Bijzondere bijbaantjes: marketing & PR medewerker

Lifestyle door Redactie

Voor deze rubriek "Bijzondere bijbaantjes" interview ik meiden met een apart, speciaal of opvallende job. Leuk om te lezen, en wie weet ook om inspiratie uit op te doen voor je eigen bijbaan! Deze keer: Tanita, een marketing & PR medewerker bij Beautypartner.

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…

Ik ben Tanita, 19 jaar en woon nog lekker bij mijn ouders in Rotterdam. Ik ga nu naar mijn derde jaar van de opleiding Communicatie. Mijn hobby’s zijn dansen, zingen, shoppen en uitgaan!

Wat is jouw bijbaantje?

Mijn bijbaantje op dit moment is mijn stage bij Beautypartner; een bedrijf met een prachtig pand in het hartje van Rotterdam. Beautypartner bestaat uit drie verschillende afdelingen: Bridalstyling, Intermediair en de Beauty Academy. Voor dat laatste ben ik verantwoordelijk.

Sinds oktober vorig jaar worden er make-up en Hairstyling opleidingen gegeven. Aan mij de taak om dit meer bekendheid te geven in Nederland! Om dat te bereiken ben ik veel bezig met artikelen schrijven om die vervolgens op websites te plaatsen. Ook ben ik bezig met een modellenbestand. Deze modellen zitten dan model voor onze studenten tijdens de les.

Maar het meeste waar ik mij mee bezig hou is de visagiewedstrijd die start in oktober. Denk hierbij aan Holland’s Next Top Model maar nu gericht op visagisten! Deze wedstrijd zal dan te zien zijn op een website! Met de wedstrijd ben ik heel veel bezig. Ik heb sponsors nodig, een fotograaf, een cameraman, bekende Nederlandse vrouwen, een presentatrice, juryleden, modellen en natuurlijk kandidaten! Om dit bekend te maken aan Nederland ben ik nu bijvoorbeeld bezig om flyers te ontwerpen.

Op dit moment werk ik 4 dagen in de week van 9 tot half 6. Lange dagen dus!

Hoe ben je aan dit baantje gekomen?

Op heel veel websites staan vacatures voor stages. Op één van die websites stond de vacature van Beautypartner. Door de tekst die bij de vacature stond was ik meteen verkocht! Een bedrijf wat zich bezig houdt met make-up en merken als Chanel, Dior, Mac wie wil dat nou niet?!

Wat verdien je?

Aangezien het een stage is krijg ik een bijdrage van €120,- per maand. Natuurlijk is dit niet veel maar je moet het natuurlijk ook zien als een investering voor later! Aan het eind van mijn stage krijg ik per gewerkte maand ook nog €50,- dit is dus een leuk zakcentje aan het eind!

Wat is er zo speciaal aan dit baantje, wat zijn de voordelen?

Voordelen van dit baantje zijn dat ik bijna dagelijks bezig ben met de trends van dit moment. Daarnaast doe ik wat ik leuk vind! Artikelen schrijven, het modellenbestand, de wedstrijd, dat is precies wat ik leuk vind. In mijn eerste dagen mocht ik een les bijwonen dus ik pikte ook gelijk wat van de les mee. Zo leer ik niet alleen meer over mijn eigen opleiding maar ook van de opleidingen make-up en hairstyling. Wat ook erg leuk was, was dat ik van mijn eigen stagebegeleider een workshop kreeg over hoe je bij jezelf het beste en mooiste make-up kan aanbrengen. Een stagebegeleider die daarnaast ook lerares make-up en hairstyling is, is natuurlijk niet verkeerd... Ook moet ik nette kleding aan dus dat was een goed excuus om even flink te shoppen!

Zijn er ook nadelen?

Nadelen qua werkzaamheden zijn er niet echt. Natuurlijk zijn er wel eens dingen die je iets minder leuk vind maar dat is bij elke baan zo. Wat wel een nadeel is aan het stagelopen is dat het in het begin erg vermoeiend is. Week in week uit vier tot vijf dagen aan het werk is iets wat ik in ieder geval niet gewend was. Nu in mijn derde week ben ik er gelukkig al iets meer aan gewend. Wat bij mij ook een nadeel is, is dat ik een maand eerder ben begonnen dan mijn medestudenten. Iedereen was dus lekker vakantie aan het vieren en ik was aan het werk!

Heb je nog tips voor andere jonge meiden die een leuk baantje zoeken?

Denk niet teveel aan het geld wat je ermee verdient! Ik heb heel veel bijbaantjes gehad; van een callcenter tot een tuincentrum tot een receptionist bij een sportschool. De baantjes waar ik het minste verdiende had ik het ‘t meest naar mijn zin. Ik ga liever met plezier naar mijn werk voor iets minder geld dan met tegenzin naar mijn werk waar ik wat meer verdien...