Column Sven: Cadeautjes

News door Redactie

Sinterklaas is alweer lang voorbij en kerstnummers knallen door de speakers! Na pakjesavond is Kerst weer een nieuwe kans om cadeautjes te krijgen, maar dat niet alleen. Ook jij moet wederom de stad in om cadeautjes te halen en dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je dat voor een jongen moet doen.

Ik moet zeggen dat het voor meiden best makkelijk is. Je loopt naar de beauty afdeling van de winkel en koopt één van de strategisch geplaatste impulsaankopen voor dames. Voor jongens is het ook prima te doen maar ja, wie ben ik… (juist ja, ik ben er zelf één) Mannen houden van gadgets. Het enige cadeau dat ons echt blij maakt is een nieuwe Samsung LED D8000 46” Smart TV in combinatie met een Bose geluidsinstallatie. Grapje. Ik zal het serieus houden, maar dat is wel het beeld wat velen van jullie hebben: Duur. Eigenlijk zijn we ook maar simpele zielen en vinden we een fopdrol al leuk.

Column Sven: Cadeautjes

Grappige hebbedingetjes zijn het leukste om te krijgen en kosten meestal niet veel geld. Elk budget is natuurlijk anders maar voor 5 euro is echt genoeg te vinden. Met Sinterklaas heb ik bijvoorbeeld een klein chocolade fondue setje gekregen en dat is super leuk! (natuurlijk ook voor meiden… jullie zijn natuurlijk #1 chocola lovers). Meestal staat de douche weer vol met douchegel en deodorant. Oftewel, de standaard cadeaus die je krijgt tijdens de feestdagen en dat vinden jongens niet altijd even leuk.

Dat soort dingen haal je bij winkels waar meiden graag komen. De truc is om juist een winkel in te stappen waar je zelf nooit komt of niet voor speciaal gericht is op meiden. Een cadeau is het leukst als je erover nagedacht hebt, maar dat maakt het wel moeilijker! Met “over nagedacht” bedoel ik dat het ook betrekking heeft op de persoon waar je het aan geeft. Soms gaat het dan alleen om het gebaar en heeft het geen verdere betekenis. Met sierraden moet je wel erg oppassen omdat dat iets is waar smaken heel erg in verschillen. Ik zou het vreselijk vinden om een ketting of een ring te krijgen en al helemaal als het nog duur is ook! Zoiets geef je natuurlijk alleen als je iemand goed kent en dan weet je vaak wel wat hij leuk vindt.

Als je het echt niet meer weet koop je een waardebon. Natuurlijk is het handig om te hebben maar geef dan gewoon geld, dat kan je het tenminste nog voor meerdere dingen gebruiken dan een bon voor één winkel!

Over welk onderwerp willen jullie het volgende keer hebben?

Tot over een maand!

Lees ook: 'Sven stelt zich voor!' & 'Sven over shoppen'

Door Sven