News

Gezocht: prins charming

Waar is toch die heldhaftige vent die met draken vecht, een paard berijdt en de schone dame uit de kerker redt? De komst van de multimedia heeft mijn zoektocht naar Prins Charming een stuk zwaarder gemaakt. Ik vraag me af waar hij zich schuil houdt? Nu de prins zijn witte paard heeft verruild voor een computermuis is hij een stuk moeilijker te vinden. Waar ga je nu op af? Heeft hij 534 Hyves-vrienden en een uitgemeten dagomschrijving op Twitter? Of gaat de ware prins schuil achter een gelikte foto en een vlotte babbel?

40 jaar geleden

Het is een zonnige zondagmorgen als Prins Charming op zijn witte viervoeter door het sprookjesbos galoppeert en op mysterieuze wijze ten val komt. Zijn paard lijkt te zijn gestruikeld over wat lijkt op een grote zwarte baksteen. De prins klautert overeind, trekt zijn zwaard en sluipt richting het blinkende ding tussen de bladeren. Hij zakt door zijn knieën en leest de schitterde letters, ‘Acer’. Terwijl hij het piepend monster met een tak omwipt stuit hij op een zilveren knopje. Hij wiebelt eraan en gluurt tussen de ontstane spleet. Een wirwar van toetsjes en knipperlichtjes verschijnen onder de zwarte kap. De prins slaat met zijn platte hand op toetsenbord en ziet het scherm oplichten. Van schrik doet hij een sprong achteruit. “Het zij een wondervenster” roept hij uit. Met het wondervenster onder zijn arm keert hij terug naar het kasteel waar hij zich in alle stilte terug trekt achter zijn bureau.

Dagen achtereen zat de prins gekluisterd aan zijn wondervenster. Merlijn de Tovenaar attendeerde hem op de functies van het ding, sindsdien waren de prins en het wondervenster onafscheidelijk. Nooit eerder was hij zich bewust van de wonderwereld die zich afspeelt achter het witte beeldscherm. Zo leerde hij via www.datingdwerg.net Assepoester kennen en raakte hij verslaafd aan online games. Het duurde niet lang of de prins ontdekte ook MSN messenger. De sprookjesbabbelbox. De prins verruilde zijn prachtige pak voor een joggingbroek en at zich rond aan snacks. Het wondervenster had alles in één en de prins zag er dan ook het nut niet van in om weer terug te keren in de bewoonde wereld.

De ontdekking van de laptop door de prins heeft geleid tot de huidige samenleving. Niet de kasteeltoren, de rozentuin of het sprookjesbos maar cyberspace is hedendaags dé plek om contacten te leggen, elkaar de liefde te verklaren en vriendschappen te onderhouden. Een cyberzoen over MSN, een intiem gesprek via de webcam en zelfs ruziën gaat tegenwoordig over de telefoon. Misschien is mijn ideale liefdesbeeld verpest door het scala aan romantische films maar ik ben wat dat betreft nog ouderwets ingesteld. Hoe het ook zij, de prins mag dan zijn serenades hebben omgezet in e-mails en de honderd rode rozen hebben verpakt in een emoticon, ik zie hem toch liever traditioneel met een gitaar onder mijn raam.

Door Merel

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved