News

Column: hopeloos verliefd

“Pff, ik hoef mijn vriendje echt niet elke dag te zien hoor,” riep ik een jaar geleden bij mijn toenmalige vriend. Hij was hartstikke leuk en het was altijd heel gezellig, maar elkaar élke dag zien? Nee hoor, ik moest er niet aan denken en als vriendinnen aan me vroegen of ik dan geen behoefte had aan iedere dag een knuffel schudde ik m’n hoofd. “Ik ben een zelfstandige vrouw!” riep ik dan. Kleffe Facebook-updates? Ik was er allergisch voor. Zoenfoto’s? He bah, moet dat nou?

Het moge duidelijk zijn: Ik was niet het verliefde-kleffe-stelletjes-type. Tot drie maanden geleden…

Column

Na één date met mijn huidige vriendje was ik al verloren. Hoewel ik op onze eerste date nog verwoed riep dat ik een zelfstandige vrouw was en klefheid haatte, was het al snel gedaan met mijn mooie – en ietwat feministische – woorden. Aan het eind van de avond was ik Hopeloos Verliefd. Met hoofdletters ja!

Column

We zijn inmiddels drie maanden verder en ik ben teruggekomen op mijn eerdere, a-romantische woorden. Zelfstandig, m’n reet! Ik wil altijd bij hem zijn! Helaas lijkt de tijd tien keer zo snel te gaan als we samen zijn, gewoon om ons te pesten. Om nog meer tijd samen te spenderen slaan we daarom de nachten gewoon over, ook al zijn we moe en hebben we de volgende dag om negen uur college. Tot diep in de nacht wakker liggen en als een idioot liggen grijnzen. Eindeloos staren in zijn blauwe ogen, die in ieder ander licht weer mooier lijken te zijn. Ongelukken riskeren op de fiets om elkaars hand maar niet los te hoeven laten. Zoenen terwijl de wereld om je heen ophoudt te bestaan..

Ja, ik weet het, sorry. Onze verliefdheid is zo zoet dat mijn tanden er soms ook pijn van doen.

Column

Het is grappig dat uitgerekend ik degene ben die dit zegt, maar geloof mij: Don’t settle for less. Je bent meer waard dan een so-so relatie die ‘wel leuk’ is. Been there, done that. Daar bedank ik vriendelijk voor. Nu weet ik namelijk dat romantische The Notebook-achtige taferelen wél binnen handbereik zijn! En als je al wel hoteldebotel verliefd op iemand bent, maar diegene dat nog niet weet: ga ervoor! Je weet nu wat je mist ;-)

Bron beeld: weheartit

Door Marjolein

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved