Lifestyle

Verdien je rijk !

129

Het is niet lastig om geld te verdienen. Je moet het alleen (heel) slim aanpakken! Ik help je een handje zodat je voor komende zomer een klein budgetje op kunt bouwen om bijvoorbeeld uitgebreid te kunnen gaan shoppen...!

Zoek een bijbaantje
Doh ! zul je denken. Natuurlijk is dat de eenvoudigste manier om aan een extra zakcentje te komen. Maar pak het slim aan! Reageren op advertenties in bladen heeft meestal weinig zin, en sowieso vinden werkgevers het veel leuker/slimmer als je zelf op hen afstapt. Loop gewoon eens binnen bij dat ene leuke restaurantje, de supermarkt bij jou in de buurt of een kledingwinkel. Ga nooit dingen aan een andere werknemer vragen, vraag altijd alleen even of je de bedrijfsleider kunt spreken. Is hij er niet, vraag dan om een telefoonnummer zodat je kunt bellen voor een nieuwe afspraak.
Is het zover? Let dan goed op je kleding. Ook al is het een bijbaantje, je uitstraling is vaak erg belangrijk. Vooral je haar is important, zorg dat je het netjes hebt gekamd of doe het op een vlot staartje. Laat het niet lang hangen, vooral niet als het vet of nat is. Zorg daarnaast voor casual kleding. Sneakers (niet al te sportief) of lage schoentjes doen het altijd beter dan (lompe) laarzen. Probeer er fris en energievol uit te zien. Gebruik nooit te veel make-up zoals dikke eyeliner of lippenstift, dat schrikt af !
Ga niet ergens werken waar je het niet leuk vind, zoals in een vieze tuinkas (als zomerbaantje) of een veel te druk restaurant. Je baas zal aan je zien dat je het niet leuk vindt, al gauw zul je er moe/chagrijnig uitzien of wil je afbellen. Reageer of solliciteer alleen op baantjes die je écht leuk lijken. En dat is niet eens zo moeilijk! Wie wil er nou niet in een ijssalon werken waar veel lekkere boys rondlopen, of in een snoepwinkel waar je een hoop mee naar huis mag nemen...?

Ga oppassen
In tegenstelling tot het vorige moet je voor een babysitbaantje wél op advertenties reageren. Zoek in plaatselijke supermarkten op het vraag & aanbod bord naar kaartjes waar ze een oppas zoeken. Kijk in tuinen voor ooievaars of in de krant waar baby's zijn geboren. Aarzel niet en stuur een attent briefje naar de ouders en vertel kort wie je bent, wat je doet en dat ze je kunnen bellen als ze over een tijdje een oppas nodig hebben.
Babysitadresje gevonden? Lucky you! Nu kan het geld binnenstromen. Voor één kind is rond de drie à vier euro een redelijk bedrag. Voor twee of meer kinderen ligt het rond de vier à vijf euro. Als je moet blijven slapen, zorg er dan voor dat je doorbetaalt wordt ! Natuurlijk zit er ook een verschil in bedragen of het kind al op bed ligt of niet...

Klussen
Bied je vader, moeder, buur, vriend of iemand anders aan om te klussen in en om het huis. Dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn! Een tafeltje oververven, een garage opruimen, de auto wassen of de keuken stofzuigen. Je kunt van tevoren een bedrag afspreken, maar omdat je 'je werkgever' kent, hoeft dat niet perse. Als je vindt dat je te weinig kreeg, kun je er ook heel makkelijk over praten.

Honden uitlaten
Kun je goed met dieren omgaan? Start dan samen met een vriend of vriendin een hondenuitlaat service op! Dat is helemaal niet moeilijk. Hang in de plaatselijke supermarkten briefjes op met je naam en telefoonnummer. Mensen in de buurt kunnen je dan bellen als ze hun hond uitgelaten willen hebben. Spreek een plaats en tijd af en informeer wat voor hond het is en hoelang hij uitgelaten moet worden. Voor een halfuurtje lopen kun je rond de vier euro vragen.

Gebruik je kennis
Ben je heel handig in kleren verstellen, computers installeren of fietsen maken? Gebruik dan je kennis en help je buurtgenoten erbij! Laat, via de buurt- of sportvereniging, je ouders of kwebbelende buren doorschemeren dat je goed in het een of ander bent. Wedden dat binnen de kortste keren er iemand belt of je hem kunt helpen? En dat gaat natuurlijk als een lopend vuurtje rond...

Lukt dit je allemaal niet? Surf dan voor een laatste kans naar www.nibud.nl en vergelijk het zakgeld en/of kleedgeld van jezelf met dat van de gemiddelde Nederlandse jongere van jouw leeftijd. Is dat van jou minder? Laat het aan je ouders zien en... zeuren maar !

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

129 reacties

 • 7 jaar geleden girlscener11

  wat je ook kunt doen is het slim aanpakken! ik had laatst een ideetje. soms verkopen ze bij de bibliotheek (bij mij dan) boeken voor weinig geld die vaak nog in goede staat zijn. bijvoorbeel een heel intact boek met miss een scheurtje, maar iets van $2,-

  koop die dan, en verkoop ze voor meer op bol.com als 2de hands (duh)niet zggen dat het uit een bieb komt! wel verkopen voor iets van $3,- meer, anders lijdt je alleen maar verlies!

 • 8 jaar geleden xjojox123

  @claire444 lul maar lekker door jij stinky :6 haha grapje...

  maar je moet gewoon niet zo opscheppen! eigen schuld stinky:6

 • 9 jaar geleden cosmeticaholic

  Ik wil van de zomer bij een callcenter werken. Daar kun je echt goed mee verdienen.

 • 9 jaar geleden brendaa94

  claire waarom kijk je dan op dit gedeelte jij hebt tog geen geld nodig dus hou maar gewoon op oke!!

 • 9 jaar geleden Laura

  HAHAHA idd. claire;

  denk niet dat je heel wat bent ofzo ;$

 • 9 jaar geleden kisskiss02

  @ claire;

  wat praat je man,

  beter hou je gewoon je bek, oke?

 • 10 jaar geleden Kaylie

  Als 14 jarige mag je nog niet oppassen ofwel ?

 • 10 jaar geleden Dari

  ben nog maar elf.

 • 10 jaar geleden BourjoisSecret

  Nou ik werk dus al 3 jaar, heb ik de albertheijn gewerkt en ik werk nu bij de vero moda, ik verdien ongeveer rond de 200/250 per maand en ik krijg nog van mijn stage rond de 100 euro per maand dus ik ben harstikke tevreden met wat ik heb. En als ik die 600 nepgeld ook had zou ik het eerder een deel aan de goede doel geven dan te lopen zogenaamd opscheppen bij de girlscene. Open je eigen website als je zoveel geld hebt.

 • 10 jaar geleden lovefaces

  @ Knuffelbeer :

  of niet hea.

  +

  claire444.

  je hoeft niet

  optescheppen.

  oowr

 • 10 jaar geleden LOVE_YOUX

  nou leuk voor je hoor.

 • 10 jaar geleden Knuffelbeer

  wat ben jij voor kutkind claire?

 • 10 jaar geleden claire444

  mijn oudres zijn al rijk ik krijg 600 kleedgeld per maand en per week 300 euro

 • 10 jaar geleden Karen

  Ik moet nog 2jaar wachten tot ik naar die winkels mag!

  en ik kan na 6juni (dan ben ik 14) wel vakken vullen,

  maar ik wil liever vanaf me 15de kassiere worden =]!

  er was wel een baantje als krantenbezorger vrij!

  elke Woensdagmiddag 10á15 kranten rondbrengen ;]!

  en dan verdien ik 40euro! per maand!

  Mocht niet van me vader >!

  echt zoo balen!

 • 10 jaar geleden xxNellekexx

  Er is dus totaal geen mogelijkheid voor mij om hier als 14 jarige geld te verdienen

  Iedereen in de buurt heeft al oppassers(en ik doe het niet bij vreemden)

  Krantenwijken zijn al bezet+ikbendaareerlijkgezegdnietgediscip lineerdgenoegvoor

  Winkels moet je 15 voor zijn

  Geen honden in de buurt behalve mijne

  En mijn ouders zijn te gierig om me te betalen voor klusjes.

  I need a little help?

  && Surviver,Shaniiqua zijn inderdaad irritant:Getalife.

 • 10 jaar geleden Angelxb

  @survivor

  je bent heel irirant.

  @hiniq_love

  en jij ook , hou op met reclame maken!

 • 11 jaar geleden dorisje

  Netzo als zovele heb ik al een bijbaantje... maar bij mij ligt dat denk ik toch net even iets anders want ik moet er 2 hebben.....omdat ik voor mijn studie uitwonende ben en in de weekende en vakanties thuis ben wil ik er dus nog 1 zoeken voor doordeweeks. die van het nibut dat werkt duss ook niet voor mij want ik krijg 275,- per maand om mijn kamer mee te kunnen betalen en voorderest heb ik ervoor gewerkt in de vakanties. ik zit wel echt in zo een studenteomgeving duss baantjes zijn ver ver ver te zoeken

 • 11 jaar geleden Sinaassappel

  DIe honden uitlaat service,

  echt een super idee!!

  En VIetamintje, als je 12 bent (bijna 13) kan je op marktplaats een advertentie zetten en oppas vragen.. je moet het wel een beetje officieel doen, dan krijg je vaak veel reacties (zet wel erbij waar je woont e.d)

  Of doe gewoon briefjes in de buurt door de bus. werkt erg goed!

  xx

 • 11 jaar geleden linaaaaaaaaa

  Als je dertien bent kan je een krante wijk nemen gha ik oowk doen over een paar maanden als ik dertienben (ben nog maar twaalf)

 • 11 jaar geleden linaaaaaaaaa

  14 en op kantoor werken kan tog nie:S

 • 11 jaar geleden Sharon

  Ik ben 14 en ik werk op kantoor.

  Het verident goed!

 • 11 jaar geleden amber

  klusjes bij mij thuis krijg ik geen geld voor

  vinden ze Onzin !!

 • 11 jaar geleden Nikki05

  Je kunt ook in de krant een advertentie plaatsen dat je een baantje zoekt. leg uit wat je kunt en wilt en laat de reacties maar komen. want in de lokale krant is een advertentie meestal gratis..

 • 11 jaar geleden fleurrr

  ben pas elf!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 11 jaar geleden Fiore_

  ga binnenkort starten met mijn nieuwe baantje in de bakker

 • 11 jaar geleden Sandy

  ben pas 13 -_-

 • 11 jaar geleden Nathalie

  @wannaloveyou, heb dat ook. ik woon in een heel erg klein dorpje en alle winkels en krantenwijkjes zijn al bezet. echt zoo kut.

 • 11 jaar geleden Wannaloveyou

  ummhh.. ik ben 13 en dus te jong.. wie heeft tipzz om toch aan geld te komen....?? Pls ik wordt Gek :ehbo:

 • 11 jaar geleden Misz_Sunshine

  ik ben ook maar eens hard opzoek,

  kheb nu ong. 180 euro p/m door stage lopen =D

  is wel handig ben 17 jaar en loop 2 dagen per week stage

  Dinsdag van 9 tot 18.00 en zaterdag van 9 tot 14.00u

  Dus dan vind ik 180 euro egt netjes voor een stage plaats

  maar nog iets extra's erbij zou wel handig zijn

  Iemand tips? voor leuke plekken.of iemand een leuke ervaring? ik ben niet echt een werker dus, ik meot t echt leuk vinden. maar ja wat is dan leuk om te doen ?

  kUsz

 • 11 jaar geleden Romy Petitjean

  Haha ik durf niet zomaar bij een bedrijf ofzo aan te kloppen voor werk hoor! Ik ben met dat soort dingen echt een scheiterd. Als ik werk zou zoeken zou ik het via via doen , of met een vriendin ofzo!

 • 11 jaar geleden xNAAOMI

  ik ben slecht in klusjes dOen, bang voor hOnden & kan geen fietsen repareren ofzo! en Opassen mag ik niet =S.

 • 11 jaar geleden XxJozzjuHxX

  ik heb een oppasbaantje en dan verdien ik 3,- per uur.. maar ik wordt bijna nooit gevraagd =S zou zooo graag in een restaurantje ofzo willen werken maar ben nog maar 13

 • 12 jaar geleden _Sanna

  Ik zou wel in het chasse willen werken maar ik denk dat het neit bepaald een grote kans is dat ik daar word aangenomen. :P

 • 12 jaar geleden ANRO

  kheb geen werk !

  ben hard op zoek

 • 12 jaar geleden maaaaike

  ik werkte in de asperges maar dat is nu afgelopen .

  verdiende wel vet goed! soms wel €20. in 3 uur.

  maar ga nu met een vriendin werk zoeken

 • 12 jaar geleden Rebecca

  Ik wil oppassen ik ben dol op kinderen!

 • 12 jaar geleden marri

  Ik werk in een restaurant en ik pas af en toe af =)

 • 12 jaar geleden Loveyou__

  Ik wil gaan Oppassen want ik hou wel van kinderen =D

 • 12 jaar geleden Roal

  Ik ga bezig als oppas

 • 12 jaar geleden ChlotjJ

  Ik bezorg krantjes.

 • 12 jaar geleden Anneeee

  Ik pas soms op,, doe nu aarbijen plukken & heb ook in de tulpen gewerkt dus ik verdien genoeg!

 • 12 jaar geleden chhh

  ik pas op en ik werk en ik heb een honden uitlaatservice met me vriendin waar we goed mee verdienen!

 • 12 jaar geleden lau

  ik pas op osp 4 kinderen en krijg 2,50 per uur ik weet niet of die 4-5 euro per uur is maar anders vind ik dat echt veel!

 • 12 jaar geleden NoRiz

  Ik werk elke zaterdag en in de vakanties in een 'vieze tuinkas' :P

  Heb het er erg naar m'n zin hoor! Veel leeftijdsgenoten en de radio staat aan.. Gewoon oude kleren aan, niks aan de hand!

  Ik verdien 3,- per uur, dus op een normale zaterdag ong 15,-

  Vind k genoeg

 • 12 jaar geleden Fiore_

  ik werk elke zaterdag in een bloembollenbedrijf.. is niet zo heel erg! het is leuk dat je leeftijdsgenoten er werken. En in de vakanties ga ik bollen pellen, 5 dagen per week. Oja, ik werk ook in het asiel, maar daar verdien ik niets mee, ik doe het alleen omdat het zo leuk is..

 • 12 jaar geleden stefaniesnoep

  Ik heb laatst toevallig ook gewoon mailtjes gestuurd naar verschillende 'bedrijven'. Meteen erna verschillende reacties terug & werd ik uitgenodigd voor n gesprek bij de schouwburg.(garderobe ofso) Afwachten..!! Bij de tomaten verdien ik (15 jaar) 3 euro wel lekker verdient, maar wel kut werk om blad te plukke ....

 • 12 jaar geleden melindavw

  @ JNKK -> 2.74 is een normaal bedrag hoor voor een 15jarige als je in een winkel/supermarkt werkt, meer krijg je niet hoor!!

 • 12 jaar geleden Rebecca  Ik ga een zieke vriendin van mam helpen =)

 • 12 jaar geleden prettylove

  ik wil oppassen maar kan nooit ergens een adressje vinden

  -.-

 • 12 jaar geleden Genietoloog

  Een leuke tip is funshoppen!

 • 12 jaar geleden Donna_whoelse

  @ Einjeru_veer

  Heb ik ook gedaan, in de komkommers. Noujaaa is echt zoo kut. Dat plukken viel nog wel mee. Maar toen moest je ze zo snel mogelijk in dozen doen. anders loopt je bak over. Ik moest ze op een hele grote stapel zetten en een x vielen al die dozen boven op me. x'D

 • 12 jaar geleden Cherry

  jnkk ; bij n supermarkt(ik neem aan dat bas vd heijden n supermarkt is?) krijg je zoieso een minimaal jeugdloon, en als je 15 bent is dat nou eenmaal niet zo veel .. en volgens mij zit jij al vet boven t minimum!

 • 12 jaar geleden X_Kristie

  Vakken Vullen .. Oppassen.. Klusjes Rondhuis..Zak geld.. En toch heb ik nooit genoeg geld =p

 • 12 jaar geleden Einjeru_veer

  Pff.. ik heb Komkommers geplukt ..!

  NOOIT DOEN als je geen armen mt schrammen wilt hebben!

 • 12 jaar geleden Sealive

  Ik heb een poosje in de bieten staan wieden, nou das buffelen met 30 graden..

 • 12 jaar geleden CHRxLOTT

  Ik pas regelmatig op, vrijdagavond & zaterdagavonds. Mn pa quizt regelmatig met een paar anderen ( gewoon voor het plezier niet op tv fzo gwn in parochiezaaltjes (zo'n quizzen heb je in België vet veel !) ) en en aantal van die anderen van zijn groep hebben kinderen, en telkens als ze gaan quizzen pas ik op bij hen omdat beide ouders dan weg zijn. Ik verdien zo'n 25 à 30 euro, dan babysit ik van 19 u tot ongeveer 1u. ( de kinderen moeten meestal al om 22u gaan slapen dus dan zit ik daar 3 uur alleen, maar ik kijk meestal films of ik lees).

  Daarmee verdien ik zo'n 75 euro per maand, + kledinggeld, en daarmee heb ik genoeg!

  Ik ben 14 (bijna 15), en bij ons in de buurt nemen ze alleen 16+ aan om te werken in winkels... ( En trouwens, bijna niemand van mijn vrienden & vriendinnen werkt, eigelijk is dat wel vreemd want ik lees hier dat bijna iedereen een baantje heeft ! In België is dat onder 16 he-le-maal niet de gewoonte... )

 • 12 jaar geleden Angela

  Maar mijn probleem is dta ik 13 ben en dus nog niet op veel plaatsen mag werken..

  Krantenwijkje heb ik al gehad maar dat is het ergste wat me overkomen is zo ongeveer dus daar begin ik niet wer aan..

 • 12 jaar geleden xsuusje

  Haha, ik had ook 1 keer, toen was ik echt superbang..

  Echt dat huis was heel oud, en het kraakte overal =O, gelukkig pas ik daar nu nooit meer op, want ze gingen verhuizen ofzo :P.. Maar opassen is niet eng hoor! Als de kindjes in bed liggen, ga ik gewoon met vriendinnen bellen, voel ik me niet zo alleen ;p

 • 12 jaar geleden Typfoudt

  Ik durf niet te gaan oppassen, wie weet zit je straks bij superenge mensen thuis ofzo XD

 • 12 jaar geleden VivaLaVida

  Hoe kom je dan aan oppas adressen?

  En wat moet je dan zeggen om te vragen of je kunt oppassen?

 • 12 jaar geleden Liset

  Honden uitlaten is wel chill (H), behalve hun 'behoeften'

  Ik denk dat ik maar eens naar de hema moet gaan, heb daar een hele tijd geleden al iets ingeleverd, maar als ik die bedrijfsleider spreek gaat dat een stuk sneller

  Heb er al 1000% vertrouwen in =D

  Alleen is verlegenheid ook wel iets.. euhh..

 • 12 jaar geleden xmarrit

  Ik pas op hele lieve kindertjes verdien 5 euro per uur..en meestal krijg ik nog meer..op een normaal avondje krijg ik meestal rond de 30 euro..Maar soms krijg je ook wel meer..

  Laatst kreeg ik zestig..Shoppenn!!

 • 12 jaar geleden Bloemetje15

  HEEEEEEEL vaak nemen ze pas mensen aan vanf 16 jaar!! ben 15 nog een paar maandjes en ben 16..... JOEHOE!!!

 • 12 jaar geleden L

  IK ga werken bij een winkel ( alternatieve kleding), en dan wordt k verkoopster. , ben 15, en pas als ik 16 ben mag ik achter de kassa. best wel kut.

 • 12 jaar geleden MarjO__B

  eerst was ik altijd op dinsdag vroeg uit dus dan zou ik iedere dinsdag op gaan passen om me neefje en nichtje voor 10 euro Alleen nu is opeens mn rooster veranderd en gaat het niet door

 • 12 jaar geleden PFHJENMKLDFJA

  iiCk Heb BijbaantJe in de Tuiin

 • 12 jaar geleden LifeOfRoshelle

  @jnkk idd.

  Maja ik ben voor alles nog ietsje te jong.

  Behalve dat honden uitlaten.

 • 12 jaar geleden Louis_vuittonxD

  ik kann nooit geld sparen ik moet het gwn altijd uitgeven ook als is het maar 5 euroo

 • 12 jaar geleden jessicacleo

  ik vind ergens naar binnen lopen voor een baantje altijd zo eng

 • 12 jaar geleden Hipsterduck

  Minerva voor je eige hond uitlaten? beetje triest om daar dan geld voor te vragen..

 • 12 jaar geleden xGlamourQueenx

  Ik heb pas een dealtje met me ma gesloten.. Als ik iets in het huishouden doet. En het is aardig gelukt.. Krijg ik €15.- per keer.=D

 • 12 jaar geleden EllaJune

  ik ben 13 en ik heb geen bijbaantje alleen soms effe oppassen verdient ook wel lekker xx

 • 12 jaar geleden Nic0ll3

  ik ben 14 en ik werk bij een sportschool en pas op

  je moet gewoon overal wat informeeren

 • 12 jaar geleden Minerva

  mijn god 4 euro voor een halfuurtje de hond uitlaten? ik laat mijn hond elke dag uit, gratis, en als ik er geld voor wil hebben (als mijn moeder bijvoorbeeld moet maar geen tijd heeft) krijg ik voor een halfuur vijfitg cent :P

 • 12 jaar geleden Hipsterduck

  Glambition je moet gewoon eventjes bellen en gewoon zeggen dat je dta vergeten bent om te vragen ofzo miss een goeie optie?

 • 12 jaar geleden n0xstyle

  ben 16...dus ga denk binnekort myb in een restaurant werke..maar dan moet ik eerst ff alles goed kenne en dan word ik voor byna 99,9% denk ik wel aangenome....*hoorde het via via..dus ja hoop dat ik soon een baantj heb*

 • 12 jaar geleden Sophie

  goeie tips ga ut es proberen alleen ben nog maar 12 dus valt denk ik niejj mee

 • 12 jaar geleden Marjolein

  12 is nog wel een beetje jong, maar je kunt het altijd proberen! als het niet al te jonge kinderen zijn kan het wel denk ik.

  Ik ben zelf 14 en heb zaterdag m'n eerste oppas-opdracht =D Ben er vanmiddag even geweest om te laten weten dat ik kan enzo, maar we hebben het niet over m'n uurloon gehad..

  Wat als ze denkt dat ik het voor niets doe? =O ik kan toch moeilijk zeggen dat ik er wel iets voor wil..?

  Of zou ze pas zaterdag vragen wat ik wil krijgen? help aub

 • 12 jaar geleden girl_liesepies

  o handig maar ik ben pas 12 denk je dat mensen het dan goedvinden als je komt oppassen?

 • 12 jaar geleden Resigned

  ik pas op en heb een krantenwijk ;;

 • 12 jaar geleden Mennenia

  Ik geef bijles.. Dat verdient op school 5,- p/u en prive 10,- p/u.

  Ook geef ik ICT/Computer bijles/steun aan volwassenen, of als bv. hun computer gecrasht is e.d.... dat verdient ook errug goed =")

 • 12 jaar geleden Juudx

  k werk in de paprika's haha:P -> 2.50 p/u

  en ik pas op! 3.00 p/u

  en natuurlijk gwoon zak + kleedgeld

  Oja,, k ben 14 ;D

  x_Islam -> k ging al die kassen bij ons af.. ze en toen kwam k bij de paprika's ;D

 • 12 jaar geleden katja19

  ik heb wel genoeg aan mijn studiegeld...ik betaal mijn studie maar hou ook over voor shoppen...en ik heb ook hele lieveeeeee ouders hihihihi

 • 12 jaar geleden xAnn

  Mm.. ik pas af en toe op mn neefj en nichtje en verdien per keer 5 euro

 • 12 jaar geleden lynneke

  tuurlijk ben je dan oud genoeg, ik ben bijna 13 en ik heb 2 adressen

 • 12 jaar geleden toebroodjie

  ik ben 13,,

  ben ik al oud genoeg om op te passen?

  ik ben erg verantwoordelijk..

 • 12 jaar geleden XAnnee

  OMG.. Je moet dus bij mensen die je niet kent een briefje door de deur gooien en vragen of je mag oppassen ?hoezoo voor lul haha

 • 12 jaar geleden antjuh

  weet iemand ook tips voor iemand van 12????????????????

 • 12 jaar geleden Hipsterduck

  Je moet niet bij Bas van der Heijden gaan werke WHAHA ik verdien daar 2.74 per uur! en ik ben 15! kapot weinig :S

 • 12 jaar geleden x_Islam

  wil ook heel graag werken! kan het geld altijd gebrukken he.. maar ik ben 14 en de meeste vragen om 15 jaar. iemand nog een andere manier van geld verdienen?

  (babysitten heb ik al geprobeerd, maar de buren gaan niet elke week weg dus..)

 • 12 jaar geleden girlsceneM

  Mwah, ik heb het er niet zo op...

  Ik ben het snel zat&die honden uitlaatservice lijkt me wel chil maar straks heb je van die rothonden die mensen jou laten uitlaten omdat ze de poep moeten opruimen en dan moet jij dat gaan d0en, nee dankje.

 • 12 jaar geleden marije_kiss

  tnxx voor de tips echt heeeel cool allemaal maare welke leeftijd moet je ongeveer zijn voor alls wnt ik ben nog maar 12 (bijna 13) duzz pliez daarover wil ik meer weten

 • 12 jaar geleden Kathlin

  Blehh ik zit overal precies goed(oef)

 • 12 jaar geleden xUnique

  Als ze werknemers zoeken dan hebben ze meestal toch een bordje staan ofzo? want ja ik kan denk ik nou nog nergens terecht (14 j.)

 • 12 jaar geleden krullbull

  LEuke tips, alleen op die site staat dat 40/50 euro een redelijk goed bedrag is...Verdooorie ik krijg al meer, maarja, ik ben bijna jarig...duss misschien kan ik ze overhalen

 • 12 jaar geleden Eline15

  die hondenuitlaatservice lijkt me best wel leuk

 • 12 jaar geleden StrijpZuid_x3

  Leuke tips, maar voor t meeste ben ik nog niet oud genoeg.

 • 12 jaar geleden pinkbunniej

  @ nawalb in sommige winkels nemen ze je al aan als je 15 bent hoor als je maar enthousiast en spontaan overkomt.. Bij mijn vriend werken ook meisjes die op hun 15e begonnen zijn én al kassa draaien.. ( jamin)

 • 12 jaar geleden Lucia

  mm.. misschien moet ik ook maar eens actie ondernemen!

 • 12 jaar geleden xLiekee

  Ik heb een briefje getypt, en bij alle adressen met kinderen in mijn straat er eentje in de bus gedaan =]

  Heel handig omdat alle adressen in je buurt zijn,

  en je zo terug naar huis kunt lopen!

  Heb er 2 adressen aan over gehouden

  x