Column: Boeken, films en hun droomprinsen

News door Redactie

Je zit vastgebonden op een zinkend vlot. Er zit een vieze, smeuïge papieren prop in je mond en je bent geblinddoekt. Je doet verwoede pogingen om los te komen, maar tevergeefs. Je hoort de stem van je vijand nog in je achterhoofd toen hij je beloofde dat je hier niet levend uit zou komen. Dat je hém - je weet wel hém, zonder naam is spannender - nooit meer zou zien. Je wilt sterk zijn, maar moet toch een hoop moeite doen om je tranen binnen de perken te houden. Want wat moet je nou, midden op een wilde zee en op een zinkend vlot? Dit is het einde. Je weet het zeker...

Column liefde

En dan hoor je een wel heel bekende stem wanhopig je naam roepen. Niet veel later voel je een paar sterke armen om je heen en een ijskoud mes langs de touwen om je polsen snijden. Je pakt die meelbal van een papierprop uit je mond. Hij trekt woest de blinddoek van je hoofd af en dan kijk je in de meest prachtige ogen die je ooit gezien hebt. Ogen als druipende honing en haar als dansend goud. En oh, die zon gebruinde huid en die heerlijke spierballen. Zijn lippen komen dichterbij. Wacht. Droom ik?

'BONS!' Met een gesmoorde kreun kom ik overeind en wrijf ik over mijn voorhoofd. Weer mijn hoofd gestoten. Ik rol met mijn ogen en smijt de wekker de kamer door. Moest dat nou echt in een droom waarin ik gered werd door een regelrechte droomprins? Hij had geen T-shirt aan en een sixpack! Hallo! En dan zie ik de boosdoener. Het boek dat op mijn schoot ligt. Tja, ik kan er niets aan doen maar ik ben - alweer - veel teveel op gegaan in een boek. Maar ja, wat moet je dan als de tegenspeler van de hoofdpersoon te onweerstaanbaar voor woorden is?

Dat wil ik ook! En aangezien ik die behoefte in het echte leven nog niet heb weten te vervullen, dan zal het wel op deze manier moeten. Ik bedoel, wat dacht je van hot and sweaty Jacob Black uit Twilight en swampy dampy Damon Salvatore - serieus, alleen al die achternaam! - in The Vampire Dairies? Dan heb ik het nu nog maar beperkt tot "de mannen" die zelfs bekend zijn bij de holbewoners die onder een steen leven. Maar heb je Inwijding weleens gelezen? Of Hush Hush? Wat dacht je van Evermore? Fallen? Starters? Soulmates? L.A. Candy?

Column liefde

Een overload aan super sexy, super knap, super toegewijd en super van alles - hoe vaak heb ik inmiddels super gezegd? - mannen! Om over The Hunger Games nog maar te zwijgen… Maar snappen jullie mijn punt? Ze stoppen ons allemaal vol met avonturen die hopeloos lijken en waarin de hoofdpersoon misschien meer offers moeten brengen dan ons lief is. Maar wat krijgen ze ervoor terug? Een perfecte droomprins. Dan heb ik het nu nog over de hedendaagse boeken. Maar vroeger was dat ook al zo. Wat denken jullie van mister Darcy in Pride and Prejudice? Hallo, lekker voer voor onze ogen!

Column liefde

Tsja, ik heb al verwoede pogingen gedaan om net zo'n jongen te vinden, maar ze stellen tot nu toe altijd teleur. Heb ik er eentje gevonden die enigszins lijkt op Damen uit Evermore- is het net een open boek. Ik zoek dan ook al die mysteries, al het avontuur. Maar dat is tot op de dag van vandaag uitgebleven. Jammer is dat. Toch zal ik moeten toegeven dat ik mijzelf er ook schuldig aan maak. Jullie weten inmiddels dat ik druk bezig ben met het schrijven van een boek (zie mijn eerste column; altijd blijven dromen). En de tegenspeler van mijn hoofdpersoon is eigenlijk ook best wel… Knap. Wat dacht je van een volle bos inktzwart haar en lichte, ijsblauwe ogen? Gespierde armen, atletisch gebouwd, mysterieus… Ik houd wel op. Ik ben net zo schuldig als alle anderen.

Maar zeg eerlijk, zou jij een boek lezen waarin er geen té knappe jongen in zou spelen? Ik heb de helft van mijn kamer volstaan met boeken waarvan minstens tachtig procent een – nou ja – aardig leuke en bovenal mannelijke tegenspeler heeft. Nu heb ik wel een hekel aan de bekende Candlelight’jes, want ik zoek wel een goed verhaal, een filosofie en stof om over na te denken, maar toch… een leuke mannelijke hoofdrol zit er over het algemeen wel in.

Column liefde

Eigenlijk is dat ook hetgeen waar ik - ik spreek nu voor mezelf, maar ik neem aan dat een hoop het met me eens zullen zijn - naar op zoek ben. We willen toch allemaal wegzwijmelen en zo kieskeurig zijn totdat we die veel te knappe droomprins hebben gevonden? Ik in ieder geval wel.

Door Joanne

Bron beeld: Weheartit