News

Column: Die goede oude tijd

Is het niet grappig dat toen we jonger waren, we altijd ouder wilden zijn? Ik kon persoonlijk niet wachten tot het moment dat ik naar de middelbare school kon. Als kind wilde ik zelfs huiswerk, want dan voelde ik me zo volwassen. Nu wens ik elke schooldag dat die eindeloze stapel eens ophoudt. Soms verlang ik ook naar de dagen dat het allemaal nog simpel was...

... spelen in het zand, een huwelijksaanzoek krijgen van je buurjongetje en alsof het de normaalste zaak van de wereld is: de hele dag rondlopen in je prinsessenjurk.

forever young

Toen we kleiner waren, was het allemaal nog zo makkelijk. Als je ruzie met iemand had speelde je gewoon niet meer met hem of haar, terwijl je een week daarna weer dikke maatjes bent. Verliefd zijn was leuk en briefjes doorgeven aan onze geheime liefde waren super spannend. Toneelstukjes en dansjes opvoeren waren helemaal toen nog niet zo eng. Onze grootste zorgen waren wie er vandaag bij ons kwam spelen en of onze vriendjes en vriendinnetjes ons nog wel aardig vonden. Ik geef het toe, het was een mooie tijd.

forever young

Taylor Swift zingt het al in een van haar liedjes: “Never grow up”, blijf altijd klein en geniet van de tijden dat het allemaal nog simpel is. Ik ben het best wel met haar eens. Zoals ik al zei: 'Soms verlang ik naar de tijd dat het allemaal nog makkelijk was, maar om eerlijk te zijn... Ik zou niet terug willen.' Het is heerlijk om terug te denken aan die mooie tijden als kind. Toch geef ik de voorkeur aan mijn huidige leeftijd. Ik kan doen en laten wat ik wil. Hoef niet van te voren naar mijn moeder te rennen om aan te geven bij wie ik vandaag ga spelen. Ik mag zelf mijn kleding en kapsel bepalen, en voel me stiekem best een beetje volwassen. Nee, er is niks verkeerd met mijn leeftijd en er was ook niks verkeerd mee twee, vier of tien jaar geleden.

forever young

Misschien probeerde Taylor in haar liedje gewoon duidelijk te maken dat we moeten genieten van elke leeftijd en de bijbehorende dingen. Of dat nou met barbies spelen, naar school gaan, lachen met vriendinnen, sleep-overs, je rijbewijs halen of examen doen is. Het maakt niet uit. Geniet van elke leeftijd en kijk terug op de mooie momenten. Als je het even niet meer ziet zitten met die stapels huiswerk is het ook helemaal niet erg om terug te denken aan de tijd dat topo leren nog veel werk leek. Zolang je maar kunt genieten van je leeftijd zoals die nu is, tenslotte is hij zo het mooist.

Genieten jullie ook van jullie leeftijd?

Door: Yolande

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved