Shelley: Afscheid nemen bij Girlscene

News door Redactie

Na 3 volle maanden hard gewerkt te hebben, is het tijd om afscheid te nemen van de leukste stageplek die je maar kan krijgen. Daarom schrijf ik een column over mijn tijd bij Girlscene en zeg ik: au revoir!

Op maandag 18 januari, een koude en winterse dag, begon ik mijn dagen als stagiaire bij Girlscene. In de eerste aantal weken heb ik vooral kennis gemaakt met de website en de schrijftaal van Girlscene. Ik merkte dat ik het vooral leuk vond om stukjes te schrijven over celebs, media en muziek. Meestal word je opgedragen om een bepaald artikel te schrijven wanneer je bijvoorbeeld bij een krant werkt. Bij Girlscene is dat net even anders, je mag je eigen inbreng geven en dat is heel fijn!

Het is echt een top stage, niet alleen omdat je er lekker op los mag schrijven, ook omdat je vaak naar events toe gaat en natuurlijk een goodiebag mee krijgt met leuke spulletjes erin. Ik heb dan ook tijdens mijn stage heel veel gekregen, tassen, shirtjes, dvd's, boeken, cd's, make-up en ga zo maar door!

-

Wat vooral ook leuk is, is dat hoofdredactrice Monique ook erg jong is, en dat maakt het als stagiaire een stuk makkelijker om je op je gemak te voelen de eerste aantal weken. Ook redactrice Danique is nog jong en met zijn drietjes was het dan ook erg gezellig. Dit ga ik zeker missen :(

De eerste opdracht buiten de deur was het bekijken van de Sonia Rykiel collectie in de showroom van H&M. Ik was nog nooit naar een showroom geweest en vond het dan ook erg leuk om een keer mee te maken. Sindsdien ben ik vaak naar events toe geweest, zoals het Beauty event, de VanHaren modeshow, de releaseparty van Sandy Dane, backstage bij de ballonnenstunt van de Sonia Rykiel collectie, de opening van de Chill Out spa, en nog veel meer!

-

-

Zelf zijn er een aantal artikelen die ik het leukst vond, waarover ik geschreven heb. Zo had ik namelijk, na een beetje research, de site van de Beauty Bakery gevonden en kregen we een paar items opgestuurd om uit te proberen. (Lees het artikel van de Beauty Bakery hier). Ook ben ik, nadat ik de blog ''Ilovedyouforever'' vond, helemaal verslaafd aan deze blog geraakt. Ik gebruik vaak de plaatjes voor mijn achtergrond op Hyves...

-

-

Verder vond ik mijn leukste tripje buiten de deur het tripje naar de Starbucks. Ik houd van lekker, ongezond eten en geniet enorm bij het nemen van een slok van een frappuccino! Daarom vond ik het super leuk om de ultieme test bij Starbucks te doen, samen met Danique. Ik heb dan ook erg genoten van de Cheesecake en van de Raspberry Blackcurrent. Mmmmm...

Nu weet ik dat ik niet de beste schrijfster ben geweest bij Girlscene, maar ik heb er wel veel van geleerd. Goed doornemen wat ik geschreven heb, kijken of de informatie klopt, checken op spelfouten en kloppende zinnen schrijven. Dit komt mede dankzij jullie! Jullie reacties op een aantal artikelen hebben mij goed geholpen om mijzelf te verbeteren in het schrijven van artikelen. Dankjewel :-)

-

Ik ben aan het eind van mijn stage erachter gekomen dat ik graag door wil gaan met schrijven, alleen dan wel in een andere richting. Een tijdje geleden had ik een notitieblokje gekocht waar ik alle tips in kon opschrijven wanneer ik naar een event toe ging. Nu gebruik ik dat boekje om mijn gedachtes in op te schrijven, een soort dagboek…Aangezien ik altijd al bezig ben met toneel, maar mij nog niet verdiept had in het schrijven van teksten voor toneel, wil ik dat nu gaan doen en ben ik daar ook al mee bezig. Lees hier het resultaat! Het stukje is gebaseerd op mijn toneelstuk die ik opgevoerd heb samen met mijn toneelgroep van de Amsterdamse Jeugdtheater school, Ik mis je.

-

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn artikelen op Girlscene en ik wil hoofdredactrice Monique ook graag even bedanken, want ik heb een super leuke tijd gehad bij Girlscene en vind het super knap dat je op zo’n jonge leeftijd al een eigen website hebt opgezet. Bedankt voor de leuke tijd! :-)

Dag allemaal,
Shelley