Griezel, gruwel Halloween activiteiten

Lifestyle door Redactie

Het is nu ECHT bijna tijd voor Halloween. Helaas wordt Halloween in Nederland nog steeds niet zo groot gevierd zoals ze dat in Amerika doen. Hier geen optochten door de straten en trick or treating aan de deur. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we het feestje in Nederland dan maar gewoon even voor het gemak vergeten. Wij zetten de leukste Halloween activiteiten op een rij.

halloween

1. Scary Movie Night

Ons favoriete genre is het niet, de horrorfilm, maar eens per jaar maken we een uitzondering. Een Halloween is niet compleet zonder extreem enge film! In dit artikel zetten we de meest leuke voor jullie op een rijtje. Echt geen trek in een griezelfilm? Dan is een Halloween aflevering van jouw favoriete serie misschien wel een goed alternatief? Series als Glee, Vampire Diaries, Gossip Girl & Friends hebben allemaal een Halloweenspecial gemaakt. Benieuwd welke het precies zijn? Ook hier maakten we een lijst van: kijk dan hier.

Je kunt de films natuurlijk in je eentje kijken, vergezeld van popcorn en groene limonadesiroop.. Maar je kunt natuurlijk ook een gezellig feestje organiseren. Natuurlijk geen gewoon feestje, maar een VERKLEEDFEESTJE! Maak griezelige uitnodigingen waarop duidelijk staat dat je het spookhuis niet mag betreden zonder griezelige outfit. Je huis verander je dan natuurlijk in een spookhuis, inclusief spooky food!

halloween

2. Pompoen versieren

Dit móet je vroeger vast al wel eens gedaan hebben? Een pompoen uitgehold en vervolgens voorzien van een griezelgezichtje? Dit was voor ons altijd het allerleukste van het hele Halloween gebeuren.

Hoe je dat doet?

Benodigdheden:

- Een ronde pompoen
- Een prikker, bijvoorbeeld een dikke naald
- Plakband
- Schaar
- Een mesje
- Een lepel
- Keukenpapier

1. Markeer met een prikker waar je de bovenkant van de pompoen wilt verwijderen.

2. Snijd met een keukenmesje voorzichtig de bovenkant van de pompoen op het lijntje dat je zojuist gemarkeerd hebt.

3. Hol met een mesje en lepel voorzichtig de pompoen uit. Je hebt hier ook speciale schrapertjes voor, die kun je bij het tuincentrum halen.

4. Als de pompoen is uitgehold kun je met de prikker weer een patroontje tekenen op de pompoen.

5. Vervolgens snij je dat patroontje uit met het scherpe keukenmesje.

6. Waxinelichtjes erin, lichten uit en GRIEZELEN maar!

3. Homemade Halloween Snacks

Je Halloween snacks? Die maak je natuurlijk gewoon zelf. Wij vonden twee recepten voor hele makkelijke, maar daardoor niet minder griezelige snacks! En o ja, deze zijn nog (relatief) gezond ook!

Hersenen van meloen

 HALLOWEEN

Benodigdheden:
Een (liefst pitloze) watermeloen
Een dunschiller
Een klein mesje
Een groot mes

1. Snijd de onderkant van de watermeloen zodat hij niet gaat rollen.

2. Snijd met de dunschiller de schil van de watermeloen.

3. Maak met het kleine mesje een patroon van hersenen in de watermeloen.

4. Met het grotere en scherpere mes snijd je het patroon dat je zojuist getekend hebt uit.

5. Voilà!

Gebitjes

 HALLOWEEN

Benodigdheden:
- Appels
- (mini) Marshmallows
- Pindakaas

1. Snijd je appel in partjes.

2. Besmeer met pindakaas

3. Leg de mini marshmallows op de ene helft.

4. Leg er een volgend appelpartje bovenop.

5. Voilà!

4. Verander je huis in een spookhuis

halloween

Bedek je bank met witte kleden, verscheur een dun verwassen laken en hang het als spinnenrag aan de muur, knip kartonnen muizen uit zwart papier en plak ze op de trap, teken een eng gezicht in een spiegel. Verander witte ballonnen in spookjes, wees niet te zuinig met de plastic insecten en maak je eigen bloedende kaarsen.

Hoe je dat laatste doet? Steek een rode kaars aan. Zet een witte kaars op een krant in een kandelaar en besprenkel je witte kaars met het rode kaarsvet. Voila!

Natuurlijk zorg je ook voor genoeg (dode) bloemen en zet je een griezelig muziekje (de soundtrack van scream bijvoorbeeld) op de achtergrond aan. Durf jij je huis nog binnen te gaan?

Ga jij je hier aan wagen?! Wij zijn benieuwd….

Bronnen: Weheartit, Halloweenpumpkins.be
, Instructables & Martha Stewart

Door Annemerel