Lifestyle

Kopen op Internet

Tegenwoordig kun je een hoop kleding op internet kopen. De makkelijkste en vaak ook goedkoopste weg is die via veiligsites. Een paar daarvan zijn Marktplaats, 2dehands.nl en natuurlijk Ebay. Veel nooitgedragen of één-keer-gedragen (merk)kleding is daar te koop voor een spotprijsje. Doen! denk je dan. Of toch niet ? Ik zocht het voor je uit en geef je een paar heel handige tips.

  • Een duur merktruitje voor 10 euro ? Dat kan niet echt betrouwbaar zijn. Laat je gezonde verstand (of dat van je ouders) een keer werken en ga niet meteen op het eerste de beste aanbieding af. Louis Vuitton tasjes van twintig euro kan ook echt niet. Het komt mooi over, maar het is echt TE mooi om waar te zijn.

  • Als je iets wilt bestellen en je ziet een maat (waarvan je denkt dat het wel eens jou zou kunnen passen) beslis dan niet te snel. Vraag of ze het kledingstuk even willen opmeten, bijvoorbeeld in de wijdte of lengte. Zo kun je zien of het jou zal passen en kom je niet voor verrassingen te staan.

  • Vraag ALTIJD foto's van het object. Soms staan er al foto's bij, dat is erg handig - maar let op! Vraag altijd om een foto van dichtbij. Truitjes kunnen er glad of 'echt' uitzien van veraf, maar in werkelijkheid kan het best een nepper zijn met een hele hoop pluisjes.

  • Betaling en verzending kan op vele manieren. De meest gangbare is dat jij een bankgiro of acceptgiro invult en daarmee een bedrag overmaakt naar de verkoper. Dit kan natuurlijk ook via internetbankieren (en is een stuk handiger, dus vraag het beginnerspakket aan bij je bank !). Daarna stuurt de verkoper het object op. Je kunt het ook afhalen of een punt afspreken om te overdragen, maar dit komt niet zo vaak voor.

  • Bij de meeste veilingsites is er een stemsysteem. Zo kun je goede verkopers herkennen aan een hoop 'positieve stemmen'. Dit zijn reacties van kopers die vonden dat het een prettige samenwerking was. Koop dus eerder van iemand die goed bekend staat dan van een onbekende aanbieder.

  • Vraag van tevoren aan je verkoper of je het nog kunt ruilen als het niet goed is. Vraag ook wat PRECIES de staat is van het object en bijvoorbeeld hoe vaak het  gewassen is. Maak duidelijke afspraken, zorg dat je dadelijk niet iets hoeft te houden wat je eigenlijk niet wilt hebben (of wat niet goed is).

  • Nog andere vragen ? Op de meeste veilingsites is een FAQ (Frequently Asked Questions) aanwezig. Daar staan de vaakst voorkomende vragen in.
Links naar veilingsites:

Succes !
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved