in het land en ik heb er echt nog geen seconde spijt van gehad. Hoewel dit waarschijnlijk niet helemaal te vergelijken is met op kamers in je eigen land, volgend schooljaar zou ik het ook hier opnieuw willen doen!

 • 10 jaar geleden STICKYndSWEET

  Daarom hebben mijn ouders liever dat ik thuis blijf.

  Ik ben enigs kind, het enige wat ze hebben.

  Ik woon toch al in Amsterdam en vijf minuten van mijn huis af is de vrije universiteit..waarom dan op kamers wonen?

  Ik vind het altijd wel gezellig thuis.

  Wel goed geschreven trouwens. Want op kamers wonen heeft ook nadelen..

  X

 • 10 jaar geleden deemiilove

  goed geschreven maar ik blijf voorlopig nog thuius

 • 10 jaar geleden Rosanne

  Ik ben nu ook op zoek naar een kamer omdat mijn studie bijna 2 uur reizen is vanaf mijn ouderlijk huis:P

  Maar een kamer vinden in Amsterdam blijkt jammer genoeg moeilijker dan gedacht

 • 10 jaar geleden miszbee  @ only_biitch: Ik ben dus ook altijd alleen geweest dus dat ben ik niet alleen gewend maar ik heb dat ook liever, ik ga volgend jaar na 6V ook op kamers alleen ik weet nog niet waar k ga studeren maar zoiezo dat k op akmers ga. Ook omdat ik thuis niet meer kan concentreren met studie door de vele véle ruzies.. Bijna niet over daardoor dit jaar. Ik wil gewoon dingen zelf kunnen bepalen. En als ik daar een baantje voor moet nemen, wnt ik wil niet lenen, naast studie doe k dat gewoon.

  Btw ik wil liever samenwonen omdat dat goedkoper is, maja dat zoek ik later wel uit. Geen idee hoe k aan een roomie kom nmlijk:P

 • 10 jaar geleden 0ieke0

  ik hoef niet op kamers, want mijn studie is in de zelfde stad als waar ik woon lekker makkelijk

  nog een paar niet zo dure jaartjes dus kan ik nog even doorsparen.

 • 10 jaar geleden EstherHH

  Ik ben van plan om dit jaar op kamers te gaan.

 • 10 jaar geleden hephe

  Ik hoor van veel mensen dat ze alleen uit huis gaan om 'onafhankelijk te zijn' of elke dag uit willen gaan.

  Ik ga op kamers omdat de studie die ik wil doen in een andere plaats ligt dan waar ik nu woon.

  Ik ben me gelukkig ook bewust van de mindere kanten aan het op jezelf wonen en heb daar al goed rekening mee gehouden.

  Eigenlijk zou iedereen die op kamers gaat daar eerst even over moeten nadenken, in plaats van ervan uitgaan dat het leven dan zo onafhankelijk, zorgeloos en geweldig is.

 • 10 jaar geleden Squidward

  hihi, leuk geschreven!

 • 10 jaar geleden sabineoo

  Ik woon nu 14 maanden op kamers, en ook ik heb soms gedacht wat doe ik hier! Ik vind bijna altijd leuk maar ik miste soms de warmte van mijn ouders wel.. Maar nog steeds woon ik met veel plezier op kamers en ik ik genieten teveel van het studentenleven, studentenvereniging, dispuut, stappen tot de zon opkomt en in bed liggen tot de zon weer ondergaat :P en ohja tussendoor nog een beetje studeren

 • 10 jaar geleden Annelies204

  Mooi geschreven!!

 • 10 jaar geleden xMILLZ

  Leuk Ik blijf voorlopig nog even thuis wonen XD

 • 10 jaar geleden toontje

  Voor mij wordt het mischien ook wel eens tijd xD Ben 18 :P

 • 10 jaar geleden Jolien

  Zit sinds kort op kamers in Zwolle, en bevalt me heel goed! =)

  Ik heb enorm leuke huisgenootjes die wél vragen hoe mijn dag geweest is

  En zelfs mijn beste vriendin komt bij me in huis wonen! Hoe gezellig..

 • 10 jaar geleden lisa

  Ik wil zoooo graag op kamers! het liefst morgen al!

  duurt helaas nog 2 jaar..

 • 10 jaar geleden Juliaa28

  ik heb ook zo zin in om op mezelf te gaan wonen.

  maar als ik op mezelf ga wonen zou ik alles

  heel goed voor bereiden. ik zou van te voren

  al gaan berekenen wat ik uitgeef en wat ik

  binnen krijg. en als ik dan op te weinig uit

  kom dan zou ik van te voren al een baantje zoeken.

  en trouwens je weet toch ook van te voren dat

  je vrienden daar niet zijn? ik vind het leuk

  geschreven! maar ik zou als ik jou was en

  meerdere mensen wel eerst even beter gaan

  nadenken voor dat ik op kamers zou gaan

 • 10 jaar geleden Luuus

  Ik kan niet wachten!

  Ik weet van mijn broers dat de studententijd fantastisch is. Een grote aanrader is de studentensociëteit. Super gezellig!

  En je bent niet alleen als je op kamers gaat want je hebt ook nog huisgenoten. Tenzij je helemaal alleen op kamers wilt gaan zonder huisgenoten. Maar dat lijkt me geen goed plan.

 • 10 jaar geleden annedurzooi

  Haha! Voor mij niet echt herkenbaar... de eerste 2 weken moet je ff wennen en daarna ist super!

 • 10 jaar geleden doedestofzuiger

  Leuk geschreven!

 • 10 jaar geleden Emily_Kane

  Best wel herkenbaar. Ik stortte me een jaar geleden ook in het studentenleven. Het eerste halfjaar heb ik alles gedaan behalve studeren. En daar merk ik nu de consequenties van. Iedereen is aan het zonnen, zwemmen en andere leuke dingen doen. En ik zit op m'n kamertje te leren voor nog 4 herkansingen! Daarnaast heb ik door persoonlijke omstandigheden heel veel dingen aan mijn hoofd, en dat breekt me soms echt op. Maar gelukkig zijn er hier een paar mensen die me steunen. Je wordt echt volwassen als je op kamers gaat kan ik je vertellen. Mijn tip: Luister goed naar jezelf. Als het te veel wordt, probeer dan nee te zeggen en ga prioriteiten stellen!

 • 10 jaar geleden Soepstengel

  leuk

 • 10 jaar geleden stefanie

  leuk geschreven

  in de zomer ga ik ook op kamer, ik heb er erg veel zin in maar er moet nog zoveel geregeld worden :s

 • 10 jaar geleden lieftjou

  Dat alleen zijn word voor mij geen probleem. Ik ben tog altijd al alleen

 • 10 jaar geleden Birgitt

  grow up

 • 10 jaar geleden x_Brunette_x

  haha ik verwacht echt niet dat het zo makkelijk is op kamers, maar een leuke vriend om mee samen te wonen maakt het allemaal wel wat aangenamer!

 • 10 jaar geleden xxCurlyGirly

  Leuk geschreven.

 • 10 jaar geleden angelbeat

  ik wil ook op mezelf wonen (maar dat duurt nog 3 jaar ofzo? zit nog in de 3de), maar aangezien ik in Breda ga studeren, waarschijnlijk, en ik daar halfuurtje fietsen vandaan woon, is dat niet erg handig. Dus vrijheid nog eventjes niet

 • 10 jaar geleden naomi

  Idd leuk geschreven!

 • 10 jaar geleden StyleremainsNL

  Leuk geschreven!

 • 10 jaar geleden Essin

  Herkenbaar Hihi.

  Komt inderdaad allemaal goed, in het begin is het vooral even wennen aan die totaal nieuwe situatie.

 • 10 jaar geleden thisistheplace_

  Ik woon nu een jaar op mezelf, en ik denk dat ik nog steeds mijn roze bril op heb dan. Al ben ik wel meteen gaan samenwonen, en niet in mijn eentje. Misschien scheelt dat?!

 • 10 jaar geleden Matchacha

  Toen mijn moeder het huis uit ging (en samen ging wonen met mijn vader) om aan haar studie in Nederland te beginnen, heeft ze nooit hoeven werken. Haar ouders financierde alles voor haar. Dus ik hoop dat mijn ouders me zullen financieren, als ik op kamers moet. De traditie moet natuurlijk niet doorbroken worden xD

  En mijn moeder zou me echt te erg missen als ik het huis uit zou gaan. Ze kan er al niet tegen als ze me 5 dagen niet ziet. Zelf kan ik er wel tegen om voor mezelf te zorgen, doe ik nu grotendeels ook al.

 • 10 jaar geleden Skaddieladdie

  Ik wil nog steeds wel op kamers wonen , want je ouders woonden ook niet altijd bij 'papa en mama'.

 • 10 jaar geleden Fluffy_

  Mijn ouders smeren mn brood niet, bieden me geen kopje thee aan en vragen niet hoe mn dag was dustja zo erg zal dat gedeelte van alleen wonen niet zijn

 • 10 jaar geleden MissDiorrr

  Ik ga in september ook op kamers! Ik heb er veel zin in

 • 10 jaar geleden kussJoyce

  Ik ga over een paar weekjes in een soort kamer/studio wonen samen met mijn vriend. Ook heel spannend dus!

 • 10 jaar geleden Just_Liipgloss

  Ik wil gelukkig niet op kamers! Dat is echt niks voor mij!

 • 10 jaar geleden fitgirlangella

  Ik ga eerst nog 4 jaar lekker in kijn eigen stad studeren dus blijf nog even bij mijn ouders en over 4 jaar pas op kamers dan ben ik 20 dus denk dan wel verstandig met alles om te kunnen gaan

 • 10 jaar geleden EKMI

  Leuk geschreven!

 • 10 jaar geleden MizzMe

  sorry hoor, maar als je als volwassene je ouders nog je brood laat smeren ben je wel heel erg zielig...

 • 10 jaar geleden cup_a_cake

  oke..voor mij duurt het nog wel eventjes..

 • 10 jaar geleden xLITTLECREEP

  Waauw, !

 • 10 jaar geleden Octinclash

  wauw, echt heel erg mooi geschreven.

 • 10 jaar geleden Nansiej

  Vorig schooljaar (2x half jaar stage) heb ik ook op mezelf gewoond, heel erg wennen de eerste week... ik zat op mbo niveau en de hbo's begonnen een week later dus zat ik helemaal alleen in 1 huis.. wat ik best eng vond.

  Die eerste paar weken ging het koken ook niet zoals gepland, liet dingen aanbranden en wist niet hoe lang alles moest... naarmate ik met de meiden op kon schieten en er langer zat viel het allemaal reuze mee.

  Ik hield ook alle uitgaven in een schriftje bij, heel erg handig zodat je weet wat je kwijt bent.

  Dit jaar ga ik ook weer op kamers wonen, maar nu voor 4 jaar lang. Wordt weer gezellig

 • 10 jaar geleden Lisateamo

  Super leuk dat iemand verteld hoe het is wou ook op kamers gaan maar is niet nodig voor mij omdat de school dichtbij is

 • 10 jaar geleden Aphelita

  Volgend schooljaar ga ik waarschijnlijk ook op kamer.. Het lijkt me heel leuk, maar eigenlijk ook wel een beetje eng ofzo =P

 • 10 jaar geleden Maritttttt

  @Helenaaa

  Ja, idd, vind ik ook !

 • 10 jaar geleden Sue

  jeetje, dat is toch te voorspellen als je op kamers gaat..

 • 10 jaar geleden Tessa

  @ Elia_ vaak wel ja, nederlanders bij mij in de klas (middelbare school) moesten zelfs al al hun verzekeringen en sh*t zelf betalen

 • 10 jaar geleden Helenaaa

  ''Dat betekent dat er niet elke keer wanneer je thuiskomt iemand is die vraagt hoe je dag was, en er is niet altijd iemand die je een kopje thee aanbiedt, die je boterhammen klaarmaakt, je troost wanneer je verdrietig bent en waar je gewoon even boos op kunt worden als je boos bent. ''

  Alsof dat zo vanzelfsprekend is? Mijn moeder smeert mijn boterhamen echt niet haha en ik huil echt niet bij haar uit ;p

  vor de rest; leuke column! Zat er laatst nog aan te denken; of het niet eenzaam zou zijn.

 • 10 jaar geleden only_biitch

  ik ga dit jaar studeren, maar ik heb geen last van jou "problemen".

  Ten eerste omdat ik heel veel geld krijg van mijn ouders, en als ik op kamers ga worden gewoon mijn kleren, eten en ziektekosten vergoed. Dit is omdat mijn vader niet wil dat ik een studieschuld opbouw.

  Ten tweede ben ik die eenzaamheid gewent. Mijn ouders werken al zolang ik besta full-time, dus toen ik op mijn 10de stopte met de kinderopvang was ik altijd alleen, en nu ook, En ik geniet ervan, want dat geeft me teminste vrijheid.

 • 10 jaar geleden Allances

  Duurt nog wel ff voor dat ik op kamers ga. (;

  Maar wel leuk geschreven.

 • 10 jaar geleden Elia_

  Hola, is dat in Nederland de gewoonte dat je als student alles zelf betaalt?

 • 10 jaar geleden Ilse

  Ik wil over een paar jaar misschien op kamers, eerst mijn propedeuse jaar maar eens halen. Ik zie ook nogal op tegen de financiën die je dan zelf moet doen en ik denk dat ik vooral last ga krijgen van tijdgebrek.

 • 10 jaar geleden Bestaatniet

  ging je alleen op kamers? maar dat zou ik zowieso niet doen hoor.. maar leuk verhaal goede tips!

 • 10 jaar geleden Rainbowcolored

  over twee jaartjes ga ik :'D

  haha, mazzel dat de schoolboeken gratis worden.

 • 10 jaar geleden Janine

  het duurt nog wel lang voordat ik op kamers ga

 • 10 jaar geleden Anne

  Goed gedaan, dit is echt heel handig! Ik moet volgend jaar examen doen en wil dan eigenlijk ook zo snel mogelijk uit huis..

 • 10 jaar geleden Mariska1

  Super geschreven!

 • 10 jaar geleden ammique

  gelukkig wil en hoef ik nog lang niet op mezelf te wonen, dat lijkt me echt helemaal niks..

 • 10 jaar geleden slagroomtoetje

  leuk geschreven! het duurt nog wel even voordat ik op kamers ga.

 • 10 jaar geleden mmmilou

  ik ga volgende weeek! ieeeh spannend! maar ik ga niet in een andere stad wonen, dus mn vrienden wonen allemaal hier.

 • 10 jaar geleden Lyvyan

  Tja god, ik woon al 2 jaar op mezelf. En er zit wel een kern van waarheid in, maar come on!!!! Het is heus niet zo erg als je in het begin met kleine dingen paps en mams belt. Daar zijn ze voor en ze vinden het nog leuk ook. Niemand verwacht toch ook dat je meteen alles in je eentje kan?

  En voor de rest: schouders eronder! Schrijf je meteen in voor een sportschool, theaterclubje, studentenvereniging, intro, het hele ratteplan. Dan heb je binnen een maand de wereld aan vrienden. En dan is het studentenleven echt fantastisch, kan ik je vertellen!

 • 10 jaar geleden Loeske

  Ben laatst een tijd alleen thuis geweest en die stilte is idd enorm wennen :P

  Hoop dit jaar niet meteen op kamers te gaan, maar na een paar maanden/een jaar een kamer te gaan zoeken met een vriendin, in hetzelfde studentenhuis of een anti-kraakhuis ofzo. Maarja, als ik in maastricht (ver, ver weg) terecht kom... ; )

 • 10 jaar geleden ZOMERLIEFDE

  goed geschreven! ik kan me er wel iets bij

  voorstellen...

 • 10 jaar geleden SBTRKT

  goed geschreven, echt nice!

 • 10 jaar geleden mikagirl

  Leuk geschreven. Al hoef ik niet op kamers. Woon een half uur van Leeuwarden af en daar zijn genoeg opleidingen voor mij

  Op mezelf gaan wonen, dat lijkt me pas eng, maar ook spannend en leuk tegelijk!

 • 10 jaar geleden FotoFreak

  leuk verhaal

 • 10 jaar geleden Daisy

  leuk geschreven!

 • 10 jaar geleden Carien102

  Ik ben begin dit jaar op kamers gegaan en het was serieus vanaf dag 1 feest!! Maar ik zit ook in een studentenhuis waar ik nooit alleen ben, maar wel alleen kan zijn als ik wil. Heerlijk, dus laat je niet afschrikken.

 • 10 jaar geleden stylizzz

  okeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 • 10 jaar geleden VampireParty

  Leuke tekst, realistisch ook. Nu zie ik dat op kamers wonen toch niet altijd alleen feest is. =)

 • 10 jaar geleden fevan

  Heb je dan eigenlijk geen huisgenoten? Want ik heb ook een tijdje op kamers gewoond waar ik geen huisgenoten had en dat was wel saai, maar nu woon ik supergezellig en voel ik me nooit alleen ofzo :P

 • 10 jaar geleden potloodslijper

  Wat een leuke tekst ik word er helemaal vrolijk van... ja ik wist wel dat op kamers gaan niet zo makkelijk was, maar ik kijk er toch naar uit

  mede door deze tekst jaa (: na een tijdje komt het goed (das zo 'n beetje mijn levensmotto)

 • 10 jaar geleden Snne

  ehm. ja.

 • 10 jaar geleden flowerpowergirl

  NIET ZO ZEUREN. wij zijn al dat negatieve geklaag zat.

  Het is heel leuk geschreven. Schrijf zelf maar eens wat het is niet makkelijk.

 • 10 jaar geleden Annet

  ik ken t verhaal, zelf ook meegemaakt maar dan in Eindhoven,komt idd allemaal goed

 • 10 jaar geleden PiraatPiet

  leuk

 • 10 jaar geleden Rietjee

  Ik vind het eigenlijk helemaal niet leuk geschreven...