Lifestyle

Verdien je rijk !

Het is niet lastig om geld te verdienen. Je moet het alleen (heel) slim aanpakken! Ik help je een handje zodat je voor komende zomer een klein budgetje op kunt bouwen om bijvoorbeeld uitgebreid te kunnen gaan shoppen...!

Zoek een bijbaantje
Doh ! zul je denken. Natuurlijk is dat de eenvoudigste manier om aan een extra zakcentje te komen. Maar pak het slim aan! Reageren op advertenties in bladen heeft meestal weinig zin, en sowieso vinden werkgevers het veel leuker/slimmer als je zelf op hen afstapt. Loop gewoon eens binnen bij dat ene leuke restaurantje, de supermarkt bij jou in de buurt of een kledingwinkel. Ga nooit dingen aan een andere werknemer vragen, vraag altijd alleen even of je de bedrijfsleider kunt spreken. Is hij er niet, vraag dan om een telefoonnummer zodat je kunt bellen voor een nieuwe afspraak.
Is het zover? Let dan goed op je kleding. Ook al is het een bijbaantje, je uitstraling is vaak erg belangrijk. Vooral je haar is important, zorg dat je het netjes hebt gekamd of doe het op een vlot staartje. Laat het niet lang hangen, vooral niet als het vet of nat is. Zorg daarnaast voor casual kleding. Sneakers (niet al te sportief) of lage schoentjes doen het altijd beter dan (lompe) laarzen. Probeer er fris en energievol uit te zien. Gebruik nooit te veel make-up zoals dikke eyeliner of lippenstift, dat schrikt af !
Ga niet ergens werken waar je het niet leuk vind, zoals in een vieze tuinkas (als zomerbaantje) of een veel te druk restaurant. Je baas zal aan je zien dat je het niet leuk vindt, al gauw zul je er moe/chagrijnig uitzien of wil je afbellen. Reageer of solliciteer alleen op baantjes die je écht leuk lijken. En dat is niet eens zo moeilijk! Wie wil er nou niet in een ijssalon werken waar veel lekkere boys rondlopen, of in een snoepwinkel waar je een hoop mee naar huis mag nemen...?

Ga oppassen
In tegenstelling tot het vorige moet je voor een babysitbaantje wél op advertenties reageren. Zoek in plaatselijke supermarkten op het vraag & aanbod bord naar kaartjes waar ze een oppas zoeken. Kijk in tuinen voor ooievaars of in de krant waar baby's zijn geboren. Aarzel niet en stuur een attent briefje naar de ouders en vertel kort wie je bent, wat je doet en dat ze je kunnen bellen als ze over een tijdje een oppas nodig hebben.
Babysitadresje gevonden? Lucky you! Nu kan het geld binnenstromen. Voor één kind is rond de drie à vier euro een redelijk bedrag. Voor twee of meer kinderen ligt het rond de vier à vijf euro. Als je moet blijven slapen, zorg er dan voor dat je doorbetaalt wordt ! Natuurlijk zit er ook een verschil in bedragen of het kind al op bed ligt of niet...

Klussen
Bied je vader, moeder, buur, vriend of iemand anders aan om te klussen in en om het huis. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn! Een tafeltje oververven, een garage opruimen, de auto wassen of de keuken stofzuigen. Je kunt van tevoren een bedrag afspreken, maar omdat je 'je werkgever' kent, hoeft dat niet perse. Als je vindt dat je te weinig kreeg, kun je er ook heel makkelijk over praten.

Honden uitlaten
Kun je goed met dieren omgaan? Start dan samen met een vriend of vriendin een hondenuitlaat service op! Dat is helemaal niet moeilijk. Hang in de plaatselijke supermarkten briefjes op met je naam en telefoonnummer. Mensen in de buurt kunnen je dan bellen als ze hun hond uitgelaten willen hebben. Spreek een plaats en tijd af en informeer wat voor hond het is en hoelang hij uitgelaten moet worden. Voor een halfuurtje lopen kun je rond de vier euro vragen.

Gebruik je kennis
Ben je heel handig in kleren verstellen, computers installeren of fietsen maken? Gebruik dan je kennis en help je buurtgenoten erbij! Laat, via de buurt- of sportvereniging, je ouders of kwebbelende buren doorschemeren dat je goed in het een of ander bent. Wedden dat binnen de kortste keren er iemand belt of je hem kunt helpen? En dat gaat natuurlijk als een lopend vuurtje rond...

Lukt dit je allemaal niet? Surf dan voor een laatste kans naar www.nibud.nl en vergelijk het zakgeld en/of kleedgeld van jezelf met dat van de gemiddelde Nederlandse jongere van jouw leeftijd. Is dat van jou minder? Laat het aan je ouders zien en... zeuren maar !

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved