Column: de 'weirdo's' en jezelf ontdekken

News door Redactie

Elke school heeft ze wel: de nerds, de emo's, de wannabes, de 'fatasses'... Allemaal worden ze raar aangekeken met de jij-bent-anders-en-dus-raar-dus-ik-vind-je-niet-leuk-ookal-ken-ik-je-niet-blik. Persoonlijk moet ik toegeven dat ik in mijn ik-draag-uitsluitend-Abercrombie-en-hollister-periode ook vaak neerbuigend deed over mensen die zich anders durfden te kleden of te gedragen.

Het voorbije jaar ben ik enorm veel veranderd op verschillende gebieden: muziek, karakter, kleding... En ik moet zeggen dat het vinden van de 'echte ik' me veel goed gedaan heeft. Natuurlijk ben ik ook nog altijd aan het uitzoeken wie ik ben en wat ik wil, maar ik heb dit jaar wel veel dingen bijgeleerd...

1. The only thing worse than being talked about is not being talked about - Oscar Wilde

Als je uit durft te komen voor wie je bent, zal er altijd wel geroddeld worden of zul je waarschijnlijk ook een labeltje opgeplakt krijgen. Maar kijk daar positief tegenaan: een persoon heeft je opgemerkt en zelfs de moeite genomen om haar mening over je te uiten. Ookal zegt ze dat je een total geek bent omdat je altijd goede cijfers haalt, Harry Potter-boeken leest en in het debat-clubje zit. Jij bent tenminste uniek en durft uit te komen voor je stijl/mening. Het belangrijkste is om te doen wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt! En laten we eerlijk zijn: Het is ook niet fijn als niemand je ziet staan omdat je niet durft uit te springen in de massa.

High school

2. The first thing i do in the morning i brush my teeth and sharpen my tongue - Dorothy Parker

Wees niet bang om een eigen mening te hebben en die te delen met anderen! Vroeger hield ik me altijd op de achtergrond als er grapjes werden gemaakt over die ene 'enge metalman' op school, maar ik heb gemerkt dat ik nu meer opkom voor de 'sukkels' (zoals die zo genoemd worden op school) . Een tijd geleden schaamde ik me ervoor dat ik naar Indie-muziek zoals 'The Wombats' en 'Vampire Weekend' luisterde in plaats van naar de stereotype Rihanna of het 'lawaai' wat nu tegenwoordig Dubstep wordt genoemd.

Nog iets waar ik absoluut niet tegen kan: onjuist kritiek geven. Laatst schold een klasgenootje van me iemand uit op Facebook. De jongen had een eigen (rock-)band en werd daarom uitgescholden voor homo. Ik bedoel: Wat heeft iemands geaardheid te maken met het feit dat hij een bandje heeft? Als je dan iemand wilt uitschelden, doe het dan juist!

High school

3. You think you're invincible, when in fact you're powerless - 2012- The Gossip

Oké, we moeten dit toegeven: Op een bepaald moment in ons leven willen we wel eens bij het populaire kliekje horen. Alles lijkt zoveel makkelijker wanneer je uitgenodigd wordt op alle feestjes, je grappig en atletisch bent, alle jongens achter je aan lopen enzovoort. Het is niet omdat je niet zo geliefd bent bij het populaire groepje dat je nooit je droom zult bereiken. En door die paar extra kilootjes of die minder stijlvolle kledij ben jij niet minder grappig of lief dan Miss Popular. Wat ik probeer te zeggen is dat de popu's nu misschien veel macht op school hebben, maar na de middelbare school begint iedereen weer met een schone lei en verdwijnt al die macht.

High school

Ik hoop dat ik jullie niet te veel geïrriteerd heb met de hele 'wees-jezelf-preek' en dat jullie er iets van opgestoken hebben!

Bron beeld: Weheartit

Door Fauve