Met zijn tweeën naar de WC

News door Redactie

Het duurt even voor we een leeg tafeltje hebben gevonden op de Grote Markt. Mijn vriendje D en een vriend van hem B staan in een cafeetje naar een bandje te kijken terwijl J en ik nog buiten op het terras zitten, genietend van een patatje.

Plotseling zie ik J’s gezicht nog vrolijker worden. Met een frietje in haar mond lacht en schreeuwt ze naar een andere vriendin van ons. T heeft nog twee meisjes bij zich. Ze komen bij ons aan de tafel zitten terwijl we gezellig zitten te praten. Steeds meer bekende lopen langs en de tafel wordt steeds voller. Na een tijdje zitten er wel 20 mensen aan een klein, vierkant tafeltjes van ongeveer één vierkante meter. Op dit moment begint ons gesprek.

“Waarom gaan meisjes altijd met minimaal twee mensen naar de WC?” Vraagt O, een jongen die ik pas net heb ontmoet. Hij ziet er aardig uit; bruin, half lang haar, met bruine puppy ogen. Knap vind ik hem niet, maar hij is zeker niet lelijk. Zijn hoofd is langwerpig, met kuiltjes in zijn wangen.
“Hahaha,” begint S te schreeuwen. Je kunt aan haar rode hoofd zien dat die zoveelste Bacardi Cola de grens tussen aangeschoten en dronken heeft overschreden.

“Daar is een verklaring voor! Stel je voor dat je op een WC zit waar de deur naar binnen open gaat. Er zit geen slot op de deur en hij valt automatisch open. Dan probeer je de deur dicht te duwen met je ene hand, terwijl je je tasje vast hebt in je andere. Dan wordt het al lastig om WC papier af te schuren.” Haar verhaal blijft maar door gaan. En komen steeds meer verzonnen stukjes bij over je telefoon die uit je zak, in de WC dreigt te vallen en over dat je broek ook nog graag weer aan wilt krijgen zonder dat die deur, waar ze al over verteld had, openvalt. Het verhaal duurt al ongeveer 10 minuten lang en iedereen luistert gefascineerd naar S. Niet omdat haar verhaal nou echt duidelijk antwoord geeft op de vraag, maar omdat ze zo lang kan lullen terwijl er eigenlijk niets zinnigs uit haar mond komt.

Nog 5 minuten gaan voorbij. Dan zie ik mijn vriendin J naar mij kijken met een blik die ik wel vaker heb gezien. Het is haar ‘ik-erger-me-aan-iemand’-blik. Ze wisselt haar blik af naar een andere vriendin die ik ook zie kijken met dezelfde blik. Dan zet J haar lege bier glas op tafel.

“S!” begint ze, “Wat doe jij moeilijk! Het antwoord op deze vraag is veel makkelijker. Er zijn twee redenen waarom je als meisje met z’n tweeën naar de wc moet. De gesprekken die je daar voert kan je nergens anders voeren en het leven zou veel minder leuk zijn zonder die gesprekken. En… je moet toch zorgen dat de kleren van je vriendin weer goed zitten?”

En zo is dat, de kleren moeten goed zitten. Daar zijn we meisjes voor. En dus moet je met z’n tweeën naar de WC.

Door Aniek