Customized mama

News door Redactie

“Dan had je mij maar niet als moeder moeten kiezen!”. Hoe vaak heb ik dat supergoed onderbouwde argument al wel niet gehoord van mijn allerliefste mama? Vaak genoeg om verveeld met m’n ogen te rollen als ik het weer eens naar mijn hoofd geslingerd krijg. Ben benieuwd wat ik nu weer heb gedaan. Een andere favoriet is “tsja, had je maar een normale moeder moeten hebben, hè!”.

Eigenlijk lijkt me dat nog wel wat. Zelf je moeder kunnen kiezen. Helemaal aangepast aan je specifieke wensen. De keuze hebben uit verschillende modellen met allemaal verschillende eigenschappen en functies. Ik zou dan natuurlijk een strenge eisenlijst opstellen voor de mamaverkoper, want ik ben nu eenmaal een moeilijke klant. Mijn eisen voor supermam:

- Ze is consequent: ze zegt niet de ene keer dat ik “volwassen & zelfstandig” moet worden om me dan bij alles dat ik doe in mijn nek staan te hijgen om te zeggen dat het anders moet, om me om de tien seconden te bellen of om me het gewoon te verbieden.

- Ze is heel flexibel. Twee minuten op voorhand aankondigen dat je bij een vriendin gaat logeren mag haar niet op tilt doen slaan.

- Ze is niet geïnteresseerd in wie je sms’t / belt en al helemaal niet in waarover het ging. Tenzij je er zelf over begint.

- De zin “heb je dat nu wel echt nodig?” staat niet in haar vocabulaire.

- Idem voor “zou je je kamer eens niet opruimen?”.

- Idem voor “heb je nou nog niet genoeg make-up/kleren?”.

- Ze respecteert mijn territorium. Wat ik in mijn kamer doe is mijn zaak en ze heeft er begrip voor dat ze daar niets over te zeggen heeft.

- Ze praat nooit over hoe het er “in haar tijd” aan toe ging.

- Haar auto lenen is geen probleem. Een dag met de fiets naar het werk vindt ze altijd leuk.

- Een maximum uitgaansuur vindt ze te belemmerend voor mijn persoonlijke vrijheid.

- Ze vindt het leuk als zelfs de buren van drie straten verder van mijn muziek meegenieten.

- Ze vindt een baaldag af en toe een basisrecht van elk kind.

- Ze papt niet met mijn vriendengroep aan, want ze wil me niet in verlegenheid brengen.

- Ze vindt het niet erg om haar badkamerspulletjes te delen maar van de mijne blijft ze zelf wel netjes af.

- Ze heeft ook een ON/OFF knop en is erg handig op te bergen in je kast.

En dan neem je je self-customized mum gewoon met je mee naar huis. En word je haar toch nog beu of heb je gewoon eens zin in wat anders? Dn ruil je haar gewoon in voor een ander model. Wat jammer toch, dat ik van de mijne het bonnetje kwijt ben! Moet ik toch nog de rest van mijn leven bij de deze blijven. Achja… waar zit die ON/OFF knop?!

Door Michèle