Column: Just relax!

News door Redactie

Je kent het vast wel, iedere 10 seconden op je telefoon kijken of hij nu ein-de-lijk heeft gesmst. Dat gevoel dat je als kind had, al weken voor je verjaardag… Iedere dag opnieuw de dagen weer aftellen totdat je jarig bent.

Die minuten tel ik iedere keer weer af, nadat ik hem een smsje heb gestuurd. Zou hij het al gelezen hebben? Of is hij nog aan het sporten? Hij is wel online op Hyves, dus dan zal hij zijn telefoon toch ook wel bij zich hebben… Straks denkt hij nog dat ik hem stalk, want ik smste gisteren ook al! Waarom stuurt hij nou niets terug? Speelt hij hard to get? Of misschien heeft hij wel helemaal geen beltegoed, maar waarom was hij op school dan de hele tijd bezig met zijn telefoon?

Oké, stoppen! Waarschijnlijk is er niets aan de hand en heeft hij gewoon nog geen tijd gehad om iets terug te sturen. Ik leg mijn telefoon aan de kant en richt mijn blik weer in mijn economieboek. 19.30 uur zie ik, als ik tóch weer even op mijn telefoon kijk of ik heel misschien nu wel een smsje heb ontvangen. Maar behalve een lachend gezicht van mijn vriendin op de achtergrond, heb ik niets…

relax column

Mijn papier is inmiddels volgekrast met hartjes en vlinders. Dezelfde vlinders die door mijn buik zweven. De vlinders die ik krijg als hij naar me kijkt, als hij lacht.. De vlinders die ik had toen ik voor het eerst met hem praatte, en die ik nu nog steeds heb. En de kriebels die ik het afgelopen uur heb gehad omdat ik nog steeds geen reactie heb ontvangen.

Gelukkig begint GTST over 5 minuten, een half uur lang níét op mijn telefoon kijken. Maar zelfs tijdens mijn favoriete tv-programma, kijk ik gemiddeld 3 keer per minuut op mijn telefoon. Dit begint nu echt op mijn zenuwen te werken, maar ik kan echt onmogelijk nog een smsje sturen. Ik heb de afleiding gevonden bij een programma over kinderen die te dik zijn waarvan de ouders de opvoeding niet serieus genoeg nemen. Normaal vind ik zulke programma’s verschrikkelijk, maar tot mijn verbazing heb ik al een kwartier niet meer naar mijn telefoon gekeken.

Zal ik het doen..? Of zal ik weer met een teleurstelling moeten dealen? Nog maar even verder kijken dan, naar dit o zo interessante programma. Het word dus dat eerste, en ik tel in mezelf af:

3…2…1…

Komt dit verhaal bij jou ook zo bekend voor?

Door Claire