Jurkjes heb je nooit genoeg!

News door Redactie

Mijn kast puilt uit, de deuren kunnen niet meer dicht, maar toch: van jurkjes lijk ik geen genoeg te krijgen!

Met mijn 1.65 lengte, wat mij af en toe best onzeker maakt, voel ik mij het meest op mijn gemak in een leuk, opvallend jurkje. Sommige meiden dragen spijkerbroeken gecombineerd met ballerina’s of sneakers, dat vind ik dan zo leuk staan. Maar zelf voel ik mij prettiger in jurken. Ik probeer dan een combinatie te maken van vrouwelijk en stoer.

Ik houd namelijk van pumps met een minimale hak van tien centimeter, stoere laarzen en jurkjes! Dat past écht bij mij. Ik struin dan ook iedere winkel af op zoek naar dat ene, perfecte jurkje. Maar wat nu precies dat “perfecte” is, dat weet ik eigenlijk nooit. Het enige dat ik wel weet is dat mijn smaak continu veranderd. Van kort naar lang, van strak naar wijd en van een simpel zwart jurkje tot jurkjes vol opvallende prints en kleuren. Jeetje, af en toe word ik helemaal gek van mezelf.

In de winter verruil ik jurkjes vol vrolijke kleuren, voor de wat minder opvallende exemplaren. Met een paar stevige cowboy laarzen eronder en een arm vol sieraden ga ik dan de deur uit, opzoek naar een nieuwe aankoop. Meestal wordt de aandacht van de voorbijgangers dan gevestigd op mijn o-zo-opvallende-niet-alledaagse cowboy laarzen, maar daarna rollen de ogen langzaam naar mijn jurk. Het liefst winkel ik in Amsterdam, voor mij het walhalla van de leuke winkels. Met mijn beperkte budget als student ben ik altijd opzoek naar leuke koopjes voor een klein prijsje. In een rechte lijn volg ik dan de Kalverstraat, op weg naar Zara, op mijn doorstreeplijstje numero uno. Bij de Zara verkopen ze vaak jurkjes van zijde, die dragen zo lekker soepel. En ja hoor, daar hangt hij al denk ik dan: mijn Mrs. Perfect! Zij is lichtblauw, met een prachtig gouden werkje en bovendien gemaakt van zijde. Ik ben opslag verliefd. De Zara streep ik door, die heb ik inmiddels gehad. Mijn route wordt vervolgd. Onder andere H&M, Kenkichi, River Island, Mango en last but not least Episode staan dan nog op mijn lijstje van winkels die ik beslist niet, maar dan ook niet over mag slaan.

’s Avonds haal ik mijn nieuwe aankoopjes dan uit de tassen en ga ik beginnen met het combineren van de nieuwe jurkjes met de laarzen, vestjes, jassen en sieraden die ik al heb. Om 20:00 zet ik de TV aan, mijn mobiel uit en zap ik naar RTL4, juist: Goede Tijden Slechte Tijden. Toen kwam Charlie, Lieke van Lexmond (won dit jaar de Style Award), in beeld. En ja hoor, dat licht blauwe jurkje dat ik zojuist in Amsterdam heb gekocht, heeft zij aan!

En dat was niet de enige keer dat “Charlie” iets aanheeft, dat ook een plekje veroverd heeft in mijn kast: een zwart giletje met gouden studs, een shawl van zijde en nog 3 of 4 jurkjes. Wat een toeval, zeg!

Jurkjes… die heb ik gewoon nooit genoeg!

Door Eva