News

Charlotte goes Sydney

Al maanden heb ik niets anders aan mijn hoofd dan Sydney. Ik ben letterlijk ‘down-under’ met mijn gedachten en probeer alles op een rijtje te krijgen. Na uren en uren doorgebracht te hebben achter de laptop is het me eindelijk gelukt. Ik ga stage lopen in Sydney!

Waarom Sydney vragen jullie je misschien af. Waarom niet? Sydney is écht een wereldstad. Een stad waar alles gebeurt en waar ze geweldige architectuur en interieurs hebben. Een stad waar ik veel kan leren, nieuwe mensen ga ontmoeten en mijn Engels op een veel hoger niveau ga tillen. Een stad waar ik nog zelfstandiger ga worden en ook een stuk professioneler. Een stad waar je geweest moet zijn en als ik er van terug ben ook behoorlijk arm ben.

Hoe het allemaal is begonnen? Lang verhaal. We zullen het er maar op houden dat als ik iets in mijn kop heb dan zit het niet in mijn kont. Voor dingen die ik graag wil doe ik werkelijk (bijna) alles. Ik ben dan ook echt lang en druk bezig geweest om goede contacten te vinden. Als eerste ben ik begonnen met alles op een rijtje te zitten. Wat kan ik, wat wil ik, waarom wil ik het, wat kan ik het bedrijf bieden en natuurlijk niet onbelangrijk, wie ben ik? Na van deze punten een mooie brief te hebben gemaakt ben ik via Google interieurarchitecten gaan zoeken in Sydney.

Aangezien Sydney erg groot is, had ik er op een gegeven moment ontzettend veel. Ik denk dat ik meer dan 50 bedrijven heb gemaild. Om hier een beetje overzicht in te houden heb ik een schema gemaakt met daarin de naam van het bedrijf, de website, het e-mailadres, of ik ze gemaild had en wat ze eventueel geantwoord hadden. Ik was al gewaarschuwd dat veel van de bedrijven waarschijnlijk niet zouden reageren. Dit viel uiteindelijk reuze mee, ontzettend veel bedrijven hebben gereageerd. Hoewel ze vrijwel allemaal geen plek voor me hadden vond ik het al netjes dat ze in ieder geval de moeite hadden genomen om iets terug te sturen met soms zelfs wat tips.

Uiteindelijk was daar dan het verlossende e-mailtje. Ondertussen was ik al bijna van plan om nog 50 bedrijven te gaan mailen toen ik eindelijk een hele positieve reactie kreeg. Een bedrijf was geïnteresseerd en wilde me graag daar hebben. Ik kon mijn ogen niet geloven en heb het mailtje écht tien keer gelezen voordat ik het werkelijk kon geloven. Vervolgens ben ik mijn stagebegeleider gaan mailen met het goede nieuws en is hij begonnen met alle informatie te versturen naar het bedrijf. Ook hier reageerde het bedrijf positief op. Ik kon mijn geluk niet op… en nog steeds niet! Mijn stagebegeleider heeft nu een contract opgesteld wat onderweg is en waarvan ik met 100% zekerheid kan zeggen dat deze ondertekend wordt.

Sydney, here I come…

door Charlotte

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved