Let it snow!

News door Redactie

Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar het wordt steeds kouder en kouder. Je merkt het aan alles; aan het humeur van de mensen op straat, aan Piet Paulusma op SBS 6, maar vooral aan je lichaam. Ik heb alweer koude handen en voetjes als ik ’s avonds op de bank tv zit te kijken. De puntjes van mijn oren worden langzaam roze als ik ’s ochtends op de fiets naar school fiets. Mijn lippen zijn niet meer zo zacht als voorheen en mijn huid wordt schraler en schraler. Maar gelukkig heeft de beauty en mode-industrie op alles een oplossing. Voor je handen heb je de schattige handschoentjes, waar je in de H&M en Pieces mee wordt doodgegooid en voor je oren heb je de mutsjes en de oorwarmers. Vaseline en Purol hebben een hele collectie voor je droge lippen liggen in de Etos. Om maar niet te spreken over de vele bodycrèmes en lotions voor je huid. Kortom, deze winter zul je niks tekort komen….

Maar aan een ding kan bijna niemand iets doen: je humeur. Het weer wordt guur, dus je vrolijkheidspeil zakt automatisch lager en lager. Mensen op straat krijgen norse uitdrukkingen op hun gezicht, als je iemand voorbij loopt kan er geen knikje vanaf. Ik weet niet wat het is met de mensheid, maar van de winter wordt haast niemand vrolijk. De enige die je humeur een beetje kan veranderen ben je zelf. Mensen klagen dat de chocolade letters en pepernoten al weer in de AH bonus zijn gesignaleerd. Maar waarom zou je klagen, dat is toch alleen maar heel erg lekker?

Denk eens aan de koude winteravonden, waar je samen met een vriendin of je vriendje op de bank de film “Alles is liefde” zit te kijken. Warme sokken aan, fleece dekentje over je heen, grote kop chocolademelk erbij... Dat is toch heerlijk? Lekker helemaal niks doen, lekker luieren. Dat vind ik echt leuk aan de winter! Ik ga altijd met een groep vriendinnen schaatsen op de Jaap Eden baan. Ik kan het eigenlijk helemaal niet, maar gelukkig kan een andere vriendin van mij het ook niet. Dus we hebben alleen maar lol met zijn tweeën omdat we te schijterig zijn om het een beetje te proberen. Die avonden, denk daar maar eens aan. Dat is toch hartstikke leuk?

Wat ik ook altijd gezellig vind, is als het heel erg koud is, met al je vriendinnen en klasgenoten op school zitten. Het klinkt gek, maar als de verwarming aan staat – wat niet altijd het geval is op onze school – is het zo gezellig in de klas. Iedereen heeft blosjes van de kou en dikke truien aan. Ik weet niet, het brengt gewoon een sfeer met zich mee!

Natuurlijk is het niet te vergelijken met de zwoele zomeravonden op je zomervakantie. Die zijn natuurlijk heel anders. Maar dit is misschien wel net zo leuk. Wat dacht je van Sinterklaas en Kerstmis? De kerstboom, de versiering op straat? De foute kerstliedjes en de lichtjes langs de gracht? Gewoon van de winter genieten, samen met al je vrienden en familie. Je lippen insmeren met vaseline, handcrème voor je koude pootjes, dikke gebreide sjaal om, muts op en hup, gaan met die banaan. Meiden, let it snow!

Door Alice