News

Column: Tomorrow is a mystery

Vaak betrap ik, Yolande, mezelf erop dat ik zit te dagdromen over de toekomst. Wat zal ik later doen? Hoe zal ik zijn? Zal ik een journaliste worden die de hele wereld over reist, de meest geweldige reportages schrijft en in de meest vooraanstaande tijdschriften en kranten wordt gepubliceerd?

Of word ik een stay-at-home-mom die haar kinderen met een kopje thee en een koekje opwacht na een lange dag school. Wellicht word ik een oude vrijster met 30 katten. Hoewel, ik ben allergisch voor katten…

droom

De toekomst is altijd leuk om over na te denken. Het is nog vaag, iets wat jij zelf helemaal kan vormen tot wat jij wilt. Hoewel het leven soms in de weg kan staan en ervoor zorgt dat je andere beslissingen moet nemen. Wat nou als die vooraanstaande tijdschriften helemaal geen fan zijn van mijn schrijfstijl? Als er niemand is die mijn artikelen wil lezen, kan ik geen journalist worden.

Of wat als ik geen man aan mezelf kan binden? Dan heb ik geen kinderen om op te wachten als ze uit school komen. De toekomst is niet alleen onzeker, vaag en leuk. Hij is stiekem ook een beetje eng. Want wat als het je niet lukt om je dromen na te jagen?

Misschien doe ik er goed aan om meer in het heden te leven. Twee vriendinnen van me hadden altijd een vaste quote in hun agenda staan: "Yesterday is history, today is a gift and tomorrow is a mystery.” Je weet niet wat er morgen komt. Het enige waar je zeker van bent is dat je dankbaar moet zijn voor vandaag. Dat je weer een mooie dag mag meemaken die je een stukje dichter bij je droom kan brengen. Een droom die misschien wel echt kan uitkomen. Misschien komt hij vandaag wel uit, misschien pas over een paar jaar of misschien jaag jij straks wel een andere droom na.

tomorrow is a mystery

Wie zal het zeggen wat de toekomst ons brengt? Misschien vind ik morgen wel een lot op straat en win ik de loterij of word ik stapelverliefd op iemand die ver weg woont en ga ik hem achterna op zoek naar liefde. Wie zal het zeggen? De toekomst is eigenlijk maar een vaag iets. Een mysterie zoals mijn twee vriendinnen het zo mooi verwoorden. Waarschijnlijk is het beste wat ik kan doen genieten van vandaag en hopen dat morgen net zo mooi wordt. De toekomst komt nog wel, ooit. 

Ben jij ook benieuwd wat de toekomst zal brengen?

Bronbeeld: Weheartit

Door: Yolande - Neem ook eens een kijkje op haar blog!

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved