Column: Geen zee te hoog

News door Redactie

In een kort, veel te breed topje staan we daar dan bij de zee. Onze blote voeten die wroeten in het zand en onze haren die tegen ons gezicht plakken. Het zout op onze lippen kunnen we moeiteloos proeven en onze tanden knarsen door het zand in onze mond. Het is een heerlijk, standaard dagje zee, dat iedereen wel herkent.

Mijn vriendin en ik gaan ons helemaal uitleven en vooral niet al te normaal doen! Gek doen kan geen kwaad, ze kennen ons hier toch niet.

free hugs

De zee is noch warm noch koud en de golven zijn wild en hoog. Als je die dag op het strand hebt gewandeld, had je ons vast en zeker voor gek verklaard. Op onze zelfgemaakte XXXXL-top staat er ‘free hug’ en aangezien niemand ons wilt knuffelen, gaan we dan maar de zee knuffelen. Vreselijk gezellig, zeker omdat de zee ons affectie genoeg geeft.

dagje zee

Als we daarmee klaar zijn, sloffen we op het strand op zoek naar onze message in a bottle. We hadden eerder op de dag een message-in-a-bottle in het water gegooid, met een kleine mededeling dat ik forevere alone was. Helaas spoelde het flesje steeds weer aan aangezien het vloed was. We waren erg vermakelijk, want toeristen vonden het leuk genoeg om er een foto van te maken. Uiteindelijk werd het eb en verdween ons flesje alsnog in zee. Mission accomplished.

De volgende stap op onze alternatieve zee-uitstap is een ballon opblazen en een papiertje eraan vastknopen met erop: 'Gewichtloos zweef ik door de ruimte, op zoek naar mijn lot'. We kijken samen hoe de ballon wordt meegedragen door de wind en uiteindelijk bij een jong koppeltje belandt die het inspirerend genoeg vinden om het papiertje mee te nemen.

dagje zee

Alsof we nog niet gek genoeg gedaan hebben, huren we een ‘fietsding’ voor twee personen ook wel beter bekend als go-cart. Heel de dijk wordt plots een stuk onveiliger door onze aanwezigheid. Gelukkig bestaat er zoiets als een rem, anders zouden we enkele kinderen en honden platgereden hebben. Onze favoriete hobby! Door de wind komen we nauwelijks vooruit, wat ook wel een geluk voor de mensen rondom ons is. Op de terugweg is het al helemaal een ramp aangezien ik achter het stuur zit, hierdoor was de kans op overleving voor de rest van de bevolking miniem. Het is zo dramatisch dat ik me weer op de passagiersstoel zet, omdat we vandaag ongelukken willen voorkomen.

dagje zee

Voor de tweede keer vandaag staan we weer op het strand. Overal kunnen we zand voelen schuren en onze voeten doen zeer door de schelpen die in onze huid snijden. Ons haar begint een totale catastrofe te worden door de wind die een gevecht voert met onze lokken. Ondertussen houden we de lucht in het oog omdat er overal agressieve meeuwen vliegen die onze snoepjes willen stelen. De heerlijke zilte geur dringt onze neusgaten binnen en onze handdoeken waaien ondertussen bijna weg. We duiken opnieuw in de wilde golven.

Ach, wat kan een dagje zee toch leuk zijn…

Hoe ziet jouw ultieme stranddag eruit?

Bron beeld: Weheartitt

Door: Aagje