News

Column: Het leed dat 'eerste date' heet

34

Daar zit je dan, in een geweldig restaurant met de jongen waar je al een poosje een oogje op hebt. Niet wetende dat hij elk moment op zijn nagels kan gaan bijten, zijn neus gaat snuiten in een zakdoek en het vervolgens nog even ophaalt, aan het zweten is waarbij een zurig geurtje vrijkomt of zijn vinger in zijn oor stopt om daarna jouw hand vast te pakken... Ik heb het natuurlijk over ‘afknappers’.

Iedereen heeft zijn of haar eigen afknappers. Zo vindt de een het ‘not done’ wanneer de jongen naar zweet ruikt en de ander het vreselijk wanneer de jongen juist teveel aftershave draagt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de cliché afknappers zoals in je neus of oor peuteren, mannen met rughaar of de knappe man met de geel/grijze, mislukte Prodent smile. Toch geloof ik dat wij meiden het over een aantal afknappers wel eens zijn. Zo hoorde ik onlangs nog van een vrij knappe jongen dat hij het heerlijk vindt om zijn teennagels eraf te bijten. Oké, hij is wellicht dan wel lenig, maar echt waarderen kon ik het niet. Zelf houd ik absoluut niet van voeten, laat staan het beeld van een te knappe jongen met zijn tenen in zijn mond. Een kus op de mond om de date af te sluiten, zat er dan ook niet in..

Column eerste date

Over nagels gesproken. Ik ben zelf altijd erg blij als mijn nagels weer netjes geveild en gelakt zijn. Ze hoeven niet meters lang te zijn, maar mijn vingers lijken net kleine worstjes als mijn nagels te kort zijn. Bij mannen krijg ik al snel de rillingen als ze mijn hand vastpakken en ik een geribbelde rand tegen mijn hand voel schuren. Net zoals teennagels hoeven ze hun vingernagels ook niet af te bijten!

Eigenlijk is het ook wel flauw, want wij meiden letten (stiekem) op alles wat een jongen doet tijdens een date. Mannen zijn daar ook wel mee bezig, maar die nemen alles wat meer met een korreltje zout. Jij bent bijvoorbeeld fan van rode lippenstift en doet dit ook op tijdens je eerste date, terwijl jouw mysterious lover misschien wel helemaal niet van rode lippenstift houdt. Hij maakt daar die avond hooguit een keer een grapje over, maar laat de date daardoor waarschijnlijk niet verpesten. Wij vrouwen gaan daar toch iets anders mee om. Als ik lekker ga eten tijdens een eerste date en ik merk dat mister perfect bij iedere hap smakt alsof zijn leven ervan afhangt, wordt dat al gauw een irritatie voor mij. Als hij dan ook nog eens met volle mond vertelt hoe leuk hij mij vindt, krijg ik eerder de kriebels van afschuw dan dat ik me gevleid voel. Hij vindt zijn eten blijkbaar zo lekker, dat 'ie dat graag met mij deelt.

Column eerste date

Ik heb misschien nog een kleine opmerking over het uiterlijk van mannen. Nu moet je niet denken dat ik een soort Ken zoek die perfect is van top tot teen en ik bij ieder klein foutje meteen afknap, maar laten we zeggen dat ik sommige eigenschappen gewoon wat minder fijn vind. Ik vind het namelijk minder fijn als mijn date een helm op zijn hoofd heeft. Nee, als hij een scooter heeft dan moet hij vooral een helm blijven dragen, maar ik bedoel de helm die hij creëert met zijn pot gel.

Mannen mogen best wat tijd aan hun uiterlijk besteden, maar de kapsels die sommige boys creëren met gel, geven mij nogal de kriebels. Ik bedoel, hoe fijn vind jij het als jouw haar lekker zacht en schoon is? Juist, zo intens gelukkig als ik ben met mijn eigen gladde manen, zo intens gelukkig word ik als ik met mijn hand door de donkere lokken van mijn vriend kan gaan zonder dat ik om de seconde vast blijf plakken aan een draad lijm.

Column eerste date

Toch blijft daten leuk en kun je soms nog dagen nagenieten als je terugdenkt aan die gezellige avond. Ik weet ook wel dat mannen niet perfect zijn (ik trouwens ook niet) en stiekem is het ook wel grappig als je een totaal mislukte date hebt gehad. Kun je met je vriendinnen weer heerlijk genieten van alle rare verhalen en keihard lachen om de grootste blunders!

Door Eline & Shelley

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

34 reacties

 • 7 jaar geleden depostduif_

  Erg leuk artikel!

 • 7 jaar geleden potjepindakaas

  @ xxYvonne

  HAHAHAHAHA! Ik ligt gestrekt achter de computer door jouw opmerking.

 • 7 jaar geleden Anoniem

  leuk artikel

 • 7 jaar geleden itsourtimetogo

  @kaboosh oke ja zou best kunnen

 • 7 jaar geleden AMORFATI

  Leuk artikel. Jullie hebben ook geprobeerd te voorkomen dat iedereen gelijk brult "Alsof jullie zo perfect zijn!!!" ;p

  Ik herken hier best wel dingen in. Mijn vriendje was heel netjes tijdens de eerste dates en houd ook echt rekening met wat ik verschrikkelijk vind.

  Toch hoor ik hier en daar verhalen over jongens die op de eerste date een keiharde ruft laten en dat niet eens ontkennen, neus peuteren, op de grond rochelen.. BLEUGH mannen kunnen echt schaamteloos nasty zijn 0.o

 • 7 jaar geleden IngLovesyu

  Haha vooral dat smakken waar ik me aan irriteer leuk artikel!

 • 7 jaar geleden Rosalie

  ah @xlittlefreak ik heb echt precies hetzelfde!!

  laatst ging ik ook een film kijken met een jongen, en ik kom bij zijn huis, loopt ie op klompen........

  meteen weggegaan toen de film was afgelopen

 • 7 jaar geleden Horizon

  haha bij de eerste date met mijn vriend (toen ie nog niet mn vriend was..) vond ik alles wel leuk en schattig xd

  we gingen naar de bios en ik moest mn kauwgum kwijt en hij NAM EM IN ZIJN HAND EN GING NAAR DE PRULLEBAK.

  Dat verwachtte ik totaal niet xd

  Was beetje in shock

  Was wel echt lief xd

 • 7 jaar geleden Roos

  Leuk geschreven! Ik irriteer me helaas veel te snel aan jongens. Als ze een grapje maken wat ik bijvoorbeeld helemaal niet grappig vind denk ik meestal meteen 'weg hier'. Of als ze een irritante woordkeuze hebben dat is iets wat ik echt vreselijk vind, van die hele nette woorden die eigenlijk helemaal niet bij hem passen. Of juist worden als 'aight' vind ik ook echt verschrikkelijk.

 • 7 jaar geleden error404namenotfound

  leuk artiekel!

 • 7 jaar geleden chucky1012

  Geweldig

 • 7 jaar geleden Hmpf

  Leuk geschreven. Alleen: Nagels geveild? Op een veiling?

  (Nagelvijl: nagels vijlen)

 • 7 jaar geleden Kaboosh

  @ Issilove: Ik denk dat deze column opgestuurd is geweest via Girlscene's Gouden Tip (:

 • 7 jaar geleden itsourtimetogo

  Wie is shelley ? Heb haar naam hier even opgezocht maar zij is 2 jaar geleden al weg gegaan... Maar wel een leuk artikel !

 • 7 jaar geleden anon

  Haha ha ik kijk toch liever naar de innerlijk van een jonve, maar dit klopt wel aallemaal

 • 7 jaar geleden July

  leuke column!

  pas geleden nog een date gehad met een jongen die verslaafd is aan neusspray.. om de 10 minuten moest hij even sprayen!!

  dat begint wel irritant te worden en is voor mij wel een afknapper

 • 7 jaar geleden Koosje

  haha, erg leuk geschreven!

  mijn eerste date met mijn vriend was heel erg geslaagd.

 • 7 jaar geleden Christy

  Heel erg leuk!

 • 7 jaar geleden NailsByStephanie

  Leuk, ik herken veel dingen, bah! Haha.

 • 7 jaar geleden Lin

  Super leuk geschreven!

 • 7 jaar geleden ninaaa

  hahaha echt leuk geschreven! vooral dat ie z'n zo graag dan met je wilt delen !

 • 7 jaar geleden Sabiena

  geweldig !

 • 7 jaar geleden Kaboosh

  @ Carlieta: Eh, jouw reactie slaat echt nergens op? :') Nogal raar dat je ineens zo uitvliegt terwijl niemand commentaar geeft.

 • 7 jaar geleden Charlotte

  Sorry hoor, maar als dit geen column geweest zou zijn, zouden veel mensen weer gaan zeiken dat je niet te veel commentaar moet hebben op jongens, en dat mensen ook niet altijd perfect zijn en weet ik niet wat, maar bij zo'n culomn is het maar van: oh leuk, oh leuk.

  wat ik probeer te zeggen is: mensen, kap toch eens een keer met zo veel commentaar te leveren op ALLES wat girlscene doet! ik wordt er ziek van!

  Maar hier wil ik niet mee zeggen dat ik deze colummn niet leuk vind, in tegendeel zelfs. Maar ik ga ook niet bij alles zeiken wat girlscene doet, wat sommige mensen dus wel doen

 • 7 jaar geleden Ribbons

  helm van gel, geweldig hahaha

 • 7 jaar geleden Veronique

  Haha super leuke artikel!! Ik ben het met je eens op sommige vlakken inderdaad. Maar afknappers hangen vaak van het meisje af!! Heel leuk en grappig geschreven, ook lekker vlot. Super!

  Zouden jullie willen stemmen op mijn zus ROCKSLITA als Look of the Month in de Cosmogirl? Ik zou het echt super vinden, bedankt!! http://www.cosmogirl.nl/lookofthemonth/37317-look-of-the-month-augustus/

 • 7 jaar geleden Belle

  Leuk geschreven!

 • 7 jaar geleden Wendy

  Gelukkig heb ik mijn droom mannetje al gevonden

 • 7 jaar geleden xtessa

  leuke column!

 • 7 jaar geleden Pawawphi

  Ik zou wel eens willen weten wat zij afknappers bij vrouwen vinden

 • 7 jaar geleden Ville88

  Ben alweer dikke 5 jaar vrijgezel en geen behoefte gehad aan eerste date. Vooral om wat hier boven staat die irritatie punten.

  Ik irriteer me zo makkelijk aan kleine dingetjes dat ik eind van de date waarschijnlijk knettergek weg ga.

  Wie weet ooit nog een vent en anders maar alleen ook geen probleem.

 • 7 jaar geleden BELIEVE_

  Ik ben heel makkelijke prater qua jongens, ik voel me altid wel op m'n gemak bij jongens.

 • 7 jaar geleden Marijke97

  ik heb 1 september mijn aller eerste date. best wel spannend.mijn beste vriendin gaat met haar vriend afspreken en hij neemt een vriend mee,en zij mij.hopelijk is hij een beetje leuk

 • 7 jaar geleden Jurissa

  Was ik maar zo vrij dat ik makkelijker met jongens in contact zou komen en lekker kon daten

  Maar ik ben toch iemand van de serieuze relatie, en veel jongens van mijn leeftijd (en ouder) zijn helaas niet zo serieus..

 1. 1