Geluksarmbandjes

Fashion door Redactie

Geluksarmbanden komen in soorten en maten. Van de Maria-armband tot simpele touwtjes die je om kunt knopen: iedereen van jullie is vast wel bekend met een van deze kleine geluksbrengers. Toch is het vaak moeilijk om een van deze armbanden te vinden. Waar koop je geluk als je op zoek bent naar een cadeau voor je (beste) vriendin? 

Het geheim is heel simpel: je vindt het overal! Je hoeft niet per se in een exclusieve armbandenboetiek te zijn om een leuke geluksarmband te vinden. Een geluksarmband kan alles zijn. Met een beetje creativiteit kun jij ze ook zelf maken! Zie jij een simpel armbandje met een hartje er aan en denk jij daarbij direct aan je beste vriendin? Dat armbandje kan een geluksarmband zijn. Het ligt er net aan met welke boodschap jij de armband aan je vriendin geeft. Dat kan dus bijvoorbeeld ook zijn dat je hoopt dat je nog lang vriendinnen bent, of dat je bij het dragen van de armband aan elkaar kunt denken als je ver van elkaar vandaan woont.

geluksarmbandje.jpg

deze armband is te koop bij onder andere 't Oorzaakje in Leiden.

DIY

Het leukste is nog om een geluksarmband zelf te maken. Lekker uniek, heel persoonlijk en helemaal niet zo moeilijk! Een stappenplan:

1. Zoek in de stad naar een winkel waar ze mooie (leren) touwtjes en bedels verkopen. Er zijn ook vee kralenwebshops op het net te vinden.
2. Ga op jacht naar de bedels waarvan jij denkt dat ze bij je vriendin passen. Dat kan iets zijn waar jullie samen gek op zijn (schoenen bijvoorbeeld), maar het kan een hart zijn, een vredesduifje of een dier waar zij gek op is. Meer dan één bedel kan natuurlijk ook!
3. Thuis kun je met een simpele vlechttechniek de leren touwtjes vlechten en de bedels aan je armband bevestigen. Mooie knoop aan het einde van je armband en klaar is kees!
Een armband met kralen en een bijzondere bedel is natuurlijk ook een leuke optie.

Mijn eigen geluksarmbandjes:

geluksarmbandje.jpg

Deze armband heeft een vriendin voor mij gemaakt, die bedels heeft ze verzameld in allerlei kleine bedelwinkels. Er zit een goede kralen/bedelwinkel in Leiden, deze heet Lucie's Kralen Enzo, te vinden op de Nieuwe Rijn 38 in Leiden.

geluksarmbandje.jpg

Deze armband heb ik zelf gemaakt. De leren touwtjes komen ook uit Lucie's Kralen Enzo en de schelpen heb ik verzameld op het strand. De zilveren ringetjes zijn ook de koop bij kralenwinkels, maar in hobbywinkels kunnen ze je daar ook prima mee helpen.

Dus: wees creatief, leef je uit! Met een beetje vriendinnenkennis moet dat helemaal niet zo moeilijk zijn. Succes!

Door Lisanne