Madelon: Life in lovely Brisbane

News door Redactie

G’day mates! Nu ik alweer anderhalve maand in Brisbane woon, realiseer ik me steeds meer hoe geweldig de tijd is die ik nu beleef. Ik ben inmiddels gesetteld in huize Dillane, heb vrienden gemaakt, ben veel aan het werk geweest, heb mijn eerste tour erop zitten... Er is genoeg gebeurd!

Allereerst wil ik jullie natuurlijk nog een smashing, fabulous & amazing 2012 wensen!! En ik wil jullie bedanken voor alle superleuke reacties die ik kreeg op mijn vorige artikelen. Het is zo leuk om te lezen dat veel meiden ook dromen van een reis als deze! Ik hoop dat ik jullie kan inspireren en misschien kan overtuigen om ooit ook zoiets te gaan doen, want echt: het is alles meer dan waard.

madelon

madelon

I love Australia!
Naast alle leuke dingen die ik tot nu toe heb gedaan, heb ik al veel gewerkt en ben ik helemaal geïntegreerd in het gezinsleven van de familie Dillane. Het werk als au pair valt me alles behalve tegen. Ik moet wel zeggen dat ik het makkelijk heb: mijn hostmom Noreen is vanwege haar zwangerschapsverlof altijd thuis en ik heb maar twee kindjes om voor te zorgen, waarvan er één nog maar zes weken oud is. Wel is de tweejarige Hugo een enorme druktemaker en gigantisch eigenwijs, dus daar heb ik af en toe mijn handen vol aan. Maar gelukkig is Noreen er dan als ‘back-up’.

Mijn werktijden zijn ideaal: ik begin ’s ochtends tussen half 8 en 8 uur en ben ’s middags rond 13.00 à 14.00 uur weer klaar. Afhankelijk van of Hugo op daycare is (hier gaat hij op dinsdag en woensdag naartoe), pas ik op hem of help ik Noreen met het huishouden of de boodschappen. Als Hugo thuis is, neem ik hem vaak mee naar het park of speel thuis met hem, terwijl Brendan op het werk is en Noreen bezig is met andere dingen. Ook kook ik regelmatig. Het werk is dus niet enorm zwaar, misschien zelfs peanuts vergeleken bij andere au pairs: ik heb al meiden ontmoet die twee oudere kids hebben, waarvan de ouders allebei veertig uur per week werken. Zij werken dus een stuk meer dan ik. Ook laat mijn gezin me enorm vrij in mijn doen en laten: als ik ’s avonds weg wil mag dat, en ze moedigen me veel aan om weekendjes weg te gaan en tripjes te maken. Daarnaast heb ik een eigen auto die ik kan gebruiken in mijn vrije tijd. Zo fijn!

madelon

Eén van mijn oppaskindjes

madelon

My life as an au pair: een combinatie van babysitten en leuke dingen doen!Ook heb ik inmiddels wat vrienden gemaakt. Ik ga veel om met de Canadese Steph, zij is van mijn leeftijd en is de au pair van de beste vriendin van Noreen. Steph kent hier meer mensen dan ik, aangezien ze hier al drie maanden is. Ze neemt me vaak met haar vrienden mee op stap. Ook ben ik aangemeld op een Facebook voor au pairs die in Brisbane wonen. Daarmee worden vaak leuke uitjes georganiseerd. Ik hoef me dus niet te vervelen. Als ik niets te doen heb, is er altijd wel iemand waar ik wat leuks mee kan gaan doen!

Het beste is nog wel dat ik zo mensen van over de hele wereld ontmoet. In Brisbane wonen enorm veel Duitse en Finse au pairs, maar ik ga het meest om met wat Nederlandse en Canadese meiden die hier wonen. Ook ontmoet ik veel locals, wat ik misschien nog wel het leukst vind. Zo leer ik de Australische cultuur en manier van leven echt kennen. Naar mijn idee is dit een groot voordeel dat ik heb, ten opzichte van backpackers die alleen maar rondreizen. Die komen in hostels alleen maar andere backpackers tegen en ontmoeten vrijwel geen Australiërs. Ik ben dus enorm blij dat ik mijn trip op deze manier heb aangepakt: ik kan nu rustig aan sparen en plannen maken voor mijn grote reis in mei en juni, terwijl ik toch veel leuke dingen doe en mensen ontmoet. Het kan niet beter :)

madelon

madelon

Surfers Paradise: overdag lekker aan het strand liggen en ’s avonds op stap!
De decembermaand is dus voorbij gevlogen en was er één waar ik met veel plezier aan terugdenk. Natuurlijk hebben we ook hier de feestdagen net achter de rug, wat voor mij wel een moeilijke periode was. Niet dat ik heimwee heb, maar op kerstochtend en tijdens New Year’s Eve miste ik mijn familie en vrienden toch best erg. Daarnaast heb ik Kerst voor mijn gevoel compleet overgeslagen. Ten eerste doen Aussies niet aan kerstdiners, maar eten ze een kerstlunch en ten tweede was het natuurlijk stikheet – niet mijn beeld van een perfecte Kerst! Maar gezellig was het wel. Op kerstavond ben ik samen met een andere au pair de stad in geweest om onze we-missen-onze-families-tranen weg te dansen en op kerstochtend heb ik samen met mijn hostfamily cadeautjes uitgepakt. Ik had wat kleine dingen voor ze gekocht, maar ben zelf ook verwend met een mooi Australisch kookboek en chocolaatjes! ’s Middags vierden we Kerst met de familie van mijn hostdad, waar we dus genoten van een uitgebreide lunch. Het meest in de buurt van een ouderwetse Kerst kwam de Christmas Party die we zelf met een aantal au pairs georganiseerd hadden. Het feest hield niet veel meer in dan een gewone stapavond, maar was enorm gezellig!

madelon

Onze kerstboom en... De zon!

De kerstboom opzetten... Wat klopt hier niet?
Tot slot ben ik de dagen tussen Kerst en New Year’s Eve wezen kamperen op één van de mooiste plekken die ik ooit heb gezien... Maar daar vertel ik jullie in mijn volgende blog meer over!

Cheers girls, en ik wens jullie het allerbeste voor 2012! Maak er een geweldige tijd van in Nederland... Dan doe ik dat hier :)

Liefs,

Madelon