Blog: Christina in New York (1)

News door Redactie

Lezeres Christina heeft net haar havo diploma binnen en vertrekt dit weekend voor een maand naar New York. Naast shoppen (ze gaat met een halfvolle koffer weg), hardlopen door Central Park en musea bezoeken, heeft Christina meer plannen. Ze gaat een maandje (vrijwillig) naar school om haar Engels te verbeteren. Voor Girlscene houdt ze de komende maand een blog bij!

New York

Het is BIJNA zo ver, bijna zo ver dat ik in het vliegtuig stap en voor de eerste keer in m'n eentje de Atlantische oceaan over vlieg. Vrijdag 6 juli laat ik mijn 'simpele' leventje hier achter en ruil ik het om voor een onvoorspelbaar leven in New York, voor een tijdje. New York is een stad vol verhalen. Elke dag gebeurt er wel iets bizars, romantisch, bijzonders, engs of inspirerends. En daarom heb ik ervoor gekozen om na mijn eindexamen een tijdje naar deze stad te gaan. Ik verblijf een maand in Manhattan in een appartement aan de westkant van Central Park. Toevallig vlak bij Amsterdam Avenue, zo voel ik me toch nog een beetje thuis.

Ik ga er niet zomaar heen, ten eerste omdat ik nu de kans krijg om mijn afstandsrelatie met New York te verbreken en om mijn Engels te verbeteren. Dat laatste ga ik doen bij Kaplan, dat is een organisatie die Engelse cursussen aanbied met scholen over de hele wereld. In Manhattan bevinden zich drie scholen waar je vijf dagen per week, vier uur per dag naar toe moet. Uit verhalen heb ik gehoord dat de leraren zich voordoen als stand-up comedians en elke dag weer een feest is. Buiten de lessen om organiseert Kaplan ook uitjes zoals: een driedaagse trip naar de Niagara Falls in Canada, dagje Washington, Manhattan Cruise Party, Yankees wedstrijd en nog veel meer!

New York

Via Facebook heb ik al heel veel jongeren uit Europa ontmoet tussen de 16 en 25 jaar die daar ook in juli verblijven. De meerderheid verblijft in The New Yorker, dat is een accommodatie met veel faciliteiten. Je kunt er ook voor kiezen om in een gastgezin te logeren. Het leuke daaraan is dat je het Amerikaanse gezinsleven van dichtbij meemaakt. Misschien kom je in een gezin waar je elke dag chocopops en hamburgers te eten krijgt, de vader een over de top Yankee fan is, en zijn zoon meespeelt in een football team waar jij de leukste jongens kunt spotten. Of je komt in een gezin met een zwembad in de tuin, een fitness freak als moeder en vader die elke avond een driegangen menu tevoorschijn tovert. Je weet nooit wat je te wachten staat, dat is het leuke eraan!

Dit is de derde keer voor mij in Manhattan en ik ben van plan om bijzondere plekken te bezoeken die ik niet eerder heb gezien. Buiten het hardlopen door Central Park, liters koffie uit plastic bekers naar binnen te werken en shoppen tot mijn koffer niet meer dicht kan, zal ik musea gaan bezoeken, street art fotograferen, de beste hamburger in New York vinden, de gekste restaurantjes opzoeken, picknicken en op een handdoek luieren in Central Park en nog veeeeeeel meer!

new york

Heb je nog tips over leuke restaurantjes, winkels, musea, wijken, plekken die ik MOET bezoeken? Heb je vragen over de organisatie of over iets anders? Laat het mij hieronder weten en dan hou ik jullie op de hoogte over mijn avonturen! Je kunt me ook volgen op Instagram onder de naam: 'acbsmits'. Ik ga nu mijn koffer halfvol vullen, je leest het goed, halfvol...

Door Christina