News

Energy flows where the attention goes

Het is mij, Lisanne, opgevallen dat Girlscene lezeressen graag van het leven genieten. Normaal schrijf ik over mind & lifestyle, maar deze keer gaat het alleen over het mind-gedeelte. Ik wil het graag hebben over 'de wet van aantrekking' met de bijpassende uitspraak: 'The energy flows where the attention goes'!

De wet van aantrekking
Ik zal eerst even een korte uitleg geven over de wet van aantrekking. Deze is vooral bekend uit het boek ‘The Secret’, maar komt voor in nog veel meer andere boeken.

Het draait om het volgende: de wet van aantrekking gaat ervan uit dat je met jouw gedachten je hele leven kunt beheersen. Dus als jij wilt dat iets gebeurt, dan zal het gebeuren. Deze wet gaat ervan uit dat als je jezelf richt op je gezondheid, dat je niet ziek kan worden. Of als je op de juiste manier denkt, dat je dan de loterij zult winnen. Hierover zijn de meningen duidelijk verdeeld, wat niet heel gek is.

dream

Energy flows where the attention goes
Met deze bewering uit ‘de wet van aantrekking’ zijn veel meer mensen het eens. Om het even duidelijk naar het Nederlands om te vormen: Waaraan je het meeste aandacht besteedt, daar gaat al je energie heen.

Laten we het eens even in de praktijk brengen, dan is het misschien iets beter te begrijpen. Stel je voor: jij bent smoorverliefd op een jongen en je weet niet of hij jou ook leuk vindt. Dan kun je twee kanten op denken.

Hij vindt mij niet leuk!
Wanneer je dit denkt, dan krijg je hierop een bevestiging. Hij kijkt steeds weg, hij kijkt niet naar je, hij geeft jou geen aandacht, maar andere meisjes wel. Hij zou nooit kiezen voor iemand zoals jij… Nee, dat wordt niks.

Hij vindt mij ook leuk!
Wanneer je hiervan uitgaat, ook dan wordt dat bevestigd. Zie je wel, hij kijkt! Heel schattig, hij is vast verlegen dat hij steeds weg kijkt. Hij gaf mij ook even aandacht, maar niet teveel, want anders gaat het natuurlijk opvallen. Het is niet gek dat hij mij leuk vindt, want we zouden een super koppel zijn! Ja, dat zou best weleens iets kunnen worden!

love

Je merkt duidelijk dat je er bij de eerste opties heel negatief in staat. Het gaat toch niet gebeuren, je wijst het al af voordat je iets weet. Bij de tweede sta je ervoor open, je gaat ervoor, je lacht nog even extra naar hem. Welke geef jij meer kans? Ik weet het wel!

Je merkt dat je houding een hele hoop kan veranderen. Daarnaast zijn meiden met zo’n open en optimistische houding als tweede goed gezelschap. Geen wonder dat jongens dat ook leuker vinden!

De kracht van aandacht
Het is iets heel geks, maar het werkt echt. Eigenlijk werkt het zo: Je wilt het graag zien – je aandacht gaat ernaartoe – je doet meer moeite om het te zien, je bent erop gefocust – je merkt het vaker op.

Zo werkt het precies hetzelfde met bijvoorbeeld een spinnenfobie. Als je bang bent voor spinnen en je bent er de hele dag mee bezig bent, hoe groot is de kans dan dat je een spin ziet? Iemand met zo’n fobie ziet vaker spinnen dan iemand zonder fobie. Simpelweg omdat je er dan veel aandacht aan besteedt en de ander niet.

Dit geldt ook als je meer wilt genieten van het leven. Hoe meer je op de fijne en kleine dingen let, hoe meer je zult genieten. Doordat je ze op deze manier uitvergroot en jouw aandacht erop focust, worden ze belangrijker.

enjoy

Dit is natuurlijk niet iets waar iedereen het mee eens is. Sommige dames blijven liever met beide benen op de grond staan en vinden het allemaal wel prima. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit werkt, zoals misschien ook uit mijn uitleg wel blijkt.

Hoe denk jij hierover, lijkt het je maar onzin, of geloof je hier ook in? En heb je dit ook weleens in de praktijk meegemaakt?

Bron beeld: Weheartit

Door: Lisanne van Lisanne Leeft

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved