Lifestyle

Stage in het buitenland

263

Steeds meer jongeren vertrekken voor een paar maanden, of langer, naar het buitenland. Of het nu is voor werk, stage, als au pair of gewoon om rond te reizen: in je eentje een ander land ontdekken wordt steeds populairder. Uit een onderzoek is gebleken dat 62 procent van alle jongeren wel stage zou willen lopen in het buitenland. Waar komt toch die drang om te reizen vandaan?

Tik ‘buitenlandstage’ in op Google en je laptop draait overuren. Honderden, zo niet duizenden sites zijn er te vinden, die je kunnen helpen bij het plannen van je trip naar het buitenland. Wil je in het buitenland gaan werken, wil je op stage, wil je gewoon lekker rondreizen of als au-pair je geld verdienen? Het kan allemaal. En alsof de keus nog niet moeilijk genoeg is, regelt bijna iedere organisatie trips naar tientallen verschillende landen. Zoveel keus, zoveel te regelen, en toch zijn er ieder jaar weer honderden jongeren die de wijde wereld in trekken. Deze drie avonturiers deden het, of gaan het doen.

Margo Jolink (20) heeft acht maanden in Spanje gestudeerd en loopt op dit moment stage in Nieuw-Zeeland.

“Eigenlijk wilde ik voor mijn stage eerst naar Australië”, vertelt Margo. “Ik kon daar alleen geen stageplek vinden, dus toen ben ik in Nieuw-Zeeland terecht gekomen. Ik heb daar nog geen minuut spijt van gehad! Nieuw-Zeeland is echt een geweldig land en heeft een onwijs mooie natuur.” Vanwege haar drang om te reizen, lijkt het er op dat Margo een goede studiekeus heeft gedaan. Voor haar studie ‘International Business and Languages’ moest ze sowieso een half jaar naar een ander land. “Het buitenland en andere culturen hebben me altijd al geïnteresseerd”, vertelt ze. “Toen ik de kans kreeg om weg te gaan, heb ik die gelijk aangepakt door naar Spanje te vertrekken.”

Voor Margo waren de voorbereidingen op haar tweede trip makkelijker dan toen ze naar Spanje ging. “Voordat ik naar Spanje vertrok was het allemaal erg spannend. Ik vroeg me af waar ik nu weer aan begonnen was, of vijf maanden niet te lang zou zijn en of ik niet eenzaam zou worden”, vertelt ze. “Maar eigenlijk viel er helemaal niks tegen.” Margo had het zo naar haar zin op de Spaanse universiteit, dat ze besloot er nog een paar maanden bij aan te plakken. In totaal woonde ze acht maanden in het plaatsje Castellon de la Plana. “Ik heb in die acht maanden zoveel van Spanje gezien, veel vrienden gemaakt en de Spaanse taal geleerd. Ik heb voor mezelf leren zorgen, en ontzettend veel ervaringen opgedaan die ik nooit meer zal vergeten.”

Margo vindt dat een periode in het buitenland alleen maar voordelen kan hebben. “Waar ik in Nederland drie jaar over doe, doe ik in het buitenland in een half jaar”, vertelt ze. “Omdat je weet dat je er maar een korte tijd bent, doe je zoveel mogelijk. Ik kan een buitenlandstage in ieder geval iedereen aanraden. Het is iets wat je gewoon moet doen, waar je niet teveel over na moet denken. Het is een geweldige ervaring voor de rest van je leven.”

Margo (derde van links) met een aantal van haar Spaanse klasgenoten

Valerie Visschedijk (18) stapt in augustus 2009 op het vliegtuig naar Zuid-Afrika, om daar een maand lang vrijwilligerswerk te gaan doen.

Vrijwilligerswerk interesseerde me altijd al”, vertelt Valerie. “Vroeger zei ik altijd al dat ik kindjes in Afrika wilde helpen. Nu ik achttien ben, mag ik eindelijk gaan!” Valerie verwacht dat ze in Afrika een erg leuke tijd zal hebben. “Ik ga in een weeshuis werken waar kinderen van verschillende leeftijden zitten. Ze zitten daar bijvoorbeeld omdat hun ouders overleden zijn aan aids of niet meer voor ze kunnen zorgen”, vertelt ze. “Ik verwacht dat ik overdag veel met de kinderen bezig zal zijn, bijvoorbeeld om ze te helpen met hun huiswerk of om een crèche te begeleiden. Daarnaast wil ik ze ook danslessen gaan geven.”

Dat er nog veel geregeld moet worden voordat Valerie naar het warme Zuid-Afrika kan vertrekken, is duidelijk. “De bevestiging dat ik naar Afrika kan gaan heb ik nu, maar zelf moet ik ook nog veel regelen”, zegt ze. “Onder andere moet ik de inentingen nog krijgen voordat ik ga, en ik moet zelf de heen- en terugvlucht boeken.” Uit eigen initiatief wil Valerie, voordat ze vertrekt, ook nog geld inzamelen voor het weeshuis waar ze gaat werken. “Ik kan het geld aan het weeshuis zelf geven, maar ik kan ook zelf een project opzetten als ik daar ben”, legt ze uit. “Er zijn bijvoorbeeld meiden geweest die gezorgd hebben dat de kinderen in het weeshuis iedere dag fruit kregen. Wat ik zelf wil gaan doen weet ik nog niet. Misschien iets met dansen, maar ik weet nog niet precies wat.”

Marloes Beens (19) zocht haar vakantiewerk in het buitenland, drie maanden lang werkte ze in het bruisende Chersonissos.

Een vakantiebaantje bij de plaatselijke ijssalon is leuk, Marloes gooide het echter over een heel andere boeg. In juni vertrok ze naar Chersonissos, om daar achter de bar van de Qlimaxclub te werken. “In maart had ik al gesolliciteerd, dus ik had lang de tijd om me voor te bereiden”, vertelt Marloes. “Ik was van tevoren erg benieuwd hoe het zou zijn. We hebben één keer een meeting gehad met het personeel. Niet iedereen was er, maar het was wel leuk om alvast wat collega’s te leren kennen.” Marloes vertrok niet in haar eentje naar Griekenland. “Ik had samen met mijn tweelingzus Anne gesolliciteerd”, vertelt Marloes. “We lijken erg op elkaar, dus iedereen vond het helemaal geweldig dat er een tweeling werkte!”

Om alles van tevoren te regelen, was volgens Marloes niet veel werk. “Ik hoefde zelf alleen mijn ticket voor de heenweg regelen, maar als je op tijd boekt is dat zo gedaan”, vertelt ze. “Het appartement waar ik in verbleef, was voor mij geregeld. Dat was ontzettend leuk, het hele team van onze club zat daar, maar ook personeel van andere clubs.”

In Chersonissos zelf was Marloes uiteindelijk helemaal op haar plek. “De club waar ik werkte was vier of vijf dagen per week open”, vertelt ze. “Dat was echt een voordeel, want als we moesten werken, werkten we met z’n allen. Als we vrij waren, waren we dus ook met z’n allen vrij! Dan gingen we samen op stap in andere clubs.” Behalve collega’s heeft Marloes dus ook veel nieuwe vrienden gemaakt. “Je leert iedereen zo snel kennen. Binnen een week had ik een nieuwe vriendengroep om me heen. Het was echt geweldig. Ik dacht geen moment aan thuis, gewoon omdat ik het zo erg naar mijn zin had. Het was echt de zomer van mijn leven.”

Marloes (links) met haar zus en wat collega’s

Wil jij ook naar het buitenland?

Als je een lange tijd naar het buitenland wil, bedenk dan wel van tevoren wát je precies wil gaan doen. Een vakantie van een half jaar is leuk, maar niet erg zinvol en het kost bovendien vreselijk veel geld als je ondertussen niet bijverdient. Kijk daarnaast goed rond naar verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het plannen van je trip. Op eigen houtje gaan kan spannend en leuk zijn, maar als je met een organisatie gaat, weet je vaak zeker dat het goed zit met verzekeringen en dat soort dingen. Mocht er wat gebeuren, dan heb je altijd iets om op terug te vallen.

Bepaal van tevoren wel voor jezelf waar je heen wil gaan. Landen als de Verenigde Staten en Zuid-Afrika zijn natuurlijk gaaf, maar als je snel heimwee hebt is het misschien minder slim om er voor een half jaar (of langer) naartoe te gaan. Landen als Spanje, Italië, Griekenland en Engeland zijn dichterbij en net zo leuk. Zo maak je het voor je vrienden en familie ook makkelijker (goedkoper) om je een paar dagen op te komen zoeken! Denk ook goed over cultuurverschillen na: in veel landen leven ze op een andere manier dan wij Nederlanders gewend zijn. Vooraf een beetje google’n op het land naar keuze is dus geen slecht idee.

Wil je in het buitenland gaan werken? Dan is de zomer voor jou een ideale periode om weg te gaan. Veel vakantie- of attractieparken zoeken vaak vakantiekrachten, maar ook in hotels, discotheken en clubs op populaire vakantiebestemmingen kun je terecht. Kijk goed rond op internet waar je zou kunnen werken en check altijd hoe het zit met de huisvesting. Vaak wordt een appartement of kamer wel geregeld wanneer je in dienst genomen wordt, maar het kan ook zo zijn dat je zelf iets moet zoeken.

Ga je in de horeca werken, doe dan alvast ervaring op in dat wereldje. In clubs of discotheken is het in het zomerseizoen zo druk, dat je hard moet werken. Horeca-ervaring kan dan doorslaggevend zijn voor je werkgever. Bereid ook je sollicitatiegesprek goed voor! Vaak moet je een motivatiebrief schrijven. Denk daarom goed na waarom je juist dáár zou willen werken en waarom jij geschikt bent voor die functie. Ook in je sollicitatiegesprek is ervaring doorslaggevend.

Moet je voor je opleiding al stagelopen, bekijk dan op school of er mogelijkheden zijn om dit in het buitenland te doen. Soms moet je alles zelf regelen, maar vaak kan een decaan of studiebegeleider je hier ook mee helpen. Verder geldt voor stagelopen bijna hetzelfde als wanneer je gaat werken in het buitenland. Kijk goed na hoe het zit met de huisvesting en je stagevergoeding. Vaak moet je dit soort dingen met je stageplek zelf regelen. Op sites die gespecialiseerd zijn in buitenlandstages, staan vaak vacatures voor stagiaires. Kijk dus goed rond op internet en begin zeker een half jaar van tevoren met rondkijken.

 

Ben je gek op kinderen en wil je als au-pair naar het buitenland? Er zijn veel organisaties die zo’n reis voor je kunnen regelen. Het is een goed idee om met zo’n organisatie te gaan, want zij houden gedurende je verblijf vaak contact met je. Valt je gastgezin bijvoorbeeld tegen of heb je andere problemen, dan kunnen zij je helpen. Als je op eigen houtje gaat, heb je deze service natuurlijk niet. Als au-pair ga je vaak voor een jaar naar het buitenland en blijf je dus een jaar bij een gastgezin wonen, maar via Travel Active kan je ook in de zomermaanden als au-pair aan de slag. Je moet dan minimaal twee maanden beschikbaar zijn. Handig voor meiden die een jaar toch iets te lang vinden!

Enkele handige sites, die gespecialiseerd zijn in het plannen van je trip naar het buitenland:
www.activityinternational.nl
www.travelactive.nl
www.buitenlandsestage.nl
www.stageplaza.nl
www.wereldstage.com

door Madelon Tijdink

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

263 reacties

 • 3 jaar geleden Sandra & Jessica

  Hoi allemaal! Voor iedereen die graag in het buitenland stage wilt lopen heb ik een handige website. Het biedt stages, vakantiewerk en traineeships in het buitenland voor MBO HBO en WO studenten. Voor elke opleiding is er wel een stage beschikbaar!

  http://worldwide-placements.com/

 • 3 jaar geleden myrthe20

  Het is een droom voor mij om stage lopen bij een modebedrijf in Amerika! Heeft iemand hier ervaring met www.stage-newyork.nl?

 • 7 jaar geleden Charlotte

  Ik wil heel graag na mijn vwo diploma als Au-pair in Amerika/Engeland werken en na mijn havo diploma als vrijwilliger in Zuid-afrika/Kenia en het liefst ook nog naar Highschool in America maar dat is beetje te duur:P (rond de €8000.-)

 • 8 jaar geleden strangepanic

  hahaaa; 'als au pair je geld verdienen'

  wat je daar verdient is een beetje zakgeld, en natuurlijk onderdak en eten xd

 • 9 jaar geleden Vincienna

  Ik ga aankomende zomer ook een stage in het buitenland verrichten. Via onze school konden we via stage buitenland een stage zoeken. Ik ga naar Spanje in een Ierse pub werken ! Ik heb er zin an! Nog twee weken en ik vertrek !!

 • 9 jaar geleden BUTTERxFLY

  Amerika lijkt me super!

 • 10 jaar geleden simonehorses

  lyk me echt super leuk! alleen ik ben echt super slecht in talen. ik heb op school engels frans duits en nederlands en het enige wat ik goed kan is frans en nederlands gaat wel. engels en duits is echt vreselijk!

 • 10 jaar geleden lauramarlien

  volgend jaar ga ik een opleiding toerisme & recreatie doen, en dan kun je ook kiezen voor een buitenlandse stage, en dat ga ik zeker doen! :p

 • 10 jaar geleden Tess

  Myn tante werkt by zo'n bedryf dat mensen uitzend, naar andere landen & werelddelen!

  Ben al een paar x alleen met het vliegtuig geweest & ik mag ook al stage lopen by een bekend tassenmerk in Canada, dus dat moet geen probleem zyn!

 • 10 jaar geleden MissSexy

  Spanje leek me geweldig!

 • 10 jaar geleden Niccol

  ik wil in de winter maanden naar Oostenrijk, ik heb heel erg zitten twijvelen maar heb besloten het toch te doen het is een ervaring waar ik misschien later spijt van zou krijgen als ik het niet zou doen..

 • 10 jaar geleden FashionBeertje

  ik wil heel graag een tussenjaar doen in Londen... hopen dat het lukt!

 • 10 jaar geleden Mriekjuhh

  Net 2 weekjes terug van 3 maanden stage in Curacao!

  Was zoo geweldig,super leuke stage en zoveel leuke mensen leren kennen,geweldige tijd gehad!

  Ik raad het ook iedereen is aan te doen!

 • 10 jaar geleden BourjoisSecret

  3 vrienden van mij lopen stage in het buitenland

 • 10 jaar geleden CHRISTIANDIOR

  ik wil heeel graag studeren in australie, en dan echt wel voor een langere tijd. stage lopen in engeland, vs of zuid-afrika lijkt me ook super!

 • 10 jaar geleden ilssee

  Ik wil het al super lang.. en ik ga het ook zeker doen !

  Naar Australië of America

 • 10 jaar geleden merve

  jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;leukkkk

 • 10 jaar geleden LisArt

  Na m'n eindexamen 1.5 maand naar Thailand!

 • 10 jaar geleden Michhelle

  lijtk me egt S-U-P-E-R 8D

 • 10 jaar geleden 90GirlyGirl90

  WOW je moet het lef maar hebben om zo naar het buitenland te gaan!:S Ik zou het niet durven, in elk geval niet in me eentje en alles wat gergeld moet worden. Kan idd wel een superervaring wezen en dat meisje wat die kindjes gaat helpen in Afrika dat is super nodig en goed vind ik!

 • 10 jaar geleden olsentwins

  lijkt me supper leuk!

 • 10 jaar geleden fiet

  als ik studeer ga ik tijdens mn master naar het buitenland!!! dat lijkt me geweldig, in indonesie/latijns-amerika het gedrag bestuderen van de mensen daar! sluit mooi aan bij psychologie toch!

 • 10 jaar geleden Claudiiaa94

  Mijn zus is vorig jaar een half jaar naar Curacao geweest.. Super! Ik zou dat ook wel willen! Ze was echt zo bruin.. :P

 • 10 jaar geleden xxjennifer

  Ik ga volgend jaar 2 maanden stage lopen in het buitenland als hostess! :P

 • 10 jaar geleden Sunshine_world

  de sites zyn niet egt handig voor als je in Belgie woont...

 • 10 jaar geleden fleeeeeeeeeeur

  ikga misschien highschool doen als ik van de havo af kom!

 • 10 jaar geleden Prodet

  Ik ga dit jaar 2maanden naar vrienden van ons in Suriname die daar een eigen bungalowpark hebben! Werken, chille en ook nog eens geld verdienen! Wat een pret:P

 • 10 jaar geleden Chocoladecake

  Gene idee wat ik ga studeren maar zowiezo iets waar ik een buitenlandse stage kan doen, dat lijkt me echt geweldig!

 • 10 jaar geleden Helenaaa

  is altijd mijn droom geweest, zelfs toen ik jonger was om later ergens anders te gaan wonen en veel te reizen.. alleen.

 • 10 jaar geleden dniessz

  ik doe nu verpleegkundige opleiding. 2e jaars. als ik volgend jaar 3e jaars ben kan ik waarschijnlijk stage lopen in het buitenland, dat lijkt me echt super! (L)

 • 10 jaar geleden veriza

  ovr 2 jaar(A) stage in Buitenland war weet nog niet ;P veel te veel landen om te kiezen XD iemand tips

 • 10 jaar geleden Charlotte Sara

  ik ga over 2 jaar naar een goede kennis van me moeder. hij woont in amerika en ik word au pair van zijn kind.

 • 10 jaar geleden Loyalty

  Ja, ik ga ook naar het buitenland {hoop ik!} nederland is stom. maar voorlopig duurt dat nog even.

 • 10 jaar geleden sweetfamous

  Leukj man !!! wil ikj ookj

 • 10 jaar geleden _Yezz

  Mijn vriendje gaat volgend jaar een jaar studeren in Peru, dat overleef ik echt niet !

 • 10 jaar geleden Juin

  Lijkt me echt super leuk!

 • 10 jaar geleden lozerr

  lykt me zoo gaaf

 • 10 jaar geleden _Tink

  Wij moeten voor school op stage naar het buitenland, maar dat is hoogstens voor 2 weken. Ik moet ondertussen echt even gaan verzinnen waar ik dan heen wil/kan..

 • 10 jaar geleden pammiej

  ik ben nu nog maar 13, maar ik wil later wel vrijwilligerswerk doen net zoiets als Valerie!

  En ik wil later in Londen studeren :P

 • 10 jaar geleden Hilstars

  ooo lijkt me ook zo leuk!

  Dan een jaartje naar America op een high school rond lopen, wel een beetje leuk gebied Californië of Manhattan ofszo.

  Wel leuk om die verhalen van die 3 meiden te lezen.

 • 10 jaar geleden Carien102

  Ik ben vorig jaar een jaar naar het buitenland geweest!! Echt aan te raden, ook voor mensen met heimwee! Het is geweldig! Een vriendinnetje van mij is daardoor over haar heimwee heen gekomen.

 • 10 jaar geleden foolishh

  iemand die ik ken loopt 3 maanden stage in Haïti! En laat het daar nu supergevaarlijk zijn

 • 10 jaar geleden Lautim

  vet =)

  ik wil mischien naar costa rica, vrijwilligerswerk doen

 • 10 jaar geleden INSTANTSTAR

  Lijkt me vet om in het buitenland stage te lopen!

  X

 • 10 jaar geleden MANONbonbonn

  over een paar jaar ga ik dat waarschijnlijk ook doen

  lijkt me echt geweldig

  en ik kijk er ook echt naar uit

  weet alleen nog niet precies waar ik heen wil

 • 10 jaar geleden _MELLE

  Lijkt me echt super, maar is denk ik niet echt iets voor mij..

 • 10 jaar geleden Swensens

  Ik zou in Thailand of Japan willen studeren/stage lopen.

 • 10 jaar geleden JadoreADDICTED

  leuk man echt iets voor mij.x

 • 10 jaar geleden Cavalerie

  Ik wist eerst altijd zeker dat ik voordat ik aan mijn universiteit(of mss zelfs hbo)begin, dat ik een jaartje eruit zou gaan, maar ik denk uiteindelijk dat ik dat niet doe- immers bij een universiteit kan je ook een half jaar worden uitgewisseld waar je erg weinig voor hoeft te betalen... Het is namelijk voor mij heel moeilijk omdat we sinds kort echt heel erg blut zijn enzo! en nu moet ik alles zelf betalen

 • 10 jaar geleden Kitebo

  Ik ga voor een halfjaar/jaar als het goed is naar een middelbare school in CHINA! =D

 • 10 jaar geleden Victoria's Angel

  stage in aziee!!~ waaa

  alleen weet ik niet wat doen xd

 • 10 jaar geleden Manonnekee

  Thanx voor deze handige tips&sites, ik drooom er al zoo lang van om naar het buitenland te gaan (Australie of nieuw-zeeland het liefst!!)

 • 10 jaar geleden L ♥

  Serieus, ik zou heel graag Au Pair willen worden.

  Niet voor een jaar. dat is denk ik te lang.

  Maar in de zomer? En dan in engeland! Lijkt me wel wat!

 • 10 jaar geleden Bieb14

  ik wil au pair worden in NY na mijn school 1 jaartje

 • 10 jaar geleden Inkielicious

  Education first is ook heel leuk! heb zo een maand in nice gezeten, je kan zo lang wegblijven als je wil en gaat echt overal ter wereld, valt natuurlijk te zien welke taal je wil leren

 • 10 jaar geleden lespassants

  Pff eerst nog 6 jaar school voor dat ik kan studeren. (lijkt met trouwens wel gaaf in het buitenland studeren) Maar als je dan b.v. advocaat wil worden en je gaat in de V.S. studeren dan kun je toch niet in Nederland als advocaat werken omdat je dan 'de amerikaanse rechten' heb geleerd en niet de nederlands?

 • 10 jaar geleden iilsee2

  Over 2 jaar kan ik via school ook een half jaar naar 't buitenland om daar stage te lopen. Dat word dan gewoon met school geregeld enzo. Doen er echt heel veel bij ons op school! Echt super lijkt me dat, wil ik zeker gaan doen!

 • 10 jaar geleden Emne

  Dat lyk me echt zooooooooooooo super =D

 • 10 jaar geleden Vera

  aaaaah dat lijkt me zo super geweldig gaaf!

 • 10 jaar geleden LilPeach

  Ik wou volgend jaar al een jaar highschool doen in Amerika maar dat ging op het laatste moment toch niet door. ;(

  Nu ga ik op m'n 18e studeren in Amerika (:

 • 10 jaar geleden MDELUXE

  nee niks voor mij. zal nl denk ik teveel missen(A).

 • 10 jaar geleden Thatsnotmyname

  k ga zowiezo voor een half jaartje naar engeland/ amerika??

 • 10 jaar geleden Brigitteeee

  Mijn nicht komt toevallig morgen terug uit Mallorca! Ze heeft daar een half jaar stage gelopen

 • 10 jaar geleden xMissTitiax

  Dat lijkt me helemaal niks.

  Ik zal veel te veel heimwee hebben!

 • 10 jaar geleden Aphelita

  het lijkt me erg leuk om een periode in het buitenland te gaan studeren. Het liefst de VS, Engeland, Zuid-Afrika of Italie haha ik weet het nog niet :P

 • 10 jaar geleden fakeyourfashion

  Ik ga stage lopen in Finland

 • 10 jaar geleden Gerdien

  lijkt me super leuk om naar Engeland of Griekeland ofzo te gaan,, maar ik heb nog 2 jaar om te bedenken wat ik wil

 • 10 jaar geleden IsabellaJune

  Ik wil heel graag de hele zomervakantie gaan werken in Kreta, een beetje zoals dat meisje uit het verhaal hierboven. Maar dat is vooral zodat ik dan bij m'n grote liefde kan zijn En het leek me altijd al gigantisch eng enzo om in je eentje te gaan, maar aan alle verhalen te zien valt het reuze mee.. dus dat geeft me weer wat vertrouwen.

 • 10 jaar geleden SOLILOQUIUM

  lijkt me echt super!

  wil het mss wel doen

 • 10 jaar geleden Cmbgnh

  Mijke1

  ik wil niet vervelend zijn maar mijn oma en mijn moeder komen allebij van curacao, dus ik weet best veel van het eiland en je wil daar nu echt niet zijn, er is heel veel criminaliteit en er wordt veel gestolen , toen wij daar waren zat er een inbreker met een pistool in ons apartement... :O maar toch wel stoer dat je gaat ik wilde het eerst ook maar er is daar geen goede opleidinge en er zijn geen goede scholen

 • 10 jaar geleden Faith

  dat wil ik! Ga waarschijnlijk Hogere Hotelschool doen dus dan stage in buitenland

 • 10 jaar geleden Guievessa

  weeniet.

  x.!

 • 10 jaar geleden silkerandom

  Mijn zus is vrijwilligerswerk aan het doen in Mexico. Ze vindt het heel zwaar emotioneel, door al die armoede die je dan ziet e.d. maar ook heel erg tof hoor! Ze is weg van april en komt bijna terug 18dec! Ze was 1 of 2 dagen weg en ons nichtje is geboren, zijn we allebei tante , dat heeft ze dus nog niet live gezien. :-o. x

 • 10 jaar geleden __ELINE

  mij lijkt het zo gaaf een stage in het buitenland, alleen tja. ik weet het niet, dan moet ik iedereen zo lang missen hier enzo

 • 10 jaar geleden LisArt

  Ik wil een paar maanden vrijwilligerswerk gaan doen in Thailand <3

 • 10 jaar geleden DaisyXx

  ga ik ook doen.... ik wil het liefst paar maanden naar amerika.... zie je nog is wat van de wereld!

 • 10 jaar geleden MERLEEE

  lijkt me zo gaaf.

  misschien dat dat ooit nog eens komt!

  ik ga zowieso wel in het buitenland werken.

  het liefst in africa of brooklyn!

 • 10 jaar geleden xLoutje

  Kga nr engeland

 • 10 jaar geleden Carolien

  Ik wil het ontzettend graag. Ik ga of naar mijn thuisland Zuid-Afrika, of naar een jaar highschool in Amerika, f Australië ofzo!

 • 10 jaar geleden fountainhead

  Wauw. Dit maakt me allemaal zo jaloers. Ik wil het ook graag, maar het lijkt me inderdaad veel geregel, en hoe ik het financieel moet oplossen zou ik ook niet weten. Je kunt wel allerlei tegemoetkomingen krijgen maar dat gaan dan waarschijnlijk alleen via je opleiding en zelfs dan lijkt het me nog onvoldoende gefinancieerd. Of is dat niet zo?

 • 10 jaar geleden fashionlovely

  Zou graag naar Londen willen maar weet niet of ik mijn vriend zolang achter me kan laten! helemaal nu we samenwonen!!

 • 10 jaar geleden Saaraah

  Ik wil naar Amerika of Canada!!!!

 • 10 jaar geleden Kwellebuhlx

  Ben al toegelaten op het NYU in de VS

  maar moet eerst nog het middelbaar afwerken..

 • 10 jaar geleden legeaccount

  Ik heb vorig jaar een paar maanden in Thailand vrijwilligerswerk bij een olifantenopvang gedaan.

  Superleuk!

  Volgend jaar ga ik 6 maanden naar UCLA (Los Angeles) als voorbereiding op mijn master Egyptologie aan de Amerikaanse Universiteit in Caïro (Ervan uitgaande dat ik dit jaar mijn bachelor gewoon ga halen...)

 • 10 jaar geleden Mijke1

  December 2009,, 5 maanden stage @ Curacao

 • 10 jaar geleden cocozza

  ik wil ook naar highschool in de vs! (:

 • 10 jaar geleden evelinee

  ik wil highschool doen in de VS!

 • 10 jaar geleden roozietjuh

  oeh lijkt me echt zoooow geweldig

  maar dat hoef ik nog lang niet te beslissen ofz..

 • 10 jaar geleden Fashionaddict

  hmm nee kan me vriendje en me vriendinne toch niet zo lang missen :P

 • 10 jaar geleden xSummer_

  Leuk!

  XX.

 • 10 jaar geleden xxClauda

  ik wil ook stage lopen! kan ik vanaf volgend jaar wel, lijkt me wel gaaf op curacao ofzo

 • 10 jaar geleden Vorkje

  Ik ga 2 maandjes naar London om bij filmstudios stage te lopen!

 • 10 jaar geleden spekkoekisHEERLIJK

  coool!

  ik ga mssgien highschool in Amerika doen als ik klaar ben met school

 • 10 jaar geleden xMRKN

  ik zit nu in 't buitenland!

  zit in Amerika voor 10 maanden,

  't is echt super. als je die kans krijgt moet je 'm zeker pakken!!

 • 10 jaar geleden HATERSGONNAHATE

  ik moet in het 3e jaar ook naar het buitenland, maar ik wil niet.. ik ga mn vriend zker missen :'(

 • 10 jaar geleden x_Tess

  Ik zit nu voor 10 maanden in amerika, doe een jaartje Highschool! Ik raad travelactive echt aan hoor =]

 • 10 jaar geleden Sunshine_world

  mss ga ik wel een jaartje wachten met studeren en naar het buitenland gaan

  maar ik heb ng gnoeg tijd om erover na te denken XD

 • 10 jaar geleden missBlondy

  Ik wil naar New York

 • 10 jaar geleden xFASHIONGIRL

  My god.. ik heb serieus NOOIT last van heimwee. Maar als ik voor een paar maanden naar 't buitenland ga, denk ik dat ik dat echt niet ga trekken. Ben zo gehecht aan m'n vrienden & omgeving hier.. Wat me wél ontzettend leuk lijkt is zeg maar niet als barvrouw maar gewoon als begeleider bij jongerenreizen zoals Beachmasters ofzo te zitten. Super vet lijkt me dat & ik hoorde van meisje die dat deed toen ik met zo'n reis meeging dat je daar helemaal geen speciale opleiding voor nodig hebt ofzo. Best cool! Maar vind dat echt heeeeel eng.

  ××

 • 10 jaar geleden EMMZZZ

  ik ga zeker weten, waarschijnlijk maand afrika, en +/- jaar canada en VS!