News

Hate it or love it...

My worst nightmare op schoenengebied kwam ongeveer zes jaar geleden uit. Opeens waren ze er: Crocs. Een soort moderne klomp waarvan ik altijd heb gedacht dat alleen Donald Duck zich er gelukkig in zou kunnen voelen. Niet dus.

Al snel kwam ik er achter dat er serieus ook mensen bestaan die deze klomp uit vrije wil aantrekken. Heel veel mensen zelfs, want alleen al dit jaar vlogen er zo’n 40 miljoen paar over de toonbank. Maar hoge verkopen of niet, wat mij betreft mag er een verbod komen op het openbaar dragen van Crocs. Hoe eerder hoe beter zelfs…

Crocs; eigenlijk heeft iedereen er wel een mening over. Ik durf te wedden dat er niemand ‘onzijdig’ is over het dragen van de plastic monsters. Zo zijn er naast Crocs nog meer dingen waar je eigenlijk niet géén mening over kan hebben.

De boyfriendjeans, panterprintjes, lakleggings, Primark, de Boblijn, de McFlurry Oreo, Victoria Beckham, jumpsuits, sokken in je pumps… óf je loopt ermee weg, óf je vindt het helemaal niks. Ook lady Gaga is zo’n typisch hate it or love it geval.

Lovers volgen Lady Gaga en haar extravagante stijl op de voet…en lovers heeft de zangeres genoeg. Honderden websites, forums en blogs bestaan er, allemaal met niets anders dan respect voor de platinablonde popdiva. Zelfs Madonna’s dochter Lourdes luistert liever naar Gaga dan naar haar eigen moeder en ook Paris Hilton probeert de stijl van Gaga te imiteren. De haters proberen ondertussen (tevergeefs) Lady Gaga neer te halen. Zo verschijnen er steeds meer berichten op het internet dat Lady Gaga een man zou zijn, of zelfs een hermafrodiet.

Man, vrouw, hermafrodiet…je kunt zeggen over Miss Gaga wat je wilt, maar één ding moet ik haar nageven: op fashiongebied kan de gemiddelde Nederlander nog heel wat van haar leren. Dan bedoel ik niet dat we meteen met z’n allen aan de pruiken en peroxide moeten. Of dat we beter kunnen gaan winkelen in een superstrakke bodysuit met bijpassende handschoentjes en oortjes. Maar wel dat het goed zou zijn als we wat meer zouden durven. Want ja, die goede oude grijze (of was die eerst zwarte?) joggingbroek zit lekker, maar hoeveel tientallen keer beter staat die superstrakke laklegging? En nee, killer heels zijn niet praktisch. Maar wie geeft iets om praktisch als ze je benen in die laklegging 5 kilo slanker en 10 centimeter langer laten lijken?

Meer durven dus, en gewoon lekker combineren die kledingstukken! Want een boyfriend jeans staat inderdaad nogal mannelijk als je hem draagt met een oversized top en boots (hoewel sommige zelfs daarmee weg kunnen komen), maar gecombineerd met een mooi bloesje en een paar vette pumps krijg je zo een instant party outfit! Dus ik zeg: gooi die kast overhoop, ben origineel en mix je eigen stijltje bij elkaar. Maar remember: bijna alles kan, maar met een paar Crocs eronder wordt het natuurlijk nooit wat….!

Door Flo

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved