News

Column: de 'weirdo's' en jezelf ontdekken

77

Elke school heeft ze wel: de nerds, de emo's, de wannabes, de 'fatasses'... Allemaal worden ze raar aangekeken met de jij-bent-anders-en-dus-raar-dus-ik-vind-je-niet-leuk-ookal-ken-ik-je-niet-blik. Persoonlijk moet ik toegeven dat ik in mijn ik-draag-uitsluitend-Abercrombie-en-hollister-periode ook vaak neerbuigend deed over mensen die zich anders durfden te kleden of te gedragen.

Het voorbije jaar ben ik enorm veel veranderd op verschillende gebieden: muziek, karakter, kleding... En ik moet zeggen dat het vinden van de 'echte ik' me veel goed gedaan heeft. Natuurlijk ben ik ook nog altijd aan het uitzoeken wie ik ben en wat ik wil, maar ik heb dit jaar wel veel dingen bijgeleerd...

1. The only thing worse than being talked about is not being talked about - Oscar Wilde

Als je uit durft te komen voor wie je bent, zal er altijd wel geroddeld worden of zul je waarschijnlijk ook een labeltje opgeplakt krijgen. Maar kijk daar positief tegenaan: een persoon heeft je opgemerkt en zelfs de moeite genomen om haar mening over je te uiten. Ookal zegt ze dat je een total geek bent omdat je altijd goede cijfers haalt, Harry Potter-boeken leest en in het debat-clubje zit. Jij bent tenminste uniek en durft uit te komen voor je stijl/mening. Het belangrijkste is om te doen wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt! En laten we eerlijk zijn: Het is ook niet fijn als niemand je ziet staan omdat je niet durft uit te springen in de massa.

High school

2. The first thing i do in the morning i brush my teeth and sharpen my tongue - Dorothy Parker

Wees niet bang om een eigen mening te hebben en die te delen met anderen! Vroeger hield ik me altijd op de achtergrond als er grapjes werden gemaakt over die ene 'enge metalman' op school, maar ik heb gemerkt dat ik nu meer opkom voor de 'sukkels' (zoals die zo genoemd worden op school) . Een tijd geleden schaamde ik me ervoor dat ik naar Indie-muziek zoals 'The Wombats' en 'Vampire Weekend' luisterde in plaats van naar de stereotype Rihanna of het 'lawaai' wat nu tegenwoordig Dubstep wordt genoemd.

Nog iets waar ik absoluut niet tegen kan: onjuist kritiek geven. Laatst schold een klasgenootje van me iemand uit op Facebook. De jongen had een eigen (rock-)band en werd daarom uitgescholden voor homo. Ik bedoel: Wat heeft iemands geaardheid te maken met het feit dat hij een bandje heeft? Als je dan iemand wilt uitschelden, doe het dan juist!

High school

3. You think you're invincible, when in fact you're powerless - 2012- The Gossip

Oké, we moeten dit toegeven: Op een bepaald moment in ons leven willen we wel eens bij het populaire kliekje horen. Alles lijkt zoveel makkelijker wanneer je uitgenodigd wordt op alle feestjes, je grappig en atletisch bent, alle jongens achter je aan lopen enzovoort. Het is niet omdat je niet zo geliefd bent bij het populaire groepje dat je nooit je droom zult bereiken. En door die paar extra kilootjes of die minder stijlvolle kledij ben jij niet minder grappig of lief dan Miss Popular. Wat ik probeer te zeggen is dat de popu's nu misschien veel macht op school hebben, maar na de middelbare school begint iedereen weer met een schone lei en verdwijnt al die macht.

High school

Ik hoop dat ik jullie niet te veel geïrriteerd heb met de hele 'wees-jezelf-preek' en dat jullie er iets van opgestoken hebben!

Bron beeld: Weheartit

Door Fauve

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

77 reacties

 • 6 jaar geleden Akai-Tsuki

  De mensen in mijn school kijken me vaak raar aan of staren naar mij omdat ik alternatief (emo) ben en ik heb ook donker achtig blauw haar.. Maar ik trek me daar niks van aan. Want de rest van de school denken dat ze "swag" hebben ofzo (de popies.)

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  ik word vaak uitgescholden dat ik emo ben en vind ik niet leuk het was al zo op de basisschool en moest altijd huilen en ik ga nu naar de hoge school maar ik heb daar ook zon soort vrienden op zitten en ze zijn gweldig ik heb respect voor mensen die emo zijn!

 • 7 jaar geleden krillie

  Indie is de beste muziek ever. ♥

 • 7 jaar geleden Noa

  Ik vind de "preek" van jou echt goed! Iedereen zou dit moeten lezen. Ik was eerst erg verlegen (leek niet zo maar was wel zo) En deed er alles aan zodat iedereen me aardig vond. Nu hebben Mijn Beste vriendin en ik ingezien dat het je je zelf mag zijn en het niet boeit wat anderen van je vinden. WE hebben nu een deal dat we gewoon voor ons zelf op durven komen en mogen zijn wie we willen zijn. En het werkt echt ongelofelijk goed (:

 • 7 jaar geleden Super Ninja Warrior

  @ cookie1998 , OMG JUST LIKE ME :O

  Ik houuuuu van muziek van de jaren '60 en '80! <3

  En iedereen genoot gewoon letterlijk iedere dag van zijn leven, kijk bijv. naar de hippies, wauw wat een spanning iedere dag soms wou ik echt dat ik geboren was in de jaren '60. Mijn ouders maken me altijd jaloers met hun jeugd verhalen terwijl ik... altijd op de pc zit... LOL

 • 7 jaar geleden Pammiex

  leuk artikel!

 • 7 jaar geleden justshar0nn

  The first thing i do in the morning i brush my teeth and sharpen my tongue

  wat een leuke zin!!

 • 7 jaar geleden Rieke

  Ik bedoel: Wat heeft iemands geaardheid te maken met het feit dat hij een bandje heeft? Als je dan iemand wilt uitschelden, doe het dan juist!

  eh.. dus het probleem is dat 'homo' onjuist gebruikt is? ik vind het meest ergerlijke van die situatie dát er wordt gescholden met 'homo'.

 • 7 jaar geleden strawberrytea

  in de eerste en tweede was ik ontzettend onzeker en was ik echt zo standaard als maar kon, zowel als met kleding als muziek en gewoon alles. dit jaar ben ik gaan zien hoe vermoeiend het eigenlijk was om áltijd de top 40 te kennen en de laatste trends bij te houden en bovendien in de gunst te komen bij de populaire mensen. ik ben helemaal veranderd. ik heb nu een eigen kledingstijl, eigen humor en een muzieksmaak die hoogstens 3 mensen op mijn school ook leuk vinden. vroeger leek het ergste wat er was als mensen over je roddelden. nu vind ik het ergste wat er is als ik mensen zie die helemaal meegetrokken worden in de massa, omdat ze bang zijn voor de mening van anderen.

  het grappige is, nu ik 'anders' ben, vinden mensen me aardiger, haha (':

 • 7 jaar geleden DmnqDavinci

  Mensen die niet verder kunnen kijken dan dat, daar care ik echt helemaal niet om : ) En hun mening kan mij gestolen worden.

 • 7 jaar geleden Bluestpurple

  ik ben dit schooljaar een hele goede vriendin kwijtgeraakt omdat zij zichzelf niet serieus neemt, ze heeft geen echte kijk op de wereld en gaat nu om met hele ascociale mensen die andere alleen maar bekritiseren, dat is wel jammer, maar nu weet ik alleen maar beter over hoe mensen zo snel kunnen veranderen in een persoon die zij nooit wilde zijn..

 • 7 jaar geleden Bluestpurple

  ik sta bekend om mijn gekheid, daarom gaan mijn vriendinnen met mij om, be no wannabe! en vooral, durf jou eigen stijl te uiten. dont let others decide for you, be who you really are and the person you can be proud of, yourself!

  xx

 • 7 jaar geleden Ruby

  @xLely ik heb precies hetzelfde!

 • 7 jaar geleden Swampman

  Proud to be just ol' school weird.

 • 7 jaar geleden cococrazy

  I stopped caring about what people think of me a long time ago.

 • 7 jaar geleden Michelle

  Het kan me niet schelen wat mensen van me denken. Ik heb mezelf al lang geleden geaccepteerd. Ik heb een hele goede vriendin die net zo gestoord is als ik, dus samen kan het ons niet schelen wat mensen van ons denken. Het resultaat: mensen zullen eerst rot doen, maar zodra ze zien hoe weinig het ons doet, stoppen ze. (dat het ons niets doet is duidelijk door het feit dat zodra iemand met kritiek op ons weg loopt, we in lachen uitbartsten)

 • 7 jaar geleden XLELY

  Ik ben ook veranderd sinds een paar jaar wat betreft muziek, uiterlijk, mening en kijk op de wereld. Het heeft mij juist superveel nieuwe vrienden en vriendinnen, zelfvertrouwen en een superlief vriendje opgeleverd!

 • 7 jaar geleden Anoniem

  ik snap dat je je zelf moet zijn maar hoe koet dat dan? thats the question.

 • 7 jaar geleden Chanel

  Ja na de middelbare school begin je met een schone lei maar je moet altijd wwel hard blijven in het leven je moet je mening kunnen uiten als je dat niet doet zullen ze je altijd als een dweil gebruiken xx

 • 7 jaar geleden Inez

  Opzich vind ik de boodschap van de column mooi, ik sluit me er volledig bij aan. Wel moet ik zeggen dat ik sommige dingen een beetje vaag, misschien wel slecht vond geschreven. Maarja, dat maakt de boodschap er voor mij niet minder op.

 • 7 jaar geleden Hipsterduck

  Ben het eens met Trivialities.

  Ik luister zelf Dubstep en voor mij klinkt dat als engeltjes in mijn oren.

  Maar ik vind een ding ook niet kloppen.

  Dat iedereen op een bepaald moment bij het populaire groepje wilt.

  Ikzelf zou dat nooit hebben gewild. Ik had mijn eigen groepje vrienden. Ook waren wij trouw aan elkaar en dat is met een populaire groepje niet altijd zo. (Was bij ons op school dan.)

  En als er dan mensen ziek waren van hun groep werd daar zwaar over geroddeld. :')

 • 7 jaar geleden Scorpio

  Haha, proud to be weird

 • 7 jaar geleden Angela

  Ik vind dat iedereen gewoon anderen in hun waarde moeten laten, als dat het geval was zou er niets aan de hand zijn, maar mensen hebben van nature dat ze overal wel iets op aan te merken hebben.

 • 7 jaar geleden xEsiuolx

  leuk Ik luister ook graag naar indie-muziek.

 • 7 jaar geleden Laura

  Beetje hypocriet om te verkondigen dat je iedereen in zijn waarde moet laten en dat iedereen lekker zijn ding mag doen, om vervolgens te zeggen dat dubstep lawaai is :')

  Maar goed, ik snap het punt dat je probeert te maken, ik vind het alleen een beetje jammerlijk geformuleerd.

 • 7 jaar geleden Esther ∞

  Leuke column!

 • 7 jaar geleden Soluna

  2. The first thing i do in the morning i brush my teeth and sharpen my tongue - Dorothy Parker < goeie tip xD

  goeie column!

 • 7 jaar geleden xsparkles

  leuk artikel

 • 7 jaar geleden Donna.

  leuke column, erg leuk geschreven !!

 • 7 jaar geleden Angel.

  leuk column!! ik vind ook dat je helemaal jezelf moet zijn want het is idd zo dat iedereen je anders saai vindt. je kunt beter heel gek dan heel saai zijn! (;

  maar ik vind hollister en rihanna leuk omdat ík ze leuk vindt, niet omdat veel anderen dat vinden (: maar bij ons op school heeft niemand hollister, ik ben volgens mij de enige. in belgie ofzo is dat denk ik anders, maar in nl zit geen hollister duss...

  ik ging zelf eerst met een beetje van die popu's om, maar ik heb ontdekt dat dat niet de mensen zijn die voor je klaar staan als het even minder gaat. nu ga ik met leuke mensen om: geen weirdo's, maar ook geen popu's. maar ik mag weirdo's meer dan popu's, popu's zijn arrogant, gemeen en oppervlakkig!

 • 7 jaar geleden Anahit

  ''Als je dan iemand wilt uitschelden, doe het dan juist!'' < Haha, nee.

 • 7 jaar geleden xPattyTent_

  `Goede tekst met de juiste foto's!

 • 7 jaar geleden ikhouvanjoux

  Iedereen denkt dat 'Miss Popular' één of andere bitch is die eigenlijk heel onzeker is. Om eerlijk te zijn ben ik ook wel een beetje populair, terwijl ik een groep vrienden heb waarvan die allemaal niet zo heel erg populair zijn. Het boeit me niet wat andere van hun denken, zij zijn mijn echte vrienden. En ja ik ben ook wel een beetje onzeker, maar ik ben wel zeker over m'n sterke punten. En dat zouden meerderen moeten doen, hierdoor wordt je leven zo'n stuk fijner, en ga je echt meer genieten van je leven. Come on girls, you only live once!

 • 7 jaar geleden sofie

  Goed artikel!

  De zin 'Als je iemand wilt uitschelden, doe het dan juist' gebruik ik echt super vaak.

  Ik val eigenlijk een beetje tussen de deuzen en de popi´s. Ik hou van jongens, mode en feesten. Maar ben ook serieus met school bezig en beoordeel iemand niet omdat die er anders uit ziet.

 • 7 jaar geleden Charlotte

  goede column!

 • 7 jaar geleden GummyBear123_

  mooi artikel !!

 • 7 jaar geleden Irisx95

  @ Broken mirrorr, dat verbaast me want hier op Girlscene hang je nogal de bitch uit.

  Vind de column leuk geschreven en ook zeker waar

 • 7 jaar geleden WATERMELON

  na de middelbare school is de "hiërarchie" weg en zal je zien dat de populaire mensen niet eens hun opleiding halen etc. maar mensen maken zich veel te veel druk om hun sociale status

 • 7 jaar geleden Cheyenne

  Ik ben het er ook mee eens dat je gewoon jezelf moet zijn. Maar volgens de schrijver is iemand die zichzelf is dus een weirdo? Sommige dingen die in het artikel staan slaan gewoon nergens op.

 • 7 jaar geleden Jocelyn

  ik zat op de middelbare ook bij een groepje met popu's.

  maar om eerlijk te zijn was die tijd echt niet leuk.

  die meiden waren alleen maar bezig met jongens, makeup, en hun haar.

  nu ik op mijn vervolgopleiding zit is iedereen gelijk aan elkaar.

  ik zit op een creatieve school, en eigenlijk ziet iedereen er op het eerste gezicht een beetje 'anders' uit.

  maar dat is wat ik leuk vind aan mijn school!

  iedereen durft gwn te laten zien wie hij of zij is, dat zou iedereen moeten doen.

  geen vans gaan dragen omdat je vrienden dat ook doen, maar draag je dingen omdat je ze zelf gaaf vind! luister niet naar anderen (wel naar je ouders ofcourse), daar word je veel sterker van!

 • 7 jaar geleden CrazyMofo

  haha, ik ben ook een weirdo volgens mijxD

  Ik ben bijna een van de enigste meisjes die het fijn vindt om make-uploos over straat te gaan( ben ik ook altijd, behalve met kerstmis & nieuwejaar soms niet)

  Ik hou van oude muziek,( especially The Beatles)

  dat soort dingenxD

  echt op school voel ik me echt een alien soms

 • 7 jaar geleden Tyana

  Totaal niet slecht geschreven (: ben het met je eens (: BE YOURSELFX

 • 7 jaar geleden S.

  "Als je dan iemand wilt uitschelden, doe het dan juist!" hèh????

 • 7 jaar geleden Irene1990

  Inderdaad slecht geschreven. Het enige waar dit artikel over gaat is dat je in een hokje wordt geplaatst, maar tja dat is nou eenmaal zo. Leuk dat je opeens van Rihanna muziek opeens Indie Rock bent gaan luisteren, dat veranderd de hele situatie toch niet. Waarschijnlijk is de gene die dit heeft geschreven wat ouder en volwassener geworden waardoor je meer een eigen identiteit ontwikkel, wat ik eigenlijk betwijfel.

 • 7 jaar geleden WelvaertTessa

  Dit is totaal niet slecht geschreven. Ik snap wat je bedoeld. Ik hoor(de) bij de popu-groep op school en toen was alles heel leuk en werd ik op alle feestjes uitgenodigd, maar door jaloezie over het feit dat ik hun crushes wel kon krijgen en zij niet en door mijn goede punten hebben ze er mij uitgegooid. Nu ben ik ook in de fase 'mezelf' leren kennen. En achteraf blijkt alles veel gemakkelijker als je niet in zo een groepje zit. Dus popu zijn is niet makkelijk, je hebt veel jaloezie en haat zonder goede redens.

 • 7 jaar geleden Cheyenne

  Wat is dit ontzettend slecht geschreven.

 • 7 jaar geleden Julie

  Ik wil anders zijn, ik wil een eigen stijl hebben, ik wil over straat lopen en andere menen laten denken: wie is zij? Ze is anders.

 • 7 jaar geleden alinaz

  -___- als je goede cijfers haalt, harry potter boeken leest en in het debat clubje zit ben je niet uniek, iedereen is gewoon uniek. en wat de heck is een 'juiste' manier van uitschelden?

 • 7 jaar geleden Liah

  ik weet precies hoe het is om er buiten te vallen doordat je je anders kleed, andere muziek luistert en stiller bent. maar ik weet ook hoe het is om bij de 'populaire barbiepopjes' te horen. mijn beste vriendin behoorde hierbij en gelukkig keek zij voorbij alle lipgloss en fake blondes en zag mij. ik ben heel erg veranderd hierdoor, gelukkig wel ten positieve. ik heb het niet zo op roddelen en ja dat werd daar toch vaak gedaan. maar niet iedere popi is een oppervlakkige bitch. want ook over de populaire mensen word vaak geroddeld en ze zijn altijd sletten en etc etc. dat is ook niet waar! anyway sorry hoor, hele preek... haha, goed artikel! <3

 • 7 jaar geleden Eva

  Be yourself, everyone else is already taken - Oscar Wilde

 • 7 jaar geleden Wokkels

  Wat een leuk artikel!

 • 7 jaar geleden Cherry

  In tegenstelling tot MissisAlex, zijn het naar mijn mening juist de 'populaire' mensen zelf die zich populair noemen.

  Enne, ik wist ook niet dat 'dikkerds' een aparte groep waren op school. Op mijn oude school in ieder geval niet.

 • 7 jaar geleden Pineapple_x

  Then i'm a weirdo, and i'm proud of it.

 • 7 jaar geleden Shopaddicted

  Leuke column! Maar jammer dat de meeste meiden nogal negatief zijn over de 'perfecte' populaire meisjes. Ik was op de middelbare school populair en werd vaak bestempeld als bitchy en modepopje. En als mensen me dan beter leerden kennen zeiden ze: "Goh, jij bent eigenlijk best aardig." Enneh, stiekem ben ik ook gewoon een weirdo

 • 7 jaar geleden Milkymellow<3

  true

 • 7 jaar geleden Belle

  Goede column, en helemaal waar!(:

 • 7 jaar geleden Andy

  "Als je dan iemand wilt uitschelden, doe het dan juist!"

  waarom heb ik moeite met deze zin?

 • 7 jaar geleden toevalligbenikdope  'de fatasses'??

  how nice..

  ik wist niet eens dat dikke mensen ook in een vreemde categorie zoals de 'weirdo's' zitten...

 • 7 jaar geleden Kikkerkus

  goed column

  Ik ben nu mezelf. Ik heb een iets wat andere kledingstyle en een hele andere slechte (volgens mijn vriendinnen) muzieksmaakt. Maar ik vind het leuk en het kan me echt niet schelen wat een ander er van vindt. het is natuurlijk wel altijd leuk om te horen dat je leuke kleren draagt.

  Populaire mensen vinden zichzelf helemaal niet populair. Ze zijn alleen maar zo bestempelt.

 • 7 jaar geleden BeingFearless

  Heb nog nooit bij de "populaire" meisjes willen horen, maar ik moet toegeven dat ik wel erg om andermans mening kan geven. Toch ben ik mezelf en kom ik voor mijn muzieksmaak ed uit

 • 7 jaar geleden Grift

  Heel inspirerend artikel

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  Ik mocht de 'populaire perfecte barbiemeisjes' nooit.. ik ging altijd gewoon met de rustige, stillere mensen om..

 • 7 jaar geleden Koosje

  helemaal waar, ik ben ook nog druk bezig met mezelf te ontdekken.

 • 7 jaar geleden depostduif_

  lovely column.

 • 7 jaar geleden Lisanne

  'You were born original, don't die a copy.'

 • 7 jaar geleden Amare

  be yourself, there is only one of you

 • 7 jaar geleden Forevermine

  Leuk artikel!

 • 7 jaar geleden rozenbloesem

  leuk artikel

 • 7 jaar geleden Tralala

  Goed artikel! 'Be yourself, there are already enough others'

 • 7 jaar geleden Alexandra

  Leuk artikel!

  En weet je wat het grappige is van popu´s.. Ze zijn alleen populair omdat andere ze dat noemen

 • 7 jaar geleden realitea

  klopt helemaal. (:

 • 7 jaar geleden Dracarys

  Leuke column en zo waar

 • 7 jaar geleden Nicole

  Het is dubstep ipv dupstep. maargoed:p verder leuk artikel!

 • 7 jaar geleden Lydia

  heel waar allemaal (:

 • 7 jaar geleden Vera <3

  Leuk artikel

 • 7 jaar geleden amor_vincit_omnia

  Eerlijke column, leuk

 • 7 jaar geleden Sabiena

  goed artikel !

 1. 1