Lifestyle

Maak van jouw feestje een onvergetelijke avond!

68

Omdat je jarig bent, omdat het oudejaarsavond is of gewoon omdat het kan. Een feestje geven is altijd leuk! Al je vrienden over de vloer en lol maken tot in de vroege uurtjes. Maar voordat het zover is, moeten er wel de nodige voorbereidingen getroffen worden.

party

Girlscene geeft je tips om van jouw party een onvergetelijke avond te maken.

Locatie
Kies de perfecte party locatie uit. Misschien bij jullie in de garage, in de woonkamer of bij je vriendje in de schuur! Zorg wel dat je een feestruimte kiest die ook goed warm te stoken is. Jouw gasten zullen denk ik niet in thermokleding, sjaal en wanten naar het feest komen. Ook zal de buurvrouw het fijn vinden als de locatie een beetje geluidsdicht is. Zij wil tenslotte niet tot drie uur ’s nachts meegenieten van Beyonce’s hits en de tracks van Armin van Buuren…

Briefjes
‘Dag buurman en buurvrouw…’ Maak van te voren briefjes voor je buurtjes. Daarin vertel je dat je aanstaande vrijdag een feestje geeft. Zo worden je buren niet onverwachts verrast door eventuele geluidsoverlast en zullen ze er meer begrip voor hebben dat jij een feestje geeft. Het zou jammer zijn als om 23.30 uur de politie aan de deur staat en je verzoekt het feestje te beëindigen, omdat de buren geklaagd hebben. Als je goed contact met je buren hebt, ga dan eventjes langs om je feestje aan te kondigen. 

party

Kom je ook?
Maak een originele uitnodiging. Misschien geef je wel een thema-feestje, dan is het leuk om ook de uitnodiging in dit thema te maken. Het leukste en het persoonlijkste is, als je de uitnodigingen zelf maakt. Ga creatief aan de slag met leuke papiertjes, schaar en lijm. Als je rond de dertig man wil uitnodigen, gaat hier wel even tijd inzitten. Maar een leuke, persoonlijke uitnodiging zullen je gasten erg waarderen! Zet de datum, plaats en tijd op het kaartje en vergeet er ook niet op te zetten dat als gasten niet kunnen komen, ze dat even moeten melden. Anders zit je na het feestje nog met zes flessen cola en vier schalen hapjes.

Drankjes
Maak een lijstje van het aantal vrienden dat er op je feestje komen. Zo kun je een beetje inschatten hoeveel drank er gekocht moet worden. Vraag rond wat er normaal gesproken gedronken wordt. Maar denk ook aan je eigen budget! Ben je nog geen zestien, ga dan voor de lekkere sapjes en frisdranken. Ook alcoholvrije cocktails zijn dan erg leuk om te maken voor de feestgangers. Tip: Bewaar de bon van je ingekochte drank goed. In sommige supermarkten kun je flessen die niet opengemaakt zijn terugbrengen. Dit scheelt jou weer geld.

party

Snoepgoed en andere lekkere dingetjes
Chips en bitterballen zijn echte party snacks. Maar misschien is het leuk als je eens wat anders op tafel zet. Lekkernijen die bij jouw feestje passen. Zuurstokjes, cupcakes en popcorn of een heerlijke fruitsalade. Wat ook lekkere snacks zijn, zijn kleine pizzaatjes. Oké, en natuurlijk kun je dan altijd nog de frituurpan aanzetten.

Obers
Zie je het niet zitten om de hele avond rond te gaan met drankjes en hapjes? Vraag je broertje en/of zusje (of buurkinderen) te hulp! Zij zullen het superleuk vinden om op jou feestje te mogen zijn. Of ze nu de hele avond als obertjes rond moeten of niet. Zij kunnen ook nog een vriendje of vriendinnetje vragen te helpen. Jij hoeft je deze avond zo in ieder geval niet meer druk te maken of iedereen genoeg te drinken en te snoepen krijgt.

party

DJ
Ook is het leuk om een vriend(in) (of als je nog een broertje/zusje hebt) als dj te vragen. Er is niets zo ergerlijk als steeds maar naar de cd-speler te moeten lopen. Sta je net te kletsen met een goede vriendin, stopt de muziek er weer mee… Jouw dj zal verzoekjes en alle andere nummertjes met plezier voor je draaien. Kun je zo snel geen dj vinden. Maak dan zelf een leuke en lange(!) track-list. Let op: Om deze te maken ben je wel even wat tijd kwijt.

Verras je ouders
Als je niet wil dat je ouders al hun dansmoves aan jouw vrienden showen, verras ze dan op die avond met een leuk uitje. Geef ze een bioscoopbon of laat ze dat leuke beauty-arrangement in de krant zien. Een win-winsituatie dus. Zowel jij als je ouders hebben een leuke avond.

party

Versiering
En natuurlijk moeten we de versiering niet vergeten! Hang de hele feestlocatie vol met leuke slingers en ballonnen. Als je een thema-feestje geeft, dan is het leuk om de versiering hier op aan te passen. Vergeet niet om het buiten ook gezellig te maken. Zet bijvoorbeeld fakkels bij de voordeur. Zo weten je gasten ook meteen waar the party is!

Let's party!

party

Een feestje geven kost best wat. Kijk je ouders eens lief aan, misschien willen zij jou wel een beetje sponsoren. Of maak een goede deal met ze: Als zij jou financieren, dan doe jij een maand lang…  

Ps. Maak voor the day after nog geen plannen. Je ouders zullen het denk ik erg op prijs stellen als alles de volgende dag er weer spik en span uitziet.

Ga jij binnenkort nog een feestje geven en wat wordt het voor een soort feestje? En heb jij nog tips?

Bron beeld: weheartit

Door Evi

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

68 reacties

 • 4 jaar geleden SEEMMMx_

  volgende week een feest samen met een vriendin! afspeellijst gemaakt, met behulp van wat vrienden, lijst gemaakt met spullen, brief geschreven en natuurlijk mensen uitgenodigd. Kan niet wachten!!

 • 4 jaar geleden Danielle

  Oeh, best een oud topic. Toch nog even deze tip voor alle girl-DJs die op een wat groter feest gaan draaien, of als je een feest geeft en je wilt de boy-DJ een beetje op het goede spoor houden:

  Organiseer een online muziekverkiezing. Laat mensen van tevoren verzoekjes doen en stemmen in een playlist. Deze is zo opgezet. Check het:

  http://jkbx.org/article.php?dbfile=data/articles.dbl&article=feest_tips_muziekverkiezing

 • 6 jaar geleden Just a Girl

  .

 • 6 jaar geleden Beads & Basics

  Tips voor een roze thema party vind je op MyStyleBlog

  O.a. Decoratie, Food & Drinks

  http://zebratassen.com/wp-content/uploads/2012/04/roze-part.jpg

  http://zebratassen.com/wp-content/uploads/2012/04/roze-part3.jpg

 • 6 jaar geleden Carmen

  Lekker Gezellig haha (;

 • 7 jaar geleden niddzzbelle

  ik ga binnenkort ook me birthdayparty houden maar weet niet welke thema ik moet doen..?? weten jullie misgien nog leuke thema's ???

 • 7 jaar geleden roomzel

  ik ga binnenkort een blacklight feest geven, met va die oplichtende fluor verf (: papa was nog aan het twijfelen, dus het word nog even smeken

 • 7 jaar geleden Julie

  leuk

 • 7 jaar geleden maifang

  Hallo, jongens, is Kerstmis komt. wat cadeaus bent u klaar om uw geliefden te sturen, vrienden? hier kunt u kiezen voor een prachtige kerstcadeaus tot hen: http://slnk.me/15mtp

 • 7 jaar geleden Netteee

  Zou iemand mij kunnen helpen?

  M'n zusje is jarig en we geven volgende week al een leuke party! Maar er is 1klein probleempje we hebben geen Thema kan iemand me een super leuk thema bezorgen???

  Want dit moet echt een super feest wordenoccasion18

 • 7 jaar geleden Sarah

  ik heb helaas teveel verschillende groepjes die elkaar niet kennen, en als ik iets haat dan is het wel als er van die kluitjes zijn op feesten en niemand elkaar kent.

 • 7 jaar geleden isie

  Ik heb toevallig afgelopen zaterdag mijn verjaardagparty gehouden!Iedereen vond het superleuk! Het was ook zeer geslaagd moet ik zeggen

 • 7 jaar geleden Itsfashionbitch

  oeeh krijg weer zin in een feestjee

 • 7 jaar geleden GummyBear123_

  love parties !!!

 • 7 jaar geleden Glanced

  @nanii7272 haha same here, iedereen kan ook goed met ze opschieten dus

 • 7 jaar geleden CIGARETTEJUNK

  Er gezellig zijn huisfeesjes als je de juiste mensen hebt uitgenodigd

 • 7 jaar geleden nienke

  mijn ouders feesten net zo hard mee, waarom weg sturen als ze net zo prettig gestoord zijn :P thats awesome

 • 7 jaar geleden Ashperge

  Ik heb nu echt zin om een feestje te geven.. Ik denk dat wanneer mijn huisje écht klaar is (incl goede inrichting etc) ik een kleine housewarming ga geven, ookal woon ik er ondertussen alweer bijna een half jaar nog altijd niet gegeven haha

 • 7 jaar geleden KaaSoufleetje

  ik ben met mijn verjaardag helaas niet thuis maar in italië gaat het feest sws knallen!

 • 7 jaar geleden Luwis

  Wat ik altijd leuk vindt, is een voordrink! Dat kan je met al je beste vrienden wat bijpraten en zich met zijn alle klaarmaken en dan naar THE PARTY gaan :')

 • 7 jaar geleden ikheetkristel

  haha perfect, mijn feest is volgende week zaterdag, dj en locatie zijn geregeld, alleen drank, snacks, verwarming en versiering nog. Maar voor 30-40 man drank is echt heeeel erg duur, mama maar even lief aan kijken dus.

 • 7 jaar geleden IrisdeBrouwer

  ik ben op oudjaarsdag jarig

  iedereen denkt dat het niet leuk is. maar is echt geweldig hahaa!

  gaat dit jaar helemaal top worden!

 • 7 jaar geleden Loes

  Ik geef samen met mijn vriendinnengroep (9 meiden) een Sweet 16, haha, we gaan er een lekker groot feest van maken

 • 7 jaar geleden Francoise

  Ik denk aan een feestje op NYE of 2e kerstdag..

 • 7 jaar geleden GirlBoY

  hihi ik geef vrijdag mijn feestje leuk artikel!

 • 7 jaar geleden Victoria Robin Surita

  ligt t aan mij of komen dat soort feesten hier helemaal niet meer voor. ik woon in rotterdam en iedereen gaat gewoon naar discotheken. ik vind t best jammer. ik wil ook wel een huisfeest geven maar om alleen mn vriendinnen uit te nodigen is net iets te weinig.. en ik heb ook geen zin om opeens allemaal vreemden in mijn huis te zien. en sinds iedereen tegenwoordig hier alleen komt als je bier hebt..

 • 7 jaar geleden Signatue

  ik heb pas party geviert in de tuin. was echt leuk! we hadden in alle 100 (!!!) balonnen glitters gedaan. en om 12 ur allemaal kapot geknalt. iedereeen zat onder de glitters. was eerg leuk!

 • 7 jaar geleden Sharon

  Hihi, heb een keer een proud to be fout feest gegeven in de zomer in de tuin, met heeerlijke foute muziek. Ook keurig een briefje bij de buren afgeleverd en toen ik twee dagen later vroeg of ze nog last hadden gehad zei mijn buurman: 'Nee, ik vond het hartstikke leuk, er werden allerlei hits uit mijn tijd gedraaid!'

 • 7 jaar geleden Maaihoofd

  Oh echt een goed idee om je jonge buurkinderen te vragen voor hapjes? Vooral als er alcohol is..

 • 7 jaar geleden xIriishh

  komende woensdag jarig, en vrijdag een bday party!

  we gaan bowlen, en dan komen ze bij mij logeren.

  Lekker klein, maar ik vind t goed zo

 • 7 jaar geleden xmiich

  @GhanianChick; dat hoort zo in een artikel (buitenlandse woorden zet je altijd schuin gedrukt neer).

 • 7 jaar geleden LuvxuSR

  leuk artikel maar waarom zijn alleengelse woorden schuingedrukt?

 • 7 jaar geleden juul

  wil mijn verjaardag nog vieren

  leuk artikel met heel erg leuke plaatjes!

 • 7 jaar geleden _BumbleBee_

  ohh, ik wil mijn feestje in dat kasteel vieren op dat plaatje met die ballonnen! (ll)

 • 7 jaar geleden suPartyAnimal

  Haha handig, zaterdag mn verjaardag vieren

 • 7 jaar geleden dropjes

  hahaa ik ben met kerst jarig dus ik weet nog niet wanneer ik mijn feest geef.. veel gaan op vakantie..

 • 7 jaar geleden Joisjah

  wij geven binnenkort een kerstfeestje maar het is met iedereen samen afgesproken, dus brengt iedereen iets mee om te drinken/snoepen! dat scheelt ook alweer (:

 • 7 jaar geleden Elize

  Handig, ik geef zaterdag een feestje haha super

 • 7 jaar geleden Painlessx

  Dit artikel komt te laat ;p had gister mijn party!

 • 7 jaar geleden realitea

  ik heb ook echt zin om met nieuwjaar een feest te geven hahaha. (:

 • 7 jaar geleden Megaann

  Handig! Ik word a.s dinsdag 16!

 • 7 jaar geleden sunlightx

  ik denk alleen niet dat mensen die nog geen 16 zijn het houden bij frisdrank (:

 • 7 jaar geleden Confidence

  @groentjes waarom niet? Zoveel kost dat niet hoor, en mensen hebben er zelf ook plezier van. Als iemand bij ons een feest geeft neemt iedereen altijd wat mee, het kost je hoogstends 3 tot 7 euro en je krijgt er een feest voor terug mét genoeg drank en lekkere hapjes

 • 7 jaar geleden KTM

  Tip: Let op de vraag of het jou of jouw is. Niet de eerste keer dat het mij een héél klein beetje stoort :')

  Verder een goed artikel!

 • 7 jaar geleden Queen B.

  wij hebben een groot vrijstaand huis, dus het is heel handig voor mij om zon groot party te geven (en dat heb ik al heeel vaak gdaan)

 • 7 jaar geleden GhoticGirl

  ik heb onlangs een halloween feest op onze zolder gegeven, was heel erg gezellig!

 • 7 jaar geleden henlei  Cup Warmer en USB-hub met een klok-K22

  Het is verrassing!

  Je krijgt in de koude winter noodsituatie.

  Het is de plek waar je aangenaam verrast. Mis het niet

  http://snipurl.com/215hs3n

 • 7 jaar geleden o0Mufc0o

  @groentjes Zie je vaak zat gebeuren(op hbo/uni),als iemand een house party geeft dat mensen zelf drank meenemen!

 • 7 jaar geleden strangepanic

  helaaas woont mn moeder in een klein flatje, en mijn vader in een buurt met allemaal kleine kindertjes die altijd moeten slapen

  als ik zo'n vrijstaandhuis woonde en de buren er dus geen last van haddenn...

 • 7 jaar geleden Yvet

  Ik heb me 16e verjaardag niet groot gevierd dus mag nu een sweet seventien geven ;D Dit is erg handig dan!

 • 7 jaar geleden kapicino

  ik heb een cupcake-party gegeven

 • 7 jaar geleden emma sophie

  haha superhandig ! heb ook zo'n fijn groot vrijstaand huis hihi dus dat moet goedkomen !

 • 7 jaar geleden AllyWoods

  Als ik een groot mooi huis had, waren er al een paar geheime feestjes geweest! x

 • 7 jaar geleden Caitlin

  haha leuk

 • 7 jaar geleden Christy

  Handig artikel,

  ik word volgende maand 16 dus komt precies op het goede moment

 • 7 jaar geleden jex963  Kleurrijke Kerstmis cadeaus, ze zijn een grote verrassing! Mis niet de kans om het te begrijpen, want ze zijn zeldzaam geschenk, dus je hebt een onvergetelijke kerst avond.

 • 7 jaar geleden Esther92fashion

  Ik had vorig jaar samen met een vriendin van mij iets afgehuurd en toen gaven we een themafeest! Echt super gaaf! Ik had in NYC een chinese jurk gekocht. Het was een topfeest!

 • 7 jaar geleden Lymo

  @groentjes Als mensen vragen wat ik als cadeautje wil hebben dan vraag ik aan een paar mensen vaak drank (lekker wijntje of mooie fles bacardi razz)

 • 7 jaar geleden Sanne

  @CONFIDENCE, je gaat toch niet als je een feestje geeft mensen zelf vragen om drank mee te nemen?;p

 • 7 jaar geleden Confidence

  Vriendin heeft gisteren verjaardagsfeest gegeven en ik was de 'organisator', wij hadden als thema nieuwjaar (ja nu al gehe), hadden we cupcakes, kaasblokjes, toastjes, worstenbroodjes, beetje chips en gehaktballetjes. Ook één tip: vraag mensen drank mee te nemen, wij hadden daardoor iig meer dan genoeg gehe : )

 • 7 jaar geleden Inez

  leuk en handig artikel (:

 • 7 jaar geleden Chereley

  leuk artikel

 • 7 jaar geleden XXanneXXX

  JAAA! mijn vriendin gaat huiseest geven als haar ouders weg zijn :P

 • 7 jaar geleden Cindrelle

  Net gisteravond naar een feestje geweest, ze had het erg goed geregeld hoor.

 • 7 jaar geleden Avadakedavra

  Oeh, ik ga ook een feest geven .

 • 7 jaar geleden Jet

  leuk artikel!

 • 7 jaar geleden Elinelinie

  Partyyyyy ;D

 • 7 jaar geleden Emily

  ik heb gelijk zin in een feestje

 1. 1