Column: prins op het witte paard

News door Redactie

Gezocht: Prins op het witte paard! 'Ik hou van je', 'Ik meer van jou.' En dan komt het hartverscheurende zoenmoment. Vervolgens maken de lieve woordjes het nog erger. Perfecte scène in een romantische film. Perfecte gebeurtenis met jouw vriendje. En hartverscheurend voor mij.

prins op het witte paard

Soms vraag ik me af waar mijn prins op het witte paard blijft. Wat dat betreft zou het heerlijk zijn om naar de boerderij te lopen en daar een prachtig wit paard te zien. Met een nog mooiere prins erop. Maar nee hoor, zo simpel is het niet. Geluk is een van de ingrediënten van dé ontmoeting. En het geluk is mij nog niet gegund. Geduld is een schone zaak, zou oma zeggen. En vervolgens zou ze zeggen dat het het wachten absoluut waard is.

Maar de prachtige films, verhalen en liefdesgedichten die soms voorbij komen (en ik blijf mezelf pijn doen door ze ook te lezen) zorgen voor jaloezie. Want wat lijkt het mij geweldig om op de bank te liggen in zijn armen en samen naar de Titanic of Romeo & Julia te kijken. En aan het einde van die avond samen in slaap te vallen.

prins op het witte paard

Dat is volgens mij niet alleen iets dat zich afspeelt in mijn hoofd, maar in nog veel meer meisjeshoofden. En niet alleen van singles, ik durf te wedden dat er zat meiden zijn met een vriendje die dat ook met hem willen doen.

We kunnen natuurlijk best de eerste de beste jongen kiezen om op de bank mee te liggen genieten. Maar de eerste de beste jongen zal je niet dat liefdesgevoel geven (tenzij je toevallig net die prins hebt gevonden! Maar die kans is echt 0,00001%).

prins op het witte paard

Elk moment kun jij je prins ontmoeten. Rare gedachte vind je niet? Misschien ontmoet je hem wanneer je een heel cliché oeps-ik-botste-tegen-je-aan-en-laat-mijn-boeken-vallen moment in de schoolgangen hebt. Voor hetzelfde geld blijkt jouw prins gewoon al jaren lang je beste vriend te zijn! Dat kan natuurlijk ook nog.

Miljoenen manieren om een prins te ontmoeten. Ergens is het wel jammer dat er geen stappenplan is om je prins te ontmoeten. Het zou lekker makkelijk zijn. Maar aan de andere kant, wat is er leuk aan? De prins moet eigenlijk spontaan komen! Het moet een verrassing zijn dat het jouw prins is. Of je er nou achter komt tijdens het MSN'en met hem, of wanneer je vlinders in je buik voelt bij je beste vriend. De ontmoetingen met de prins op het paard zijn vaak een van de mooiste dingen in het leven.

prins op het witte paard

Ik ken ook twee smoorverliefde tortelduifjes die elkaar hebben ontmoet in een bushokje. Terwijl ze stonden te wachten op de bus. Het klinkt niet echt romantisch. Maar stel je voor… Het is koud, je moet lang wachten en je hebt een zware dag achter de rug. Je komt bij een bushokje en daar staat hij dan. Het lijkt wel alsof hij is ingepakt door een Douglas werkneemster. Dan is je dag toch wel gelijk goed? En wordt het automatisch romantisch, alsof de zon zomaar begint te schijnen!

Jammer genoeg moet ik nog wachten op mijn prins. Maar één ding weet ik zeker: het wachten zal het waard zijn!

Door Jiami