Lifestyle

Bijzondere bijbaantjes: illustrator

Anouk Verheij is 18 jaar en zit in het 3e jaar van de opleiding “Grafisch Vormgeven, Mode en Trends” in Rotterdam. Voor het boek dat haar moeder samen met een vriendin schreef, maakte ze illustraties. En nu ligt dat boek, getiteld ‘Hoera, ik ben ongesteld!’ in de winkel!

Anouk (rechts) met haar moeder en Marion

Hoe is het allemaal begonnen…?

Mijn moeder en Marion Kuiperi, een vriendin van haar, zijn ongeveer 6 jaar geleden begonnen met een boek over de eerste keer ongesteld worden. Ze vroegen mij om daarvoor tekeningen te maken! Het was een heel leuk proces; we moesten namelijk zelf op zoek naar uitgeverijen, vormgevers, drukkers et cetera. Met een hele meiden club (een paar uit mijn klas en wat meiden die Marion kende) zijn we toen een weekend weg geweest naar een grote boerderij. Daar hebben we stukken gelezen en tips gegeven voor de teksten.

Dit laatste jaar hebben we er nog keihard aan gewerkt. We hebben een hele goede vormgever gevonden, Aleid Landeweerd. Ik heb heel veel van haar geleerd en goede tips gekregen! We gaan het zelf uitgeven, onder de naam ‘uitgeverij Hoera’. Ik zocht laatst het boek op bij Google, en zag hem al staan bij Bruna, Bol.com, Cosmox, Ako et cetera. Het was zo raar om daar te zien staan: “Illustraties Anouk Verheij”. Maar wel heel gaaf!).

Wat heb je precies gemaakt voor het boek?

Ik heb verschillende stijlen getekend en uiteindelijk is er één stijl uitgekozen. De tekeningen (bijvoorbeeld de poppetjes) heb ik met potlood getekend en daarna ingescand. De tekeningen importeerde ik in Illustrator en in dat programma heb ik er kleren overheen getekend. Bij de popjes bijvoorbeeld de jurkjes, shirts en broeken. De andere tekeningen zijn ingekleurd met Illustrator. Het was veel werk maar zeker de moeite waard.

Ben je zelf zo’n crea bea? En wat zijn je hobby’s buiten tekenen om?

Ik hou van creatief bezig zijn en dit was een hele leuke en leerzame ervaring. Met mijn opleiding ben ik vooral bezig met vormgeven, logo’s ontwerpen en trendwatching. Ook houd ik heel veel van schrijven en fotograferen.

Wat zijn je toekomstdromen?

Ik heb nog zoveel dromen en plannen, dit boek was pas stap één! Het lijkt me geweldig om bij een tijdschrift te werken en pagina’s te ontwerpen en stukken te schrijven. Na deze opleiding wil ik Journalistiek gaan studeren.  Een boek schrijven lijkt me ook super om te doen, ik vind het heerlijk om te schrijven.

Wat wil je nog meegeven aan de bezoekers van Girlscene?

Ik wil hiermee laten zien aan andere creatieve meiden dat je niet hoeft te wachten tot je ‘oud genoeg bent’ om je creatieve talenten te gebruiken. Je kunt nu al een baantje zoeken bij een ontwerp bureau, mailen naar tijdschriften en zo al ervaring opdoen. Droom niet je hele leven, maar leef je dromen!

Over het boek: ‘Hoera, ik ben ongesteld!’

Ben jij al ongesteld? Verwacht je het binnenkort te worden of ben je het al een tijdje? Dan is dit boek iets voor jou! Wij vinden de (eerste) menstruatie een mooi moment om te vieren dat je de stap van meisje naar jonge vrouw neemt. Dit boek heet niet voor niets: Hoera, ik ben ongesteld!

Dit is perfect om alleen in een hoekje te lezen of juist samen met vriendinnen door te bladeren. Om over na te denken, te fantaseren en je te verbazen. Wie weet krijg je wel zin om met anderen stil te staan bij je eerste menstruatie en wat dat voor jou betekent. Je kunt in dit boek je eigen ideeën, wensen en ervaringen schrijven, zodat het echt van jou wordt.

 ‘Hoera, ik ben ongesteld!’ is vanaf eind oktober te koop via www.hoeraikbenongesteld.nl en via de boekwinkel.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved