De gezelligste kerstmarkten!

Lifestyle door Redactie

Het kerstmarkten-seizoen staat weer voor de deur! Heb jij ook al zo'n zin in kerstshoppen, struinen langs de mooi versierde kraampjes, genieten van de winterse lekkernijen en sfeervolle muziek? Dat komt dan goed uit, want wij zetten de leukste kerstmarkten voor jou op een rijtje!

We know... Sinterklaas is inderdaad nog niet geweest! Maar nu kun je in ieder geval je kerstuitje al plannen met al je vriendinnen, misschien wel een weekendje ervoor uittrekken.

Kerstmarkt Maastricht

kerst

Tijdens de kerst wordt Maastricht omgetoverd tot Magisch Maastricht. Een kerstparadijs waarbij je jouw ogen uitkijkt! Er is voor elk wat wils. Doe er inspiratie op voor kerstcadeaus of scoor leuke items voor in de kerstboom. Of ga op de foto met de Kerstman! Maastricht pakt niet alleen uit met een markt, maar organiseert daarnaast op verschillende locaties - zowel buiten als binnen - tentoonstellingen, live optredens en theateruitvoeringen. Knort je maag inmiddels van al die kerstachtige activiteiten? Geen probleem, want er zijn tientallen kraampjes waar je onder andere poffertjes, oliebollen, wafels en pannenkoeken kunt eten. Jammie!

Maar de kers op de taart is toch wel de ijsbaan wat de eyecatcher van het Vrijthof is! Schaats een rondje op de gigantische schaatsbaan onder het genot van warme chocolademelk. Mocht schaatsen toch niet jouw ding zijn, dan staat er ook nog een 60 meter hoge reuzenrad! Perfect om de prachtige omgeving van bovenaf te bewonderen.

Openingstijden kerstmarkt Maastricht:
30 november - 31 december 2012
maandag t/m woensdag 11:00 - 20:00 uur
donderdag t/m zaterdag 10:00 - 22:00 uur
zondag 12:00 - 18:00 uur

Kerstmarkt Valkenburg

kerst

De kerstmarkt in Valkenburg is een begrip in Nederland. Deze stad is in november en december een knusse en gezellige kerstmarkt, waar je zeker in de kerststemming komt. Wat mag je niet missen? De kerstparade in het centrum, een sprookjesachtige optocht met kerstachtige praalwagens, begeleid door koren en dansacts. Zorg wel dat je op tijd bent: de parade start elke woensdag en zaterdag om 19:00 uur.

Bijzonder zijn de twee grotten - de Fluweelengrot en de Gemeentegrot - die omgetoverd worden tot een waar kerstparadijs. Je komt je ogen en oren tekort! Geniet tijdens de wandeling door de grotten van de muziek, de heerlijke hapjes en drankjes en kom er vervolgens uit met een bomvolle tas met kerstitems.

Openingstijden kerstmarkt Valkenburg:
16 november - 23 december 2012
Gemeentegrot:
maandag t/m vrijdag 12:00 - 21:00 uur
zaterdag en zondag: 10:00 - 21:00 uur
Fluweelengrot:
zondag t/m donderdag 10:00 - 19:00 uur
vrijdag en zaterdag 10:00 - 21:00 uur
Uitzonderingen:
23 december 10:00 - 18:00 uur
Entree: volwassenen 5,- Euro - 5-12 jaar 3,- Euro

Kerstmarkt Monschau

kerst

Danique's favoriete kerstmarkt is die in het romantische Monschau (vlak over de grens in Duitsland). Met het oude centrum en oude gebouwen beleef je de kerstsfeer volop. Struin de gezellig markt af en zoek naar mooie kerstballen en kerstcadeaus. Rust tussendoor uit met een glaasje Glühwein met feestelijke muziek op de achtergrond. Een beetje sneeuw maakt de markt in Monschau - samen met de vele lichten en kerstdecoraties - helemaal compleet. Romantischer kan niet!

Openingstijden kerstmarkt Monschau:
23 november - 23 december 2012
vrijdag en zaterdag 11:00 - 21:00 uur
zondag 11:00 - 20:00 uur
Uitzonderingen:
25 november gesloten

Kerstmarkt Düsseldorf

kerst

De populairste kerstmarkt is misschien wel die in Düsseldorf. Niet zo gek, want het is makkelijk te bereiken en het is een super kerstbestemming. Je kunt door de versierde straten met glinsterende kerstverlichting struinen onder het genot van warme chocolademelk of een glaasje Glühwein. Aan kraampjes geen gebrek, er zijn er namelijk - verspreid over 5 pleintjes - 250 van! Elk pleintje heeft zijn eigen charme en ze zijn makkelijk te voet te bereiken.

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf:
22 november - 23 december 2012
zondag t/m donderdag 11:00 - 20:00 uur
vrijdag en zaterdag 11:00 - 21:00 uur
Uitzonderingen:
25 november gesloten

Kerstmarkt Antwerpen

kerst

Wederom een markt over de grens, maar zeer goed te bereiken: Antwerpen! De kerstmarkt in Antwerpen biedt spetterend winterplezier. De Grote Markt, Suikerrui, Handschoenmarkt en Groenplaats worden elk jaar versierd met fonkelende kerstverlichting en leuke kerstdecoraties. Koop er handgemaakte kerstballen, houten engeltjes of andere items die jouw kerstboom helemaal afmaken. Voor de ultieme Belgische beleving kun je genieten van een Vlaams frietje. Eenmaal opgeladen kun je een rondje schaatsen op de schaatsbaan. Kortom: genoeg te doen en vooral te zien!

Tip: Zoals wij hierboven ook al zeiden: maak er een weekendje weg van! Een betere kerstactiviteit kun je je niet wensen. Gezellig met een groepje vriendinnen, romantisch met je lover of knus met je familie!

Openingstijden kerstmarkt Antwerpen:
8 - 31 december 2012
zondag t/m donderdag 12:00 - 20:00 uur
vrijdag en zaterdag 12:00 - 22:00 uur
Uitzonderingen:
Op kerstavond gesloten
IJsbaan en kerstmarkt op het Steenplein geopend t/m 6 januari 2013
Koopzondag op 16 en 23 december

Welke kerstmarkt ga jij bezoeken? En natuurlijk welke leuke markten missen wij hierboven? Deel ze hieronder!

Bron: kerstmarkten, dusseldorfkerstmarkt, allesoverantwerpen, magischmaastricht

Door: Emma