Column: Geluk

News door Redactie

Er zijn talloze boeken die je vertellen hoe je gelukkig moet worden. Maar wat maakt een mens gelukkig? Geld? Liefde? Gezondheid? En elk mens is anders, dus gelukkig worden doet iedereen op zijn eigen manier.

‘Geld maakt niet gelukkig’, wordt er vaak gezegd. Ik zou zeggen: geld alleen maakt niet gelukkig, het is een combinatie van meerdere dingen. Als jij zwemt in het geld, maar geen liefde kent zal je waarschijnlijk niet heel gelukkig zijn. Maar een leven zonder ook maar 1 cent uit te kunnen geven, zal ook niet heel gelukkig maken. ‘Ik hoef niet te zwemmen in het geld, maar pootje baden is wel lekker’, zei Toon Hermans ooit. Daar ben ik het volledig mee eens. Geld maakt niet gelukkig, maar kan wel bijdragen aan jouw geluk.

geluk

Je moet een balans zoeken in deze dingen en blij zijn met alles wat je hebt. Probeer te genieten en te waarderen. Geluk komt je niet aanwaaien, je moet er wel iets voor doen. Om liefde te ontvangen, moet je liefde geven. Om geld op je bankrekening te krijgen, moet je werken. En hoe meer je je best doet voor iets, hoe meer je ervan geniet als je het ook daadwerkelijk hebt bereikt.  Geniet van elke dag, ondanks dat er af en toe ongetwijfeld tegenslagen zijn. Ook een regenboog ontstaat alleen bij regen en zon.

Wanneer je accepteert dat jij je eigen geluk in handen hebt, ben je al een heel eind op weg. Daar kan geen boek je bij helpen.

Waar word jij gelukkig van?

Door Myrre