Bijzondere bijbaantjes: entertainer

Lifestyle door Redactie

Voor deze nieuwe rubriek "Bijzondere bijbaantjes" interview ik meiden met een apart, speciaal of opvallende job. Leuk om te lezen, en wie weet ook om inspiratie uit op te doen voor je eigen bijbaan! Deze keer: Deborah, een entertainer bij Centerparcs.

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Deborah en ben net 23 geworden. Ik zit op de Hogeschool in Rotterdam en studeer communicatie. Mijn hobby's zijn reizen, tennis, yoga en pilates, kunstgeschiedenis, fitness, maar vooral entertainen. Het is niet alleen mijn hobby, maar ook mijn bijbaantje!

Wat is jouw bijbaantje?
Ik ben entertainer bij Centerparcs. Ik presenteer shows, soms in verschillende talen, want er komen natuurlijk niet alleen Nederlanders. Ook doe je liveshows, dat is een act met een thema en dan zing je bijvoorbeeld bekende liedjes. Dit om het publiek te vermaken in zoverre dat hen zelf ook mee kunnen zingen. Kortom: bekende nummers van Frank Sinatra, Aretha Franklin, Marco Borsato enzovoorts! Je hebt ook shows voor kinderen, hier doe ik alleen zelf niet aan mee. Ik werk meestal donderdag, vrijdag en zaterdag.

Hoe ben je aan dit baantje gekomen?
Via een vriend, die nu ook mijncollega is. Ze zochten nog mensen met muzikaal talent, en dan hebben ze het niet over het pingelen op een gitaar. Ik deed auditie en kreeg per direct de baan, samen met nog twee andere leuke mensen!

Wat verdien je? 
Ik verdien 11 euro bruto per uur. Vrij veel, maar ik ben dan ook al 23. Mijn werkgever bekijkt dat per leeftijd, ervaring, verantwoording et cetera.

Wat is er zo speciaal aan dit baantje, wat zijn de voordelen?
Je leert veel mensen kennen met dezelfde interesses en doelen.  Enne, wie weet is er wel ergens anders een nog leuker (en origineler) bijbaantje. Het beste hoe je hier achter kan komen is natuurlijk via “inside information”, je moet echt netwerken dus! Maar het is ook plezier wat je andere mensen brengt; een applaus is heel veel waard!

Zijn er ook nadelen?
Ja, het is wel een beperking op uitgaan met je vrienden, omdat het altijd in het weekend is!

Heb je nog tips voor andere jonge meiden die een leuk baantje zoeken?
 Zet je verlegenheid opzij en stap op de winkel of het bedrijf af waar je echt zou willen werken!  Ze zeggen niet voor niets “brutale mensen hebben de halve wereld”!