DIY: thee 'boeket'

Lifestyle door Redactie

Een leuk en origineel cadeau zelf maken? Maak dit ‘boeket’, niet van echte bloemen, maar van thee. Leuk om te maken en leuk om te geven aan een echte theeleut.

Wat heb je nodig?

- 30 (lange) satéprikkers

- 20 piramide theezakjes

- 10 gewone theezakjes

- inpakpapier

- plastic folie

- lint

- plakband

- elastiekjes

- mok

Pak als eerste de piramide theezakjes in, in plastic folie. Strik ze vast met een lintje, laat er boven het lintje elke keer wat folie uitkomen, dat staat straks leuk in het ‘boeket’.

Plak nu op elke prikker een theezakje, dit doe je met plakband, zorg dat het goed vast zit. Je hebt nu 30 prikkers met theezakjes.

Nu ga je het boeket maken. Dit doe je door eerst drie prikkers aan elkaar te maken met plakband, zodat je één prikker krijgt bestaande uit drie prikkers (piramide zakje, theezakje, piramide zakje). Als je dat hebt gedaan, hou je dus tien prikkers over bestaande uit drie prikkers.

Die tien prikkers ga je nu aan elkaar plakken, dit doe je door de prikkers in een halve cirkel te leggen, met de achterkanten naar boven (dus de kanten waar je eerder de theezakjes met plakband hebt vastgemaakt aan de prikkers) aan elkaar te plakken. Als alles aan elkaar zit, kun je van de halve cirkel een rondje maken. Nu kun je de onderkanten van de prikkers nog even aan elkaar maken met een elastiekje.

Het boeket is nu klaar, in het midden kun je een mok zetten, met daarin bijvoorbeeld wat lekkers, zoals in het voorbeeld.

Nu ga je het boeket nog even inpakken, eerst kun je het inpakken in cadeaupapier (niet helemaal inpakken, het is leuk als de theezakjes er boven uitsteken) en dan nog inpakken in plastic folie.

Klaar is je ‘boeket’!

Door Anouk