Stephs Model Mail: Bruidsblunder

News door Redactie

Tiny Fisscher is vooral bekend om haar Stephboeken, die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de modellenwereld. Deze maand verschijnen er twee spiksplinternieuwe titels: Beauty, Body & Brains, een superleuk lifestyleboek, en Covergirl, de vierde Stephroman. De komende weken alvast een voorproefje uit deze boeken op Girlscene: Stephs Model Mail!

Ik had weer eens een bruidsshoot, de zoveelste in mijn modellencarrière. Ik had al een mintgroene jurk aangehad, een zalmroze en een crèmekleurige. Nu was een spierwitte aan de beurt. Het was zo'n jurk waar ieder jong meisje van droomt, met een strak brokaten lijfje en een wijdvallende satijnen rok. Ik geloof dat ik bij alle bruidsreportages die ik heb gedaan, nog niet vaak het gevoel had gehad dat ik het wel een dagje in zo'n jurk zou uithouden. Misschien als je met de man van je dromen voor het altaar staat, maar dat was geen issue.

Net toen de witte jurk eenmaal goed en wel was vastgesjord, moest ik natuurlijk plassen. Zul je net zien. Op de wc hees ik de bruidsjurk zorgvuldig omhoog en schoof met één hand mijn slipje naar beneden. Toen bleef ik stokstijf staan. Waar het slipje daarnet nog maagdelijk wit was geweest, zat nu een helderrode vlek...
Hè? Ik had wel een beetje buikpijn gehad, maar had dat helemaal niet in verband gebracht met ongesteldheid. Van schrik vergat ik te plassen. Shit, hoe moest ik dit nou weer oplossen? Ik trok snel de slip uit, liep ermee naar de wasbak en bleef toen vertwijfeld staan. Ik had niet de magic stick van mijn moeder bij me: doodgewone ossengalzeep, waarmee je zelfs dit soort vlekken wel weg krijgt. En zelfs áls ik die bij me had gehad, wat moest ik met een natte slip?

Toen zwaaide de deur open. Als versteend bleef ik staan. Vanuit de deuropening keek de styliste me verbaasd aan. Haar blik gleed langs mijn lichaam en bleef ergens halverwege steken. Ineens zag ik mezelf staan: bruidsjurk tot mijn middel opgetrokken, in mijn blote kont en met een knalrood hoofd. Ik schaamde me kapot. Maar de styliste barstte in lachen uit. 'Poor girl!' riep ze. Ze rende weg en kwam even later terug met een schoon kanten onderbroekje, een tampon en een plastic zakje. 'Problem solved,' zei ze, terwijl ze mijn slip in het zakje wegborg.

De foto's zijn prachtig geworden. Nog nooit een stralender bruid gezien. Vooral die in de witte jurk.