Interview met secretaresse van MTV

Lifestyle door Redactie

Ter ere van de campagne ‘Secretaresse, echt iets voor jou’ interviewde ik voor Girlscene een secretaresse. Want wat blijkt? Steeds minder jongeren kiezen voor een secretariële opleiding! Misschien ben jij nog op zoek naar een opleiding die bij je past en raak je door dit interview geïnspireerd…

Over ‘Secretaresse, echt iets voor jou’

Ben jij goed in organiseren en regel jij altijd alles tot in de puntjes? Maak dan kans op een dagje uit met je vrienden ter waarde van 3000 euro.

Al snel denken jongeren bij het vak van secretaresse aan kokerrokjes, mantelpakjes en vreemdgaan met de baas. Maar… dit is een achterhaald beeld! Met een opleiding tot secretaresse kies je voor een veelzijdige baan, je weet, ziet en hoort alles binnen een bedrijf, je bent onmisbaar binnen de organisatie én je hebt goede kansen op de arbeidsmarkt.

Dus: doe mee en win een dagje uit met je vrienden ter waarde van 3.000 euro op www.echtietsvoorjou.nl! Dit is de site van de campagne ‘Secretaresse, echt iets voor jou’.

Het interview

Ik interviewde Kelly, op dit moment secretaresse bij MTV Networks. Dat klinkt als een spannende baan vol muziek & glamour; daar moest ik meer van weten!

 

Vertel in het kort iets over jezelf…

Ik ben Kelly Weustink, 28 jaar en ruim 7 jaar werkzaam als secretaresse. Voor mijn huidige baan bij MTV Networks ben ik van Rotterdam naar Amsterdam verhuisd. Ik werk nu 3 weken bij MTV Networks. Na werktijd ga ik graag met vrienden iets eten en in de weekenden ga ik graag de stad in om te shoppen en te stappen. Verder lees ik graag en ga ik uiteraard graag op vakantie.

Hoe ben je bij je je baan als secretaresse gekomen?

Na de opleiding MBO secretarieel ben ik op projectbasis bij Randstad begonnen. Dit hield in dat ik bij diverse bedrijven werd ingezet. Hierdoor heb ik o.a. gewerkt bij Unilever, BP, NAM en Coca-Cola. Bij Coca-Cola heb ik uiteindelijk 4 jaar gewerkt. Daarna ben ik via-via bij MTV Networks terecht gekomen. Het is erg snel gegaan, binnen 3 weken had ik deze baan! Door de verschillende jobs heb ik heel veel ervaring opgedaan en weet ik nu wat ik wil en wat niet.

Hoe ziet een dag in jouw werkleven eruit?
Mijn dag begint uiteraard met een kop thee. Daarna open ik mijn mail en beantwoord ik mijn mails en vergaderverzoeken voor mijn managers. Op sommige dagen woon ik een meeting bij van mijn team, hier maak ik de notulen en noteer ik de actiepunten. Deze werk ik vervolgens uit en stuur ik rond.

Ik werk voor 2 teams; productie en digital media. Ook doe ik werkzaamheden voor Comedy Central. Ik haal het bezoek van mijn managers op en ik heb vergaderingen met de secretaresses die bij MTV Networks werken. Hier bespreken wij lopende projecten en evenementen, bijvoorbeeld de European Music Awards, de TMF Awards, et cetera. Vervolgens kijken we wat er gedaan moet worden voor zo’n evenement of project. We werken hiervoor totdat het helemaal is afgerond.

Een ander (groot) deel van mijn werk bestaat uit het maken van overeenkomsten; license agreements voor Comedy Central en contracten voor freelancers. Daarnaast regel ik facturen en verzamel ik de vakantieaanvragen voor mijn teams.

Wat is het leukste aan jouw baan?
Ik werk voor, vind ik, de leukste afdelingen van MTV Networks. Hier worden nieuwe programma’s voor MTV/TMF/Nickelodeon en Comedy Central bedacht, hier zit de redactie van o.a. Reaction, de VJ’s en er worden veel evenementen georganiseerd.

Zijn er ook nadelen?
Ik werk hier net 3 weken en ik heb ze nog niet kunnen ontdekken!

Kom je wel eens beroemde mensen tegen tijdens je werk?
Voor de opnames van Reaction hebben we iedere dag een andere gast. De afgelopen weken waren dit o.a. Julio Iglesias jr, Lieke van Lexmond, Ruben Nicolai, Katja Schuurman, de Jeugd van Tegenwoordig en Elize.

Hoe belangrijk is uiterlijk in jouw baan?
Ik vind dat je er als secretaresse altijd verzorgd uit moet zien. Je bent vaak de eerste persoon die de gasten ontmoeten…

Heb je nog tips voor meiden die secretaresse willen worden? Wat moeten zij vooral wel en niet doen?
Zorg dat je enthousiast bent over een bedrijf waar je wilt gaan werken! Je wilt toch ergens werken waar je 100% van overtuigd bent… Zorg dat je als secretaresse een actieve houding hebt, bekijk de agenda’s voor de komende weken en onderneem actie als dat nodig is. Vraag tijdens vergaderingen waar men het over heeft, zodat je goed weet voor wat en wie je werkt. Probeer goed overzicht te houden. Houd een to do lijst bij en stel prioriteiten én schrijf altijd alles op wat er wordt gevraagd. Door de hectiek van de baan kun je weleens dingen vergeten…