Lifestyle

Working Girl

369

Kranten rondbrengen, kassadraaien bij de plaatselijke supermarkt of pizza’s serveren bij de Italiaan. Werken is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook leerzaam, leuk en dé manier om nieuwe mensen te leren kennen. Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar een bijbaantje.

Ben je jonger dan veertien? Dan mag je nog niet écht werken. Maar je kan wel bijverdienen door klusjes te doen voor je buren, een krantenwijk te lopen of op je neefjes te passen. Hoe? Simpelweg door aan te bellen bij de buren of langs te gaan bij dat oude vrouwtje die wel wat hulp kan gebruiken bij de boodschappen. Duik ook even de supermarkt in waar vaak ‘gezocht-briefjes’ hangen. Wie weet vind je daar wel een leuk oppasadres. Voel je er toch meer voor om een krantenwijk te lopen? Let dan op de advertenties in de kranten. Ook kan je eens rondvragen in je omgeving. Misschien weten zij iets en kunnen ze helpen om aan een krantenwijk te komen.

Ben je wel ouder dan veertien en op zoek naar een bijbaantje? Volg dan het stappenplan:

Stap 1: bedenk wat je wilt

Drankjes rondbrengen op een overvol terras, mensen helpen aan een ideale outfit of promotiewerk doen midden in het centrum van Utrecht? De bijbaantjes liggen voor het oprapen, maar je moet voordat je gaat zoeken eerst bedenken wat je precies wilt. Houd je er niet van om elke avond te werken, kies dan niet voor de horeca. Maar kan je goed met ouderen overweg, dan is een baantje in een verzorgingstehuis misschien wel een goed idee. Ben je er niet helemaal zeker van of jouw bijbaantje-in-spé wel zo leuk is als je denkt, surf dan even rond op internet. Op veel fora kan je ervaringen lezen van werkende leeftijdsgenootjes.

Stap 2: zoeken

Nu je weet wat je wilt - en ook juist wat je niet wilt -  is het tijd om te gaan zoeken. Het beste kan je rond gaan kijken in je omgeving. Dus dat betekent de bank af en de stad in.

Veel winkels hangen een briefje op de deur als ze personeel nodig hebben. Wees niet bang en stap gewoon enthousiast naar binnen. Vraag om een sollicitatieformulier en vul die – als het even kan – meteen in. Wees zo eerlijk mogelijk en laat vooral blijken dat je er zin in hebt om daar te werken. Hangen er geen briefjes? Stap dan evengoed naar binnen en vraag of ze nog personeel nodig hebben. Dit werkt ook goed als je in de horeca wilt werken.

Je kunt jezelf ook inschrijven bij het uitzendbureau. Vaak zijn dit gemakkelijke baantjes (telefoontjes aannemen, post sorteren, inpakwerk, lopende band werk), waar je toch lekker mee verdient.

Wil je liever promotiewerk doen of bij een callcenter werken? Kijk dan eens rond op het internet. Je vindt genoeg bedrijven die wat extra hulp nodig hebben. Wees er snel bij, want deze baantjes zijn erg geliefd.

Stap 3: het gesprek

Jaa! Je bent gebeld en uitgenodigd voor een gesprek. Erg spannend, maar vooral leuk! Zorg er ten eerste voor dat je goed bent voorbereidt. Je hoeft niet de hele geschiedenis van het bedrijf te weten, maar verwacht wel een vraag als: “Waarom zou je bij ons willen komen werken?”. Zorg er ook voor dat je er verzorgd uitziet. Een nette outfit inclusief rok, blouse en blazer is misschien wat overdreven, maar een leuke outfit kan nooit kwaad. Zolang je jezelf blijft en spontaan en enthousiast overkomt, kan er weinig mis gaan. Toch wel erg nerveus voor het gesprek? Don’t worry; iedereen vindt het eng en spannend en diegene waarmee je het gesprek hebt kan dat vast wel begrijpen.

Stap 4: Ja of nee?

Misschien hoor je het meteen na afloop van je gesprek of je moet je een paar daagjes wachten tot je het verlossende antwoord krijgt: je bent aangenomen, of juist niet. Als je niet bent aangenomen, wees niet getreurd en ga vol goede moed op zoek naar een baantje dat vast veel leuker is.

Als je de job wel hebt: gefeliciteerd! Waarschijnlijk vragen ze je of je langs wilt komen om het loonbelastingformulier in te vullen en je contract te ondertekenen. Lees dit contract altijd goed door! Vertrouw je het niet of wil je liever dat je ouders er naar kijken? Vraag dan of je het thuis op je gemak mag doorlezen. Op deze manier weet je zeker dat je geen foute papieren ondertekent. Maak ook een kopietje en bewaar deze goed.

Stap 5: ready, steady, go!

Nu het gesprek erop zit en je de papieren hebt ingevuld, begint het pas echt: je gaat werken. De eerste dag is altijd spannend en alles is nog nieuw. Je leert je collega’s kennen en je wordt ingewerkt door iemand die er al een tijdje werkt. Ga er niet vanuit dat je het meteen heel leuk vindt, vaak zijn de eerste dagen wat onwennig en zit je er nog niet helemaal in. Gewoon volhouden! En mocht je ideale baantje toch niet zo ideaal zijn; je hebt vaak een proeftijd van één à twee maanden dus opzeggen kan altijd. Is je baantje wel alles wat je ervan verwachtte? Gefeliciteerd! Je bent nu officieel een working girl!

Door Eline

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

368 reacties

 • 8 jaar geleden GLAMOURxGIRL

  Ik werk sinds kort achter de kassa, maar ik heb het nog niet helemaal onder de knie.. heeft iemand misschien een link met tips etc.?

 • 8 jaar geleden nikitajadoree

  ik ben verzorgende 1ste jaars najaa was ben ontslagen om zoiets stoms ziek gemeld en ze hebbe me zogenaamd bij wk feest in amsterdam gezien ik ben daar nooit geweest zo achterlijk nu word ik gewoon amper ergens aangenomen omdat ik ontslagen ben als leerling nu eindelijk gesprek gehad bij 2 tehuisen 1ste afgewezen de 2de wil dat ik een toa doe ... hoop zo dat ik wordt aangenomen..

 • 8 jaar geleden bo

  ik ben 15,

  ik strijk voor m´n moeder. Voor 7 euro per keer, meestal 2x of meer in de week dus dat is minimaal 14 euro per week. Dus 60 euro per maand. Plus 15 euro zakgeld. Dus ik krijg 75 euro per maand, maar moet nog honderd euro per maand meer verdienen om mijn paard te kunnen blijven betalen, want mijn ouders betalen nu het meeste maar dat willen ze liever niet blijven doen.

  Gelukkig zijn er sinds kort 2 nieuwe jonge families met kleine kinderen in mijn straat komen wonen, dus misschien oppasadresje?

  & heb nu gesolliciteerd bij van der Valk als opruim- en afwasdienst. Weet niet hoeveel dat gaat verdienen xD

 • 9 jaar geleden Rwenaa

  Nou, ik solliciteer me helemaal dood, nog nooit gebeld voor een gesprek .. -.-

  Word er een beeeetje moedeloos van

 • 9 jaar geleden Stino

  @survivor: ik heb hetzelfde probleem... het enige hier is aan AH (Vol), hema (nemen geen jongeren aan) en blokker (maar die baas is echt zwaar #@&%# en er worden ongeveer 2 mensen/week ontslagen) en dan hebben we nog van die zaakjes die maar net kunnen 'overleven'zonder personeel, laat staan mét.

  dus... iemand tips???

 • 9 jaar geleden LuvxuSR

  ik werk nu sinds juli bij de jumbo kassa

 • 9 jaar geleden rozen103

  Ik wil gaan werken bij een bonnetrie maar ik weet niet

  of ik genoeg tijd heb?

 • 10 jaar geleden heiseverything

  Ik werk bij de italiaan

  Je verdient niet alleen, je leert je italiaans er ook nog eens bij ;D

 • 10 jaar geleden A.

  ik werk bij de dekamarkt achter de kassa.

  sinds eind december ofzo alweer..

 • 10 jaar geleden Maria

  vandaag voor het eerst werken bij de albert heijn, ben best wel zenuwachtig..

 • 10 jaar geleden xbabydream

  k had ge soliciteerd bij de mississippi heb het gesprek al gehad nu mag ik vandaag 2/3 uurtjes proefwerken..

  hoop zo dat ik aan genomen word!

 • 10 jaar geleden BourjoisSecret

  Ik werk bij de vero moda

 • 10 jaar geleden Survivor

  Pfff ik ben overal op zoek maar ik kan echt niets vinden. Ik ben nog maar 14 en woon in een klein stadje -_-

 • 10 jaar geleden ikwatdachtjedan

  ik laat honden uit voor een half uur lopen krijg 3 euro en ik heb een krantenwijk verdient wel lekker veel maar het is wel verschrikkelijk stom ( honden uitlaten is wel leuk doe ik samen met een vriendin is veel leuker)

 • 10 jaar geleden LuvxuSR

  ik werk bij de hema!! bij de horeca!

 • 10 jaar geleden xJustgirlie

  Ik ben 13 jaar..

  weet iemand een bijbaan voor mij?

  geen folderwijk, schoonmaken, oppassen, werken bij het bedrijfje van je ouders.

 • 10 jaar geleden Liesjeee--

  krantenwijk is VERSCHRIKKELIJK!!

  ik deed het 4x was het snel al zat (a)

  Ik pas nu op =)

  Maar ik ben 15.. dus ik mag opzich wel in winkels etc.. maar van me ouders moet ik eerst goed met school gaan dus nog f wachten.. succes met baantje vinden !!

 • 10 jaar geleden shaniq_love

  ik pas op en krijg 5 euro per uur!!

  en dat doe ik dan 3x in de week 3 en een half uur per dag!!

  dan heb ik al 52.50per week+ fooi hahahaha

 • 10 jaar geleden xIrisx3

  ik werk bij een tuincentrum, ik heb daar eerst stage gelopen en daarna mocht ik er werken ! & ik ben 14.

  vaak is het z0 bij tuincentrums dat veel weekendhulpen nodig hebben dus proberen maar .

  succes!

 • 10 jaar geleden lynnnn14

  oppassen

  als je kleine kinderen tenminste niet haat haha!

  t is heel leuk en je verdient er echt heel veel mee!!

 • 10 jaar geleden lafaa

  iemand tips voor een baantje als 14jarige .. behalve krantenwyk ?!

  x

 • 10 jaar geleden Arlena

  Ik werk in een chique kleding winkel Loop de hele dag tussen mijn favourite merken <3 ted baker French connection enz!

  verdient super goed iets van 12 euro per uur

  En ben bijna 17 jaar(A)

 • 10 jaar geleden Janet645

  ik werk al sinds mijn 14e bij de keurslager.. is veel leuker dan een krantenwijk:P

 • 11 jaar geleden XOXO

  ik heb me aangemedl voor krantenwijk, ze mailen als er een wijk vrij is, ik weet niet hoeveel ik ga verdienen ,

  hoop en denk wel rond de 5.00 per week .

  en dat volgens mij x4; dus 20 per maand, en ben er dan ongeveer per maand minder dan 6 uur mee besig,

  maarja, ik hoor het allemaal nog wel.

 • 11 jaar geleden _Rainbooow

  iemand tips voor 14jarige? 'k doe al 2 krantenwyken..

 • 11 jaar geleden Sharon

  ik werk op kantoor( ben 14)

  verdient goed!

 • 11 jaar geleden daaamnsexy

  tips voor 14 jarige werkzoekers

  kijk eens verder dan supermarkten of krantenwijken. Voorbeelden waarbij het meestal lukt: Groenteboer, Bakker, Kleine winkeltjes ( bijvoorbeeld oosterse winkeltjes. Vaak doen kleine winkels waarbij het niet zo goed loopt het ook goed, tenslotte kost een 14-jarige minder dan iemand van 18

 • 11 jaar geleden xTESSZA

  hee.

  ik heb ook een krantenwyk. folders+kranten.(elke woensdag&zaterdag) het verdiend best goed. 100 euro per maand voor ong. 170 folders+kranten. het is niet veel. ik ben daar 3 kwartier mee bezig. het verschilt hoeveel je hebt.

 • 11 jaar geleden MissKarrie

  Hee ik heb een krantewijk (je mag huis aan huis bladen vanaf je 13de, ben bijna 14); daar verdien ik niet zo veel mee, 4.17 gwn en als ik folders heb soms meer. Ik loop een half uurtje in de week. Ik ga binnenkort ook opassen. Het verscchilt wel hoeveel je verdient, een meisje uit mn klas kreeg 12.50 per uur. Maar meestal is het rond de 3 en 6 ofzo

 • 11 jaar geleden Tessa

  ik heb 2 baantjes

 • 11 jaar geleden N00R

  ik pas op! ben 14 jaar,

  en heb vandaag bij de blokker gevraagd voor vakantie hulp,

  nu nog bellen :d

 • 11 jaar geleden essibes

  ben bijna 13 en wil graag een baantje , maar weet niet waar.

  wie weet iets .

 • 11 jaar geleden Zinaaatje

  EEJ

  Weet iemand misschien waar ik kan werken .Ik ben trouwens veertien. Maar ik mag niet van mijn ouders een krantewijk nemen.

 • 11 jaar geleden reneeee

  k ben ook 12 bijna 13, k wil wel kranten gaan lopen maar hoeveel verdieen je daar mee..? en met oppassen ongeveer..?

 • 11 jaar geleden karin

  net als iedereen een folderwijk mocht vanaf mijn 12de al maar dat komt omdat ik al bijna 13 was...

 • 11 jaar geleden Shauni

  ik ben 15 en werk in de bieb als opruimhulp =D

 • 11 jaar geleden Dagmaaaar

  Ben 12 bijna 13 wat voor bijbaantjes kan je dan doen ? oppassen wl ik wel maar hoe en bij wie weet ik niet, bij winkels ben ik nog te jong voor... zucht.

 • 11 jaar geleden charlotte

  ooooooh, ik ben 13 maar heb een krantewijk. alleen ik heb daar zo'n hekel aan he, niet normaal.

  ik vind het echt vreselijk, maar ik mag er niet mee stoppen omdat mijn ouders me te lui vinden. ik mag er pas mee stoppen als ik iets anders heb gevonden<_<

 • 11 jaar geleden desiiree

  ik ben 14.5

  en ik zoek een baantje

  samen met mijn vriendin,

  maar ik weet niet waar.

  we vinden alles eigenlijk wel leuk!

  behalve krantjes :P

 • 11 jaar geleden TortuaDuTortellini

  ik wíl wel, maar ik ben 14, krantenwijk mag niet (ouders, met school enz) we hebben al een 'oppaser' in deze wijk en ik ben nog best jong voor bijbaantje. ik ga alleen met mn moeder shoppen en soms krijg ik 15 euro om met riendin de stad in te gaan maarjaaa....

 • 11 jaar geleden realASK

  ik werk bij de bramladage,daar doe ik gewoon alles (A)

 • 11 jaar geleden Pradadevill

  Ik werk in een kapsalon ik maak daar schoon en breng de klanten koffie of wat ze willen en ik was af en toe klanten en breng kinderen hun haar in een leuk model (ZONDER TE KNIPPEN) ik maak bij meisjes als ze dat willen vlechtjes en jongens een stoere look met gel!

  En soms als ik tijd heb of heb niks te doen gaa ik bij een restaurant langs om te vragen of ik ze kan helpen

 • 11 jaar geleden Shop_Princess

  Ben 15 loop kranten en pas regelmatig op!!

  Ik kan bij Ici paris xl werken als ik 16 ben dus nog 3/4 maandjes wacht.. Kom iedergeval geen geld tekort

 • 11 jaar geleden marjan1991

  Ik werk in een restaurant op zaterdag en in de vakanties ook doordeweeks. Is ong. 50 - 70 euro per maand. Verdien ook nog met een krantenwijk (6 dagen per week, elke ochtend) 180 euro per maand. Heb niks te klagen maar vraag me altijd af waar al dat geld toch blijft!

 • 11 jaar geleden Chantal

  Ik begin maandag aan krantenwijkje

  Voordeel ; 150 euro per maand

  Nadeel ; moet half 6 sochtends mijn kranten al ophalen -.-

 • 11 jaar geleden huh1363

  Mijn ouders hebben een restaurant dus ik kan elke week helpen en dan heb ik 10,- en bij feestdagen zoals carnaval heb ik 20,- en ik hoef bijna nooit iets zelf te betalen, alleen de onnodige dingen xD

 • 12 jaar geleden ANRO

  Ik ben 13, en ik doe soms wat klusjes in huis maar dan verdien ook maar 1 eu per klus ofzo :P

  maarja, gelukkig krijg ik best wel veel zak geld: (15) busgeld (10) en kleedgeld (50)

  maar ik wil toch graag wat bij verdienen want moet mn mobiel nog afbetalen ..

 • 12 jaar geleden AMBERR_

  vaak nemen ze je toch nıet aan tenzy je ouder dang 15 bent en ık ben 14.

 • 12 jaar geleden BananaIcecream

  Ik kan alleen niet bepaald zeggen dat mijn baantje leerzaam is xP, Oppassen als de kleine meestal al in bed ligt.. Achjaa TV kijken kan ook wel leerzaam zijn

 • 12 jaar geleden Hope

  Heb vanmiddag trouwens nog gesolliciteerd naar verkoopmedewerker in een kledingwinkel hier in de buurt, half uurtje met de bus maarja ik hoop dat ik aangenomen word!!

 • 12 jaar geleden Hope

  Ik ben 17, word over een paar maanden 18, ik pas op, op een jongetje van net 2 jaar en verder doe ik eigenlijk niks.

  Heb gesolliciteerd bij verschillende zaken maar word gewoon niet aangenomen..

 • 12 jaar geleden Evelala

  Heeft iemand een handige site?

 • 12 jaar geleden Rebecca

  Ik ben 14, ik ga es oppassen,

 • 12 jaar geleden ANNELiEN_

  ik ben 13 jaar oud en heb een paar oppas-adressen...

  verdien tussen de 3-5 euro per uur meestal

 • 12 jaar geleden Charety

  hoe oud moet je dn zijn als je bij de zeeman wil werkee

  ik zelf bn net 14 gewordee

 • 12 jaar geleden Fashionloving

  ik werk in t ziekenhuis bij de beddencentrale verdien 9.51

 • 12 jaar geleden kim

  ik ben aangenomen bij de jumboo mag 2 september beginne

 • 12 jaar geleden flying_angel

  haha ik kon bij de zeeman werken alleen die hebben toen een regel overtreden bij me dus wil er al niet eens meer werken, en ik ben de eerste die daar soliciteerde en ineens zat ie vol en moest ik ergens ver weg komen werken, ja daaaaag!!

 • 12 jaar geleden MUSICxLOVE

  thanks!

  ik ben gister gebeld, dat ik ben aangenomen by de zeeman,

  en heb wel veel gehad aan dit

 • 12 jaar geleden anne

  ik werk bij een juwelier niet dat het een goede juwelier is :S

 • 12 jaar geleden AnneMarije123

  Ik heb een krantewijk en ik moet in de vakantie op 2 konijntjes passen, en daar krijg ik oowk nog wat voor

 • 12 jaar geleden _Lies

  ik werk in een supermarkt in een afdeling textiel en het is echt niet leuk. constant plooien. balen. ik ben dus op zoek naar ander werk.

 • 12 jaar geleden charleee

  ik pas op .

 • 12 jaar geleden a_noukk

  Net voor een callcenter gevraagd!

 • 12 jaar geleden Kitkatka

  Ik loop nu een folderwijk, en werk bij mijn papa in de zaak en heel misschien ga ik ook de telegraaf op zondag doen (voor 11 euri per week) Kaching! =)

 • 12 jaar geleden xKuzz

  Ik wil ook werkk

 • 12 jaar geleden YVNNEEE

  ik werk nog niet

  ma ga er zeker at aan doen want wil verantwoording voor mezelf ,

  me ouders hebbe me nu wel lang genoeg geld voorgschoten

 • 12 jaar geleden Caithje

  Ik werk meer dan een jaar al bij de v. Haren hier in Apeldoorn..

  M'n pa is daar de bedrijfsleider, dus ik had geluk dat ik daar na m'n 14e verjaardag aan de slag kon! Echt super werk, sta vast op de kinderafdeling! + Schoenen met 20% Korting!!! Geweldig als je een schoenentik hebt!

 • 12 jaar geleden chhh

  Ik werk by mn moeder op de zaak, en ik pas altyd op me neefje enzo en ik doe dingen in huis waar ik geld voor kryg en toevallig heb ik vandaag geld gevonden op straat :P

  xx

 • 12 jaar geleden eatingxdonuts

  ik serveer pizza's

  ;p

 • 12 jaar geleden evelinee

  ik ben ook 15, maar ik heb wel werk.

  in de supermarkt. Het is een wat kleinere supermarkt want daar wordt minder gecontroleerd dus wordt je eerder aangenomen ]

 • 12 jaar geleden fashionaholic

  pff ben 15 jaar nergens meer werk te vinden =(

 • 12 jaar geleden RoSzAn

  ben nu 15 en werk deze zomer tussen de aardbeienplanten haha njaa t verdient geld en dat is nou net wat ik nodig had en ik heb verschillende oppasadresjes

 • 12 jaar geleden Didifreak

  Ik ben 13 maar k ga egt een bijbaantje zoeken als k 14 word!!!

 • 12 jaar geleden mna92

  ik ben bijna 15 bijna oud genoeg om werk te krijgen

 • 12 jaar geleden LalaLove

  Ik ben 16 en werk sinds oktober in de friettent, 4 euro per uur

  daarvoor heb ik een half jaar vakken gevuld, 2euro nog wat .. maar toen was ik ook nog 15

  friettent is wel relaxt, komen veel mensen altijd praten enz.. maar als het druk wordt moeten we wel echt rennen bekant ;p

 • 12 jaar geleden Yvet

  Ik ben 15 en ik ga morgen ofzo naar de supermarkt om te kijken of ze nog vakkenvullers nodig hebben!

 • 12 jaar geleden ergazjkk42e

  Ik wordt deze maand 13 & heb een vast oppasadres

  Ook pas ik bij neefjes en nichtjes op.

 • 12 jaar geleden Melissa

  werk in restaurent.. ben afwasser, maar verdient wel goed!

  sta ook nog in de ijssalon. dát is pas relaxed werk

 • 12 jaar geleden Manon

  ik heb krante,,

  en in het verzorginstehuis ga ik 3wekn vntiewerk doen..

  bn 15!!

 • 12 jaar geleden _dagdromer_

  ik heb een krantenwijk en ik werk in de supermarkt beetje vakken vullen en dan tussen door ook nog hee dagen in het weekend oppassen,, verdiend goed mara het sio ook zo weer op

 • 12 jaar geleden Jimynt

  ja uhmm ik ben bijna 15 ...:S dus kweenie wat ik nou kan gaan dOen eigenlijk

 • 12 jaar geleden Hellentjuh

  hoe oud moet je zijn voor een baantje?

 • 12 jaar geleden ELiNEx

  ik werk op een tennisclub achter de bar, echt een heel erg relaxt baantje

 • 12 jaar geleden Beccaa_

  Ik heb nu een krantenwijkje verdient wel redelijk, maar ik wil toch meer werk. Ook om meer mensen te leren kennen. Daarom ga ik binnenkort solliciteren bij een supermarkt, denk ik, want ik weet het nog niet zeker. Het trekt mij toch meer om in een winkeltje te werken die alleen maar sieraden verkoopt enzo. Alleen ik ben zo bang om te vragen of ze nog mensen nodig hebben.

 • 12 jaar geleden Riesizzle

  btw

  wie gaat er nou bij de slager werken (dus anderen vlees verkopen) als je zelf tegen vlees eten bent X)

 • 12 jaar geleden Riesizzle

  ik ga volgende week aan de bak met mijn nieuwe baan bij de blokker,

  alleen...

  ik vind het zo eng!!! Ik ken niemand daar!

  iemand nog wat tips om de 1st day door te komen? =)

 • 12 jaar geleden GucciGirl2

  Ik werk als vakantie baantje bij ons strand in turkije daar breng ik drinken&eten rond en gaat af en toe ook even een duik nemen als het rustig is (A) ik krijg 3euro per uur.. niet echt veel marja als je er de hele dag staat word het wel meer. en het is natuurlijk ook geweldig leuk om te doen! (L)

 • 12 jaar geleden LisaxStar

  Ik ben aangenomen bij het ziekenhuis !

  Ik zorg voor het eten daar

 • 12 jaar geleden blauwesokken

  heb ook n baantje

 • 12 jaar geleden Sunnyshine

  Ik ben 15 en werk in een kledingwinkel, 2,37 per uur verdien ik, echt weinig dus, maar t is detailhandel dan heb je dat he! En t is wel leuk om te doen en dat is ook belangrijk natuurlijk!

 • 12 jaar geleden Bussie__

  Oei, dit heb ik dus net nodig,

  over 2 weken ben ik 15, en in vakantie ga ik baantje zoeken met een vriendin van me

 • 12 jaar geleden Maraa

  ik ben net 14 volgens mij kann ik dan bijna nog geen werk doen :O echt jammer ! want wil graag een baantje

 • 12 jaar geleden Vera12

  Ik ga waarschijnlijk werken op school bij het boekenfonds. En op m'n vaders werk zijn er altijd wel wat klusjes te doen, dus daar kan ik ook wel iets bijverdienen. Maar ik hoop dat ik het baantje bij het boekenfonds krijg, want dat is wel een tijdje Misschien kan ik ook nog bij mijn tante werken en ik pas ook nog op waar ik soms wel 40 euro per maand mee verdien (als ik vaak ben gevraagd, wat wel is voorkomt). Ik krijg ook genoeg kledinggeld + zakgeld, dus eigenlijk kom ik nooit geld tekort

 • 12 jaar geleden Innii

  ik ben 14jr en ik wil echt heel graag werken oppassen zit er niet zo gauw in want ik ken geen buren ofzo met kleine kinderen ,,

  ik zou graag in een kleding winkel zoals h&m willen werken !

  nog ff wachten kep wel een sollicitatie formulier dus ik kan me altijd insgrijven

 • 12 jaar geleden moniek94

  k ben pas 12 bina 13 en k heb eg geld nodig ben helemaal bludt:S

 • 12 jaar geleden Daal

  Ik ben 17 en ik verdien met oppassen gemiddeld 70 euro per week daarnaast werk ik ook nog om de zoveel tijd bij een telefonisch marktonderzoek bedrijf en daar verdien ik 6.50 per uur (avondje werken: 30euro) Het is niet zo leuk werk .. maar het verdiend wel super :p in de zomervakantie ga ik ook hele dagen oppassen en dus echt lucratief verdienen

 • 12 jaar geleden Kirsten

  Ik ben 15 en werk bij de HEMA, bij t

  brood, gebak & vlees.

  Echt superleuk!

 • 12 jaar geleden Just_Evaa

  Ik heb me ingeschreven bij 3 verschillende bedrijven om folders rond te brengen, maar zal wel niet lukken...

 • 12 jaar geleden Amela

  ik bn 17, en ik heb een oppas baantje, ik werk in een kleding winkel.en zomers doe ik nog bosbes plukken met vrindinnen ... mischien een hint voor de jongeren want je kunt vanaf je 14e al een zomerbaantjhe van start.. wel met vrienden is gezelliger en je wordt snel bruin.