Column: Het leed dat 'eerste date' heet

News door Redactie

Daar zit je dan, in een geweldig restaurant met de jongen waar je al een poosje een oogje op hebt. Niet wetende dat hij elk moment op zijn nagels kan gaan bijten, zijn neus gaat snuiten in een zakdoek en het vervolgens nog even ophaalt, aan het zweten is waarbij een zurig geurtje vrijkomt of zijn vinger in zijn oor stopt om daarna jouw hand vast te pakken... Ik heb het natuurlijk over ‘afknappers’.

Iedereen heeft zijn of haar eigen afknappers. Zo vindt de een het ‘not done’ wanneer de jongen naar zweet ruikt en de ander het vreselijk wanneer de jongen juist teveel aftershave draagt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de cliché afknappers zoals in je neus of oor peuteren, mannen met rughaar of de knappe man met de geel/grijze, mislukte Prodent smile. Toch geloof ik dat wij meiden het over een aantal afknappers wel eens zijn. Zo hoorde ik onlangs nog van een vrij knappe jongen dat hij het heerlijk vindt om zijn teennagels eraf te bijten. Oké, hij is wellicht dan wel lenig, maar echt waarderen kon ik het niet. Zelf houd ik absoluut niet van voeten, laat staan het beeld van een te knappe jongen met zijn tenen in zijn mond. Een kus op de mond om de date af te sluiten, zat er dan ook niet in..

Column eerste date

Over nagels gesproken. Ik ben zelf altijd erg blij als mijn nagels weer netjes geveild en gelakt zijn. Ze hoeven niet meters lang te zijn, maar mijn vingers lijken net kleine worstjes als mijn nagels te kort zijn. Bij mannen krijg ik al snel de rillingen als ze mijn hand vastpakken en ik een geribbelde rand tegen mijn hand voel schuren. Net zoals teennagels hoeven ze hun vingernagels ook niet af te bijten!

Eigenlijk is het ook wel flauw, want wij meiden letten (stiekem) op alles wat een jongen doet tijdens een date. Mannen zijn daar ook wel mee bezig, maar die nemen alles wat meer met een korreltje zout. Jij bent bijvoorbeeld fan van rode lippenstift en doet dit ook op tijdens je eerste date, terwijl jouw mysterious lover misschien wel helemaal niet van rode lippenstift houdt. Hij maakt daar die avond hooguit een keer een grapje over, maar laat de date daardoor waarschijnlijk niet verpesten. Wij vrouwen gaan daar toch iets anders mee om. Als ik lekker ga eten tijdens een eerste date en ik merk dat mister perfect bij iedere hap smakt alsof zijn leven ervan afhangt, wordt dat al gauw een irritatie voor mij. Als hij dan ook nog eens met volle mond vertelt hoe leuk hij mij vindt, krijg ik eerder de kriebels van afschuw dan dat ik me gevleid voel. Hij vindt zijn eten blijkbaar zo lekker, dat 'ie dat graag met mij deelt.

Column eerste date

Ik heb misschien nog een kleine opmerking over het uiterlijk van mannen. Nu moet je niet denken dat ik een soort Ken zoek die perfect is van top tot teen en ik bij ieder klein foutje meteen afknap, maar laten we zeggen dat ik sommige eigenschappen gewoon wat minder fijn vind. Ik vind het namelijk minder fijn als mijn date een helm op zijn hoofd heeft. Nee, als hij een scooter heeft dan moet hij vooral een helm blijven dragen, maar ik bedoel de helm die hij creëert met zijn pot gel.

Mannen mogen best wat tijd aan hun uiterlijk besteden, maar de kapsels die sommige boys creëren met gel, geven mij nogal de kriebels. Ik bedoel, hoe fijn vind jij het als jouw haar lekker zacht en schoon is? Juist, zo intens gelukkig als ik ben met mijn eigen gladde manen, zo intens gelukkig word ik als ik met mijn hand door de donkere lokken van mijn vriend kan gaan zonder dat ik om de seconde vast blijf plakken aan een draad lijm.

Column eerste date

Toch blijft daten leuk en kun je soms nog dagen nagenieten als je terugdenkt aan die gezellige avond. Ik weet ook wel dat mannen niet perfect zijn (ik trouwens ook niet) en stiekem is het ook wel grappig als je een totaal mislukte date hebt gehad. Kun je met je vriendinnen weer heerlijk genieten van alle rare verhalen en keihard lachen om de grootste blunders!

Door Eline & Shelley