Column: openingszinnen

News door Redactie

‘Kom je hier vaker?’ - Ik houd niet zo van openingszinnen. Tijdens een avond stappen komen de meest gênante openingszinnen aan bod. Een vriend van me is timmerman, die kwam een keer met: ‘Ik ben timmerman. Zullen we een wip maken?’ Hilarisch. Maar goed, bovenstaande openingszin is dus het begin van dit verhaal.

column openingszinnen

Twee vriendinnen en ik waren op stap. We stonden bij een vriendengroep uit hetzelfde dorp die daarna naar een andere kroeg gingen. Toen zij weg waren, kwamen er gelijk drie jongens op ons af. Twee daarvan vond ik best wel knap, de andere hing er maar een beetje bij en had mijn aandacht niet. Ik probeerde de aandacht van de knapste te trekken. Helaas werd mij verteld dat hij al een drie jaar een vriendin had. Balen dus.

column openingszinnen

Twee weken na deze stapavond begon één van mijn vriendinnen erover in de groeps whatsapp. Zij had nog contact met die knappe gast (die zonder vriendin dus). Ze zei dat ‘die gast met die krullen’ mijn nummer wilde. Dat was dus de jongen die er maar een beetje bij had gestaan. Ik had wel even met hem gepraat, wat overigens heel gezellig was, nadat hij aan mij had gevraagd of ik hier vaker kwam. Slechte openingszin, dacht ik gelijk en ik had ook niet zoveel zin om met hem te praten. Toen hij vertelde dat hij een studie toerisme had gedaan (die ik ook ga doen) was ik gelijk geboeid en het was toch wel gezellig.

Ik zei dus tegen mijn vriendin dat ze mijn nummer best mocht geven. Ik hoorde een tijdje niks totdat hij me toevoegde op Facebook. Daar hadden we wat gechat en na een halve week chatten werden er dus toch nummers uitgewisseld.

column openingszinnen

Een paar weken daarna zag ik hem weer tijdens het stappen. We hadden ondertussen elke dag contact gehad. Ik had met niemand nog zo’n klik gehad. Tijdens het stappen was het een beetje ongemakkelijk, ik was nuchter en hij was zat, dus ik vond hem best wel irritant. Hij had na die stapavond gevraagd of we een keer wat zouden gaan drinken maar dat had ik afgewimpeld. Ik zei dat het voor mij niet meer dan gezellig was. Toch bleef het contact na die avond doorgaan en tot op de dag van vandaag hebben we nog steeds de hele dag door contact.

Zijn uiterlijk trekt mij niet zo. En ik ben het met jullie eens dat het uiterlijk helemaal niks uitmaakt, maar het telt toch mee. Ik denk dat je dat alleen begrijpt als je dat zelf meemaakt. Toch denk ik hier vaak over na en het wordt steeds gezelliger. Misschien moet ik het toch maar een kans geven.

column openingszinnen

If what you see by the eye doesn’t please you, close your eyes and see from the heart. Because the heart can see beauty and love more than the eyes can ever wonder. 

Door Anouk