Volg de sterren: steun een goed doel!

Lifestyle door Redactie

Door Marleen

 Geen ster in Hollywood die niet op de een of andere manier verbonden is met een ‘good will’ organisatie. Sharon Stone haalt met een avondje in een schitterende galajurk rondlopen 7 miljoen dollar binnen voor amfAR, een organisatie die werkt aan het bestrijden van Aids. Gisele Bündchen, Karolina Kurkuva en Adriana Lima verkopen hun zelfontworpen vleugeltjes (à la Victoria’s Secrets - in samenwerking met ontwerper Martin Izquierdo) om geld op te halen voor achterstandswijken in New York. En maar niet te spreken over Angelina Jolie, wiens hart net zo mooi blijkt te zijn als haar fantastische lichaam (én het lichaam van man Brad!).

Geen ster zonder goed doel; geen goed doel zonder ster.

Nu verwachten we natuurlijk niet om als simpele zielen net zoveel geld op te halen als onze prachtige sterrenvoorbeelden hierboven. Als jij met je zelf-uitgeknipte-en-in-elkaar-geknutselde-nep-Victoria’s Secrets-vleugels op marktplaats een slordige 10 miljoen binnenhaalt – maak dan voor mij ook zo’n paar vleugels! 

Ook met minder kan je veel doen. Het geeft een heerlijk gevoel als je een goed doel steunt, je haalt er ongetwijfeld voldoening uit. Plus daarbij staat het geweldig op je CV als jij je bezighoud met goede doelen en liefdadigheid. Als jij écht ergens voor staat en je er niet voor schaamt, zal niemand daar zijn neus voor ophalen, maar zijn juist respectvolle blikken en waardering er het resultaat van. Een meid met moed, die niet alleen goed is in haar nagels vijlen, maar zich inzet om de wereld een betere plek te maken! Wie wil niet zo’n meid? Tikkeltje egoïstisch? Ach, niet alleen lieve meisjes doen dit, ook verstandige zakenvrouwtjes. Zo help je elkaar…

Wat kan ik doen?

Er is zeker een goed doel te vinden dat precies aansluit waar jij achter staat. Kijk voor de grap eens rond op www.goededoelen.nl en klik op ‘erkende goede doelen – overzicht goede doelen’. Hier kan je informatie vinden over verschillende organisaties, en kan je kijken waar jij je compleet in kan vinden. De organisaties staan ingedeeld in 4 verschillende categorieën: ‘gezondheid’, ‘welzijn en cultuur’, ‘internationale hulp’ en ‘natuur en milieu’.

Je kan natuurlijk ook een goed doel steunen op de meest voor de hand liggende manier: geld overmaken. Een heel makkelijke manier om dit te doen is met de bank te regelen dat er elke maand een klein bedrag (jij geeft zelf aan hoeveel, al is het € 2,-) van jouw rekening wordt afgehaald, en vervolgens wordt gestort op de rekening van die organisatie. Als jij handig bent met internetbankieren, kan je deze automatische incasso helemaal zelf regelen! Ben je er niet zo handig mee, vraag dan je ouders of grote broer of zus, of laat de bank je over deze optie informeren. Zo kan je het in jouw drukke leventje niet vergeten, want je geld gaat er automatisch heen. Ik garandeer je; je merkt er niks van en je zal het bedrag op een gegeven moment niet eens meer missen!

Een andere manier is om een origineel bijbaantje te zoeken. Voor jou geen vakkenvullen bij de supermarkt om de hoek, of kleerhangers sorteren, maar de straat op en gezellig samen met je enthousiaste collega’s donateurs werven! Ben je 17 jaar of ouder, en wel in voor een bijzonder bijbaantje met een goed salaris en mooie bonusregeling, kijk dan voor meer informatie op http://www.studentzoektwerk.nl/content.aspx?webSpark=bijbaanBtn.

Ga toch bloggen!

Kan je geen tijd en geld opzij zetten om op een actieve manier een goed doel te steunen, dan zijn er nog veel meer manieren om iets te doen. Ben jij een fanatieke Hyver? Of heb je een space op MSN? Ga meteen aan de slag en ga bloggen! Schrijf een mooi en pakkend artikeltje over het doel waar jij aandacht aan wil besteden, waar jij achter staat, en waar jij meer naamsbekendheid aan wil geven. Op die manier lezen jouw vrienden (en de vrienden van jouw vrienden, en de vrienden van de vrienden van jouw vrienden…) over dit goede doel, en krijgt het meer bekendheid. Hoe bekender een organisatie is, hoe meer het kan doen. Heb je niet echt een schrijftalent (en steun jij de geheime organisatie: “Weg met alle boekverslagen, werkstukken en presentaties!”) maar wil je toch een mooie blog maken? Kijk dan op de website van die organisatie en “knip en plak” het stukje hoe zij zichzelf aanprijzen. Simple as that!