News

Jitske: Scan, shop and GO!

WebWindow shopping, het nieuwe winkelen? - Je loon is net binnen, de zon gaat weer schijnen en de vogels fluiten. Kortom, de hoogste tijd om weer eens lekker te gaan winkelen! Dat mooie zomerjasje mag je eindelijk weer aan en onderweg naar buiten pak je nog snel je zonnebril mee. Want mooi weer betekent...

Jitske: Scan, shop and GO!

...door de zon lopen en in de zon, op een terrasje, genieten van je zomerse kleding onder het genot van een drankje, heerlijk. Eenmaal opgeladen, ben je ready to shop! Echter werken de temperaturen in de winkels niet altijd mee, het is er meestal onzettend warm en van die gigantische rijen voor de - te kleine - paskamers word je ook niet blij. Wat een geluk, want dat hoeft niet meer!

Jitske: Scan, shop and GO!

Jitske: Scan, shop and GO! Jitske: Scan, shop and GO!

Dit is zoals ik mij voelde toen ik vorige week zaterdag aankwam in Breda. Ik was helemaal klaar voor mijn nieuwe garderobe, totdat ik plots werd tegengehouden door een massa mensen; er was een modeshow bezig. Enthousiast probeerde ik mij een weg te banen richting de eerste rij om heerlijk front row alles te bekijken.

Wat mij als eerste opviel waren de bordjes die de modellen droegen, het waren witte borden met QR codes. De bedoeling: mensen kunnen rustig naar de kleding kijken, om vervolgens te beoordelen hoe de kleding op de modellen staat. Als het goed bevalt, hoef je alleen maar de QR code te scannen, te betalen en het wordt thuis afgeleverd. Wat een gemak, nooit meer uren wachten in de lange paskamer rij en geen gesjouw meer met al die tassen!

Jitske: Scan, shop and GO!

Maar, is dat juist niet waar het shoppen om gaat? Tijdens het wachten in de rij alvast kijken wat iedereen aan heeft om kledingtips op doen. Dus als je zelf aan de beurt bent, stiekem met een scheef oog kijken naar wat de rij ervan vindt. Want pronken met jouw knowledge van fashion mag wel! En hoe heerlijk voelt het, om op een terrasje aan te komen en eerst al je tientallen shopping bags neer te moeten zetten in de stoel naast je. Zo ontzettend blij met je nieuwe garderobe dat je tijdens het nippen aan je drankje, steeds weer verliefd je tassen bekijkt met de gedachte dat je er meer dan leuk uit gaat zien.

Webwindow shoppen en QR fashion shows, harstikke leuk. Maar geef mij maar gewoon mijn oude vertrouwde winkelstraat!

(Door: Jitske)

P.S. Houd jij ook van schrijven en wil jij net als Jitske je ei kwijt in een column? Stuur hem dan o.v.v. 'Column' naar info@girlscene.nl, inclusief leuke ondersteunde foto's (minimaal 5 en 500px breed). En wie weet sta jij volgende week wel met je schrijfsel op Girlscene.nl!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved