Lifestyle

Oudjaarsavond

250

Kerst is voorbij en oud & nieuw staat weer voor de deur! ’s Nachts ga je natuurlijk lekker feesten, maar wat ga je nou die avond ervoor doen? Wij geven je wat leuke ideeën!

Op oudejaarsavond ben je vast met je ouders en/of andere familie samen. Je vriendinnetjes zie je na 12 uur om lekker mee te feesten! Wij geven je wat suggesties wat je op oudejaarsdag kan doen.

Overdag

- Oliebollen bakken natuurlijk! Je hele huis gaat er naar ruiken, dus je kan het ook in de schuur doen bijvoorbeeld. Lekker, hebben jullie ’s avonds verse oliebollen!
- Appelflappen maken is makkelijker en sneller dan oliebollen bakken, dus dat kan je in plaats van oliebollen doen of er gewoon bij doen! Appelbeignets kan je ook maken. Snel, makkelijk en superlekker.
- Je kunt voor ’s avonds ook lekker hapjes klaarmaken! Zoek wat lekkere recepten en ga dan naar de supermarkt om de ingrediënten te halen. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als het maar lekker is!
- Regel een sjoelbak, sjoelen is natuurlijk dé bezigheid op oudejaarsavond. Misschien wat oubollig, maar als je er een wedstrijd van maakt is het nog leuk ook.
- Zorg voor champagne!
- Nog geen party outfit? Snel gaan shoppen, misschien vind je nog wat leuks. Leg je outfit vast klaar en bedenk hoe je je haar en make-up wil gaan doen. Dan kan je je kleren vanavond zo aantrekken en hoef je niet meer na te denken over je looks.

newye

’s Avonds tot 12 uur

- Leg de oliebollen en appelflappen op een mooi bord of schaal en zet die op tafel. Als dat er niet lekker (en gezellig) uitziet…
- Organiseer een sjoelcompetitie met je familie. Maak een overzichtje met punten en de winnaar krijgt een prijs. Wedden dat het nog spannend wordt ook?
- Op oudejaarsavond zijn er altijd veel leuke oudejaarsconferences op televisie, van bekende cabaretiers. Zoek een leuke uit en ga die gezellig kijken.
- Geen zin in cabaret? Duikel oude home videos op en ga die met de hele familie bekijken. Lachen geblazen!
- Zorg dat de hapjes die je overdag gemaakt hebt mooi op tafel staan. De aankleding is natuurlijk heel belangrijk..
- Begin om kwart voor 12 vast met de champagne en glazen pakken zodat je om 12 uur het kan inschenken. Ook al vind je het niet lekker, het is gewoon leuk voor de sfeer! En als je het echt super vies vindt, kan je altijd nog een sapje in je champagneglas doen.

newye

Na 12 uur

- Nadat je je familie een gelukkig Nieuwjaar hebt toegewenst, champagne hebt gedronken en vuurwerk hebt bekeken (of afgestoken) is het tijd voor party! Trek je partyoutfit aan en maak je mooi op – als je dat nog niet gedaan had.
- Overal is met oud & nieuw wel een feestje. In een discotheek, een club, een café… In veel plaatsen wordt er bij gebrek aan een andere locatie een feest in een sporthal georganiseerd. Ga dus van tevoren op zoek wat er bij jou in de buurt te doen is! Ga dus lekker met je vriendinnen feesten en luidt het nieuwe jaar in…!

door Cynthia

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved