Lifestyle

DIY: kauwgom-adventkalender

Op Mylittlemochi.com kwam ik echt de schattigste adventkalender ever tegen. Het leuke is dat je hem gewoon zelf kunt maken!

Het zijn kauwgompakjes, maar zó dat je van de buitenkant niet eens ziet dat het kauwgum is. Hieronder volgt het stappenplan naar een pocketsize adventkalender, dus tel je kauwgom af tot Kerstmis...

Benodigdheden:

- 2 pakjes kauwgom, ieder met 12 stuks kauwgom
- Hobbylijm
- Watervaste stift, maakt niets uit welke kleur
- Kerststickers en andere materialen om het pakje mee te versieren

Stap 1

Verwijder de kartonnen verpakking van het kauwgomomhulsel (schuif deze eruit). Vervolgens knip je de verpakking aan de rechter- of aan de linkerkant open, zodat je één stukje plat karton hebt. Doe dit ook met de andere kartonnen verpakking. Je hebt nu twee platte stukjes karton, die je vervolgens aan elkaar bevestigd. De uiteinden van het ene stuk karton (voorgevouwen plakrand) bevestig je met lijm aan het andere losse stuk karton. Zodat je eigenlijk weer één kartonnen verpakking krijgt, voor om het kauwgomomhulsel. In totaal passen er dan twee kauwgonomhulsels in.

Stap 2

Dan de buitenkant van het pakje, die is nu nog erg saai. Hieronder zie je een appelgroene buitenkant, met witte stippen. Erg leuk! Dit doe je door een stuk dun karton (hobbywinkel) met stippen te bewerken of gewoon op de computer (fotopapier of gewoon papier) een leuke afbeelding te zoeken. Je kunt ervoor kiezen een geheel nieuwe verpakking te maken, let hierbij wel op de juiste afmetingen. Of je plakt de nieuwe buitenkant over de oude buitenkant heen. Druk het geheel wel goed aan, de kans is namelijk groot dat het lelijk wordt.

Stap 2

Schrijf met een watervaste stift, het maakt niets uit welke kleur, cijfers op het kauwgomomhulsel. Zorg er wel voor dat je elk cijfer precies achter een kauwgom plaatst. Kijk uit voor een te scherpe pen, aangezien dan de kans groot is dat je door de folie prikt.

Stap 3

En mocht je in nog creatievere bui zijn, kun je de verpakking ook nog leuk met tekst, stempels en stickers bewerken. Je kunt er ook voor kiezen om stickers met getallen op de folie te plakken, inplaats van te schrijven met stift.

door Danique

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved