Perfect een cadeau inpakken

Lifestyle door Redactie

Cadeautjes inpakken is voor veel mensen een lastige klus. De een heeft er meer handigheid in, dan de ander. Mocht je je nu echt geen raad weten, dan kun je het beste het onderstaande stappenplan volgen.

Op Countryliving.com kwam ik een artikel tegen, waarin tips staan hoe je een cadeautje moet inpakken. Aan de hand van een voorbeeld (een boek) is het inpakken uitgelegd...

Stap 1: leg de doos met de voorkant naar beneden op de cadeauverpakking. Zorg ervoor dat er genoeg papier aan beiden kanten over is. Je komt hierachter door het formaat wat je gaat inpakken, ongeveer drie keer in de breedte of lengte te leggen.

Stap 2: leg het boek zo op het papier, dat er aan de onderkant meer papier over is dan aan de bovenkant. Vouw het papier aan de bovenkant over het boek en plak het met plakband vast.

Stap 3: Vervolgens pak je het grote stuk papier aan de onderkant en vouw dit naar de bovenkant. Voor een strakker effect, maak je nog een klein vouwtje. Op deze manier heb je een strakke lijn aan de bovenkant. Plak dan het stuk papier, precies op de bovenrand van het boek.

Stap 4: dan de zijkanten. Leg het boek voor je en begin aan de bovenkant. Vouw de zijkanten van het papier naar binnen, maak vier kleine, gevouwen hoekjes.

Stap 5: de vier hoekjes hebben ervoor gezorgd dat je twee lange flappen hebt. Vouw de lange flappen scherp langs de bovenkant van het boek naar binnen. En plak het geheel vast. Zorg ervoor als je de flappen naar binnen vouwt, dat het binnen de uiteinden van het boek blijft.

Stap 6: herhaal stap 4 en 5 ook voor de onderkant. Wanneer je alles hebt gevouwen en dichtgeplakt kun je met je duim alle hoeken nog even nagaan op kreukels.

Stap 7: leg het ingepakte cadeautje met de beplakte vouw naar beneden. Je bent nog niet klaar met het inpakken, want een cadeautje is natuurlijk niet compleet zonder een mooi lint. Een leuk lint kun je in een fourniturenwinkel kopen. Heb je een lint bij de hand, zorg er dan voor dat het ongeveer 5 keer zo lang is als de grootte van het cadeautje. Leg het lint onder het boek, trek de uiteinden van het lint omhoog en breng rechts over de linkerkant. Zorg ervoor dat ze elkaar kruisen.

Stap 8: draai vervolgens het cadeautje om, met het kruis aan de onderkant. Trek vervolgens de uiteinden weer omhoog van ongeveer dezelfde lengte. Kruis het rechter- en linkerlint onder het gespannen stuk lint.

Stap 9: Strik het lint in een mooie strik. Vorm de lussen met je vingers tot gelijke grootte.

Stap 10: Knip de uiteinden van het lint af. Je kunt dit op twee manieren doen: strak afknippen of je pakt het uiteinde dubbel en knipt een klein v-tje.

Hieronder het eindresultaat!

door Danique