Assepoester met reuzenvoeten

News door Redactie

Remember me? Ik ben één van de drie winnaressen van de Love & Leed columnwedstrijd van vorig jaar. Mijn column, genaamd Mr. First Kiss, werd hier geplaatst. Zoals de naam al verklapte, ging het over een eerste zoen. Inmiddels heb ik die gehad, en wat voor één. Juist op het moment dat je het niet verwacht (ik weet het, dat hoor je altijd) staat je Mr. First Kiss voor de deur. Lees hier: mijn sprookje, exclusief voor Girlscene.nl.

Er was eens een 15-jarig meisje dat met haar ouders naar Griekenland ging. Ze verwachtte er niet veel van, want het was het einde van het seizoen en ze was alleen met haar ouders, oftewel: vast geen zak te doen. Ze had zich voorbereid op een lome vakantie om uit te rusten, te lezen en bruin te worden natuurlijk (wat overigens wel gelukt is!).

Maar toen kwam er een jongeman ten tonele. Ook een Nederlander die met z’n familie in Griekenland op vakantie was. Ze raakten aan de praat. De ober van het hotel, een maffe Griek van drieëntwintig, had het meteen in de gaten en versnelde het proces met z’n gekke opmerkingen. Onder andere ‘Dude, where’s your ring? Your husband’s looking for you! Oeh, the honeymoon couple’ kwamen voorbij, en dat terwijl ze elkaar nog maar net kenden. Hij wilde zelfs dat de jongen en het meisje met hem het wilde nachtleven in Griekenland in gingen. Dat deden ze niet, maar ze spraken ’s avonds wel af bij de trap van het appartement van de jongen.

Klokslag twaalf uur. Na een avond die voorbijgevlogen was, verscheen de vader van het meisje onderaan de trap. Hij zei dat het twaalf uur was en dat de koets voor stond (dat zei hij echt!). Het meisje stond op, liet haar sandaaltje achter bij de jongen en verdween.

De volgende dag kwam ze na een middagje strand terug bij het hotel en zag haar moeder en de jongen staan. Ze dacht in eerste instantie dat de jongen haar moeders veters aan het strikken was, maar dat kon natuurlijk helemaal niet. Haar moeder had tenslotte slippers aan. Had hij bij elke vrouwelijk wezen in het appartementencomplex het sandaaltje gepast! Niemand paste hem (ze had maat 41!) tot hij het meisje zag staan. Hij paste haar het sandaaltje, en… het paste! Hij nam haar mee naar zijn appartement en daar kun je wel raden wat er gebeurde. Hij keek met z’n blauwe ogen in de hare, boog voorover en dit was mijn moment.

Assepoester met haar prins. Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren. Ik dacht eerlijk waar dat ik tot m’n dertigste een groentje zou blijven, en daar had ik me eigenlijk al bij neergelegd. Maar gelukkig zijn wonderen de wereld nog niet uit! En leuke jongens trouwens ook niet. Gelukkig is het sprookje nog niet voorbij. Ik zal deze column niet eindigen met het meest cliché einde van een sprookje (and they lived happily…). Want weet je dat ooit zeker? Maar ik weet wel dat ik voor de rest van m’n leven een smeuïge anekdote (zie vorige column) over m’n eerste zoen kan vertellen!

Door Bente Schreurs