Lang leve de luiheid

News door Redactie

Zoals de meeste mensen die mij kennen wel weten: ik ben zo belachelijk lui dat ik mezelf er bijna voor zou schamen (maar dat doe ik niet, want daar ben ik te lui voor). Als er een club voor luie mensen was, zou ik de voorzitter zijn (maar er is geen club voor luie mensen, want we zijn te lui om 'm op te richten).

De sportiefste onderneming die ik heb op een dag is de helse en uiterst pijnlijke, en lange, wandeltocht naar de voorraadkast die he-le-maal beneden staat. Daarvoor moet ik van m'n kont afkomen, mezelf achter de laptop vandaan slepen, deur opendoen, nog een deur opendoen, de verschrikkelijke afdaling naar beneden van de trap afleggen, door de woonkamer, de gang en het grootste deel van de keuken heen, en dan, dan pas, heb ik mijn doel bereikt: de voorraadkast. Mijn schat aan voedsel, en niet zomaar voedsel, nee, vadsig voedsel. Mijn moeder probeert ons gezin nog redelijk gezond te houden, en daar zou ze in slagen, als ik niet om de dag de voorraadkast zou plunderen.

Ik roep al zeker 2 jaar dat ik nou toch echt wel een keer ga sporten, en in die 2 jaar ben ik welgeteld 3 keer wezen fitnessen en een keer wezen hardlopen. Na 100 meter lag ik uitgeput op straat en heb ik m'n moeder maar gebeld of ze me wou komen ophalen (eigenlijk was ik te lui om te bellen, en lag ik wel lekker, maar goed, het schijnt bij de wet verboden te zijn om op straat te slapen).

En omdat, al schrijvende, ik me realiseer hoe belachelijk triest het is dat ik zo traag ben als een naaktslak in winterslaap en zo lui dat het strafbaar zou moeten zijn, heb ik besloten om toch nog maar eens een poging te wagen (niet geheel zonder druk van ouders en overige ''machts''-figuren (lees: mensen die mijn financiële inkomen bepalen)).

Sporten die ik overwogen heb:

- Zwemmen. Lijkt me geen goed plan. Ik kan blijven drijven en ik kom vooruit, en daarmee is alles wel gezegd. Het risico dat ik na 2 baantjes uitgeput naar de bodem zink is mij iets te groot.

- Hockey. Aangezien ik een klein agressieprobleempje ontwikkel als ik alleen al denk aan het geluid dat een hockeystick teweeg brengt als hij zijn (lees: mijn) doel raakt (lees: de schenen van ieder andere hockeyspeler, vijandig of niet), lijkt me dat een uiterst slecht plan.

- Hardlopen. Zie het stukje hierboven. Ik heb geen geld voor de boete.

Nee, maar serieus. Ik weet echt wel dat beweging en sporten goed voor je is, dat het niet slim is om een kilo aan suiker per dag tot je te nemen en dat ik niet voor altijd het figuur blijf houden dat ik nu heb. Dus bij dezen: Ik ga denk ik maar eens aan zwemmen beginnen. Als ik het na twee baantjes zat ben, kan ik mezelf altijd nog naar de bodem van het zwembad laten zinken om een dutje te doen.

door Manon