Zo blijf je positief

News door Redactie

Positief blijven, dat is af en toe toch best moeilijk. Soms zit het allemaal niet mee, heb je pech en zit je gewoon niet zo lekker in je vel. Hoe zorg je dat je dan toch nog positief blijft? De tips die ik, Lisanne, jullie ga geven zijn makkelijk toepasbaar en kunnen je leven vandaag nog een klein stukje leuker maken. Enjoy!

Blijf lekker bezig
Natuurlijk, af en toe eens een avondje op de bank is prima, maar blijf niet de hele dag binnen zitten niets-doen. Daar is nog nooit iemand gelukkig van geworden. Hoe actiever en ondernemender je bent, hoe meer geluk je zult ervaren. Dit simpelweg doordat je meer dingen meemaakt!

Doe wat je leuk vindt en vind leuk wat je doet
Vind je jouw school verschrikkelijk, heb je het niet naar je zin op het werk of ben je niet blij met je leven? Dan wordt het tijd om daar iets aan te doen. Zorg dat je elke dag wel iets doet wat je leuk vindt (al is het maar iets heel kleins) en richt je leven in terwijl je rekening houdt met de dingen die je graag doet. Kunnen doen wat je leuk vindt is een rijkdom die we hier in Nederland hebben. Vind werk dat je ook daadwerkelijk leuk vindt!

Moet je toch dealen met het feit dat je dagelijkse bezigheden niet zo leuk zijn? Zorg dan dat je het leuk gaat vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar de volgende tip kan je hier zeker een handje bij helpen.

dream

Een dankbaarheiddagboekje bijhouden
Dankbaarheid is een van de sleutels naar het ultieme geluksgevoel. Misschien ken je het boek ‘The Secret’ wel? Hierin geven ze een oefening die heel erg waardevol is. Namelijk: elke avond voordat je naar bed gaat schrijf je de dingen op waarvoor je die dag dankbaar was.

Geloof je niet in ‘The Secret’ en de wet van aantrekking? Think twice. Onlangs is er onderzoek gedaan naar het verschil tussen optimisten en pessimisten. Ze lieten de pessimisten (of de pechvogels, zoals deze hier genoemd werden) een positiviteits-dagboekje bijhouden. Na enkele weken hadden deze mensen het gevoel alsof ze meer geluk hadden. Dat was natuurlijk niet meer dan eerst, maar zo voelde dat wel. Het is belangrijk dat jij gaat zien dat jij ook meer geluk hebt dan je denkt!

Dus… zo’n dagboekje bijhouden werkt echt en of dat nu een dankbaarheids lijstje wordt of een dagboekje waarin je alle positieve dingen behoudt, dat maakt niet zo heel veel uit. Logisch eigenlijk ook, je zoomt op deze manier in op de positieve dingen!

Het kan altijd erger
Op een of andere manier helpt dit altijd, bedenken dat het altijd erger kan. Er is altijd iemand op de wereld die iets soortgelijks als jij meemaakt, maar dan erger. Dat wat jij meemaakt is niets daarbij vergeleken! Dat jouw bankrekening nu leeg is, is niet zielig, want je hebt nog te eten, een dak boven je hoofd, je kunt dit lezen, enzovoort.

het kan erger

Houd jezelf eens lekker voor de gek
Zo noemen de pessimisten het, we houden onszelf voor de gek. Misschien is dat ook wel een beetje zo! Waarom zou je het niet doen, als je er alleen maar beter van wordt?

Dat uurtje bij de tandarts om je verstandskiezen te laten trekken, dat uurtje is toch zo voorbij? Een uurtje winkelen is toch ook zo voorbij?! Het valt vast allemaal mee. Resultaat van een gedachtegang als deze? Je maakt je geen zorgen van te voren, wordt er niet zenuwachtig van en je besteedt er vanzelf weinig aandacht aan, waardoor het vanzelf minder erg wordt.

Kijk naar de kleine dingen
Kijk eens om je heen, hoe mooi alles is, hoe fijn je zit, hoe het ruikt, alle kleine dingen tellen mee. Hiertoe word je natuurlijk ook gedwongen bij het bijhouden van het eerder genoemde dankbaarheiddagboekje.

Sta stil en geniet van het moment
Deze tip lijkt weer een beetje in de categorie ‘zweefteef’ te vallen, maar ook deze werkt echt. We hebben het allemaal zo druk met leven! School, werk, vrienden, hobby’s, sport en Girlscene lezen natuurlijk. We hebben het allemaal druk, druk, druk! Probleem met die drukte is dat het allemaal een beetje aan je voorbij gaat. Er is helemaal geen moment over dat je nog even kunt genieten van wat je aan het doen bent. Probeer daar toch tijd voor te maken. Elke keer als je iets fijns aan het doen bent, stop dan even en sta er heel even bij stil en geniet ervan.

enjoy

Dat waren voor nu wel even de belangrijkste tips. Hopelijk kunnen jullie er iets mee!

Heb jij nog tips voor ons of voor andere Girlscene lezeressen, hoe blijf jij positief? En welke van deze tips is jouw favoriet?

Bron beeld: Weheartit

Door: Lisanne van Lisanne Leeft