News

Energy flows where the attention goes

26

Het is mij, Lisanne, opgevallen dat Girlscene lezeressen graag van het leven genieten. Normaal schrijf ik over mind & lifestyle, maar deze keer gaat het alleen over het mind-gedeelte. Ik wil het graag hebben over 'de wet van aantrekking' met de bijpassende uitspraak: 'The energy flows where the attention goes'!

De wet van aantrekking
Ik zal eerst even een korte uitleg geven over de wet van aantrekking. Deze is vooral bekend uit het boek ‘The Secret’, maar komt voor in nog veel meer andere boeken.

Het draait om het volgende: de wet van aantrekking gaat ervan uit dat je met jouw gedachten je hele leven kunt beheersen. Dus als jij wilt dat iets gebeurt, dan zal het gebeuren. Deze wet gaat ervan uit dat als je jezelf richt op je gezondheid, dat je niet ziek kan worden. Of als je op de juiste manier denkt, dat je dan de loterij zult winnen. Hierover zijn de meningen duidelijk verdeeld, wat niet heel gek is.

dream

Energy flows where the attention goes
Met deze bewering uit ‘de wet van aantrekking’ zijn veel meer mensen het eens. Om het even duidelijk naar het Nederlands om te vormen: Waaraan je het meeste aandacht besteedt, daar gaat al je energie heen.

Laten we het eens even in de praktijk brengen, dan is het misschien iets beter te begrijpen. Stel je voor: jij bent smoorverliefd op een jongen en je weet niet of hij jou ook leuk vindt. Dan kun je twee kanten op denken.

Hij vindt mij niet leuk!
Wanneer je dit denkt, dan krijg je hierop een bevestiging. Hij kijkt steeds weg, hij kijkt niet naar je, hij geeft jou geen aandacht, maar andere meisjes wel. Hij zou nooit kiezen voor iemand zoals jij… Nee, dat wordt niks.

Hij vindt mij ook leuk!
Wanneer je hiervan uitgaat, ook dan wordt dat bevestigd. Zie je wel, hij kijkt! Heel schattig, hij is vast verlegen dat hij steeds weg kijkt. Hij gaf mij ook even aandacht, maar niet teveel, want anders gaat het natuurlijk opvallen. Het is niet gek dat hij mij leuk vindt, want we zouden een super koppel zijn! Ja, dat zou best weleens iets kunnen worden!

love

Je merkt duidelijk dat je er bij de eerste opties heel negatief in staat. Het gaat toch niet gebeuren, je wijst het al af voordat je iets weet. Bij de tweede sta je ervoor open, je gaat ervoor, je lacht nog even extra naar hem. Welke geef jij meer kans? Ik weet het wel!

Je merkt dat je houding een hele hoop kan veranderen. Daarnaast zijn meiden met zo’n open en optimistische houding als tweede goed gezelschap. Geen wonder dat jongens dat ook leuker vinden!

De kracht van aandacht
Het is iets heel geks, maar het werkt echt. Eigenlijk werkt het zo: Je wilt het graag zien – je aandacht gaat ernaartoe – je doet meer moeite om het te zien, je bent erop gefocust – je merkt het vaker op.

Zo werkt het precies hetzelfde met bijvoorbeeld een spinnenfobie. Als je bang bent voor spinnen en je bent er de hele dag mee bezig bent, hoe groot is de kans dan dat je een spin ziet? Iemand met zo’n fobie ziet vaker spinnen dan iemand zonder fobie. Simpelweg omdat je er dan veel aandacht aan besteedt en de ander niet.

Dit geldt ook als je meer wilt genieten van het leven. Hoe meer je op de fijne en kleine dingen let, hoe meer je zult genieten. Doordat je ze op deze manier uitvergroot en jouw aandacht erop focust, worden ze belangrijker.

enjoy

Dit is natuurlijk niet iets waar iedereen het mee eens is. Sommige dames blijven liever met beide benen op de grond staan en vinden het allemaal wel prima. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit werkt, zoals misschien ook uit mijn uitleg wel blijkt.

Hoe denk jij hierover, lijkt het je maar onzin, of geloof je hier ook in? En heb je dit ook weleens in de praktijk meegemaakt?

Bron beeld: Weheartit

Door: Lisanne van Lisanne Leeft

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

26 reacties

 • 6 jaar geleden leshj

  Kortom: blijf positief XD

 • 6 jaar geleden NeverxLookxBack

  Ik heb een spinnenfobie

 • 6 jaar geleden Peej

  Leuk artikel!

 • 6 jaar geleden Bordeaux

  ik ben er helemaal mee eens!

 • 6 jaar geleden JasmijnZoe

  Zo denk ik er ook over

 • 6 jaar geleden Achilles

  Ik doe al jaren aan de "secret" en het werkt perfect!

 • 6 jaar geleden skywithdiamonds

  Leuk artikel!

 • 6 jaar geleden GirlyyGirl

  Helemaal met je eens Lisanne!

  The Secret is zo ongeveer mijn levensmotto!

 • 6 jaar geleden Rieke

  "Dus als jij wilt dat iets gebeurt, dan zal het gebeuren. Deze wet gaat ervan uit dat als je jezelf richt op je gezondheid, dat je niet ziek kan worden."

  ik snap het niet, verderop wordt juist benadrukt dat je dingen sneller ópmerkt, dat je meer ziet, dus dat het aan je mindset ligt dat er positieve/negatieve dingen gebeuren.. en niet dat je fysiek 'de loop van het leven' beïnvloedt.

 • 6 jaar geleden patricia

  ik geloof er wel echt in dat je sociaal leven kan veranderen en gewoon de kleine dingen leuker worden door een optimistische denkwijze, maar dat de kansen van een loterij winnen ineens groter worden? Dat heeft simpelweg te maken met kansen, niets met je instelling.. dus daar ben ik het net als heel veel anderen niet mee eens

 • 6 jaar geleden Adora

  er zijn zelfs twee topics over deze onderwerp op gs. ff linkjes zoeken voor geïnteresseerden.

  http://forum.girlscene.nl/forum/lifestyle/the-secret-positief-het-leven-staan-2-237769.msg13059503.html#msg13059503

 • 6 jaar geleden Yoyoyo

  Dit werkt ook op alle gebieden, staat beschreven in het boek "the secret" maar ik moet zelf nog even bedenken hoe ik het ga toepassen.

  Het klopt wel. Ik had vandaag een baal-dag (proefwerk mislukte 's ochtends dus ik dacht de hele dag; oh wat een stomme dag alles gaat fout, en ja alles ging ook echt gewoon fout doordat ik zo dacht

 • 6 jaar geleden Paula

  Haha, ik kan altijd zo vrolijk worden van dit soort artikels

 • 6 jaar geleden xIriishh

  top artikel!

 • 6 jaar geleden Soepstengel

  Goed artikel!

 • 6 jaar geleden ilse

  absoluut, je manier van denken kan je leven zoveel makkeljker,leuker,vrolijker en ga zo maar door maken.dusjah het is zoo ongeloofelijk belangrijk hoe je dingen opvat iets wat je altijd in je achterhoofd moet houden... ENJOY THE LITTLE THINGS

 • 6 jaar geleden Lydia

  Interessant stukje! Ik ben er wel van overtuigd dat je instelling een grote rol speelt in je dagelijks leven. Hoewel ik betwijvel of je dan sneller de loterij zult winnen, maar op sociaal gebied kan een open houding erg veel goeds voor je doen.

 • 6 jaar geleden Sargasso

  Ik geloof er in! Iedere keer als ik denk van, die persoon zou ik nog eens willen spreken, of beter leren kennen, zie ik said persoon of spreekt ie me spontaan aan. Met een ben ik zelfs hele goede vrienden geworden (:

 • 6 jaar geleden Tessie

  ik geloof er wel in, maar de lotto is misschien een beetje groot...

 • 6 jaar geleden Hester

  Ik ben het hier wel mee eens ja, geef je geen aandacht aan spinnen omdat je er niet om maalt dan zie je ze ook veel minder!

 • 6 jaar geleden 1234567ggrt

  Ik snap wat jullie bedoelen.

  Ik zou het wel gaaf vinden als echt op elk gebied dit zou kunnen en ook echt gebeurde.

  Dan had ik allang m'n crush binnen en miljoenen euro's

 • 6 jaar geleden JustN

  leuk geschreven! miss een kleine tip: je gebruikt best veel bijwoorden als dan ook enz.

 • 6 jaar geleden kuzzz

  leuk geschreven

 • 6 jaar geleden Liselotte

  ik heb geleerd "wat je aandacht geeft groeit". het is echt waar

 • 6 jaar geleden Candy

  Ik geloof wel dat je manier van denken en hoe je je aandacht ergens op richt positieve invloed heeft op gebeurtenissen. Niet zo zeer het winnen van de lotto maar wel dat je op deze manier meer dingen kan bereiken dan je vooraf zou denken. Van positief denken word ik blij en veel zelfverzekerder en dan ga je ook met een hele andere instelling, uitstraling en zelfverzekerdheid een situatie tegemoet dan wanneer je heel negatief denkt.

 • 6 jaar geleden Nathalie

  Nadat ik dit artikel heb gelezen heb ik wel zoiets dat ik erin geloof, want het is sowieso waar dat als je je ergens op focust dat al je aandacht er naar toe gaat. In de praktijk heb ik dit eigenlijk nooit bewust uitgevoerd volgens mij.

 1. 1