Lifestyle

Trendy Goede Doelen

 

Steeds meer mensen - en ook vooral jongeren - besteden aandacht aan goede doelen. Ze storten geld, zetten inzamelingsacties op en ga zo maar door. Door deze groei in 'liefdadigheid' komen er ook steeds meer 'trendy' goede doelen. Bijvoorbeeld een hip item of trendy fashion musthave waarvan de opbrengst (gedeeltelijk) naar een goed doel gaat. En dat is natuurlijk helemaal mooi, zo hebben gever én ontvanger baat bij de liefdadigheid.
Overigens is dit geen belediging voor doelen die niet zulke acties hebben, dat zijn natuurlijk ook geweldige initiatieven en moeten ook zeker gesteund worden!

De Artbag
o.a. te verkrijgen via de Bijenkorf, Esprit, Cinderella schoenen, Fair Trade Shops, Wereldwinkel, FORECAST, Christine le Duc, Levi's Stores, Dockers Stores


Geef 5 euro voor een ArtBag en red een leven! Er zijn weer vier nieuwe Artbags, deze keer ontworpen door Viktor& Rolf, tekenaar Dick Bruna, fotograaf Carli Hermès en kunstenaar Clemens Briels. De productie van de tas wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. De volledige opbrengst van de actie komt ten goede aan aidsprojecten van STOP AIDS NOW!

Pink Ribbon
o.a. te verkrijgen via hier (online), via Livera, Hunkemöller, Miss Etam en Bijenkorf)

Koop deze parelarmband met roze strik (of een ander artikel uit de PR webshop) en steun daarmee stichting Pink Ribbon. Deze stichting heeft als doel om in de borstkankermaand oktober aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker. Dit gebeurt samen met KWF Kankerbestrijding onder het motto: ‘ga borstkanker te lijf’, voor minder kans op borstkanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven na borstkanker.

Innerpower
te verkrijgen via www.innerpower.nl

Door via Innerpower een sieraad (met het bekende War Child poppetje) te kopen, steun je stichting War Child. War Child Nederland helpt oorlogskinderen bij het verwerken van hun oorlogservaringen. Door specifieke creatieve activiteiten, zoals muziek en tekenen, leren kinderen spelenderwijs weer samenwerken, overwinnen ze hun angsten, kunnen ze hun emoties kwijt en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Nadat ze jarenlang van alles vernietigd en kapot hebben zien gaan, ontdekken ze eindelijk weer eens het gevoel van trots en eigenwaarde (innerpower). Dat is niet alleen van belang voor hun eigen ontwikkeling, maar ook voor de toekomst van kinderen in oorlogsgebieden.

Red Ribbon
te verkrijgen via www.stopaidsnow.nl

De Red Ribbon is het internationale symbool van solidariteit met mensen met hiv/aids. De prachtige Red Ribbons van STOP AIDS NOW! zijn handgemaakt door vrouwen in Zuid-Afrika die het slachtoffer zijn geworden van aids. Door Red Ribbons te maken in een zaaltje van het McCord Ziekenhuis verdienen ze wat geld bij. Ook ontmoeten ze andere vrouwen die hetzelfde is overkomen, krijgen ze informatie en blijven ze in contact met het ziekenhuis. Je krijgt zo'n bijzonder lintje als je je nu aanmeldt als donateur van STOP AIDS NOW! voor 5 euro per maand of eenmalig 60 euro.

KiKa boekje
o.a. verkrijgbaar via boekhandels en grote winkelketens

Het boek Hilarisch "lachen met sterren" is te koop in de boekhandels en grote winkelketens, voor 12,50. Met de aanschaf van dit boek steun je vele kinderen in hun strijd tegen kanker.

Unicef
O.a. te verkrijgen via www.unicef-shop.nl en wereldwinkels


Door deze Unicef handgemaakte kaarsenset te kopen voor 11,95, of misschien de wasknijpers voor je kaarten (in de vorm van hartjes) voor 3,70, steun je Unicef.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved